Nalazi hormona stitne zljezde

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#1 Nalazi hormona stitne zljezde

Post by BJB »

Mamin nalaz hormona stitne zljezde je TSH 0, T3 10,59 , T4 26,38. U utorak ce ici doktoru ali se sekira. U januaru je kasljala i bila prehladjena, slabo je jela i smrsala 7kg..Inace ima problema sa spavanjem i anginu pektoris. Kako ima neko zadebljanje na u pri dnu vrata, utrtarila je da ima rak stitne, tripuje sto bi djeca rekla.. Inace je pravo aktivna i optimisticna, ima 68 godina.Nasla sam na netu da ove vrijednosti upucuju na hipertireozu, ima li neko strucan da mi pojasni ovo malo bolje..
Hvala
Dr.medicine

#2 Re: Nalazi hormona stitne zljezde

Post by Dr.medicine »

BJB wrote:Mamin nalaz hormona stitne zljezde je TSH 0, T3 10,59 , T4 26,38. U utorak ce ici doktoru ali se sekira. U januaru je kasljala i bila prehladjena, slabo je jela i smrsala 7kg..Inace ima problema sa spavanjem i anginu pektoris. Kako ima neko zadebljanje na u pri dnu vrata, utrtarila je da ima rak stitne, tripuje sto bi djeca rekla.. Inace je pravo aktivna i optimisticna, ima 68 godina.Nasla sam na netu da ove vrijednosti upucuju na hipertireozu, ima li neko strucan da mi pojasni ovo malo bolje..
Hvala

Hipertireoza
bit će preporučeno uraditi UZ štitne žlijezde.
U terapiji će se uključiti Favistan tablete.
Ako to ne pomogne, onda se štitna žlijezda operativno odstrani
BJB

#3 Re: Nalazi hormona stitne zljezde

Post by BJB »

Hvala puno.
Post Reply