Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
- Indigont
#1 Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
- insomnia78
#2 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Pisaj ga. Nikakav cojk
-
zenit dozic
#3 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Tjeraju vodu na dodikov mlin
Inace bi ovi sirili ljubav sa zlim isilovcima
Inace bi ovi sirili ljubav sa zlim isilovcima
- TDK-90
#4 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Indigont wrote:Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
Komsije su nam samo takvi talenti za smisljanje pojmova
Najgori su od sve djece....."babo, ucitelj kaze da sam najgori u skoli"Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše
Last edited by TDK-90 on 12/01/2017 21:04, edited 2 times in total.
- insomnia78
#5 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Dje si djede sakrio kokardu
-
zenit dozic
#6 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Pravi europejci i demokrate vaistinuTDK-90 wrote:Indigont wrote:Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.![]()
![]()
![]()
Komsije su nam samo takvi talenti za smisljanje pojmova
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#7 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Istina je i da nas je debelo oblatio. Nisam siguran da li je njegov motiv nekakav prezir prema
mjestu gdje se rodio i rastao ili je ipak riječ o starom, dobrom, oportunizmu.
Mislim da na njegovim knjigama treba pisati ono " sve opisano u knjizi je fikcija i svaka sličnost i spominjanje
stvarnih istorijskih događaja je slučajna" .
Istina je i da nas je debelo oblatio. Nisam siguran da li je njegov motiv nekakav prezir prema
Mislim da na njegovim knjigama treba pisati ono " sve opisano u knjizi je fikcija i svaka sličnost i spominjanje
- insomnia78
#8 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
-
Juliuscezar
#9 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Problem sa velikom dijelom srpske populacije je što fikciju prihvate kao historijsku cinjenicu. Naravno ta fikcija je potrebna za izgradnju mitova i jbg dobijes generacije koje su ubijeđene da svaki Bošnjak tj. poturica, balija ima u šupi kolac za nabijanje Srba
-
zenit dozic
#10 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Subjektivno misljenje.Nurudin wrote:Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Evo moje subjektivno misljenje je da nije ni blizu najboljim.
Ps. Nisam isilovac
- agent_zero
#11 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Indigont wrote:Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
- House
- SkyLimit
#13 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Ja ne volim ni islamiste, ni turkofile ni Andrića.
- Connaisseur Karlin
#14 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
moj najdrazi pisac je ISAK SAMOKOVLIJA
- insomnia78
#15 Re: RE: Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
CiJonistoConnaisseur Karlin wrote:[emoji106]insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
-
zenit dozic
#16 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Kako ti osuneceni moze biti najdraziConnaisseur Karlin wrote:insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer![]()
Razocaran sam vaistinu.
- Connaisseur Karlin
#17 Re: RE: Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
ma bjezi tamoinsomnia78 wrote:CiJonistoConnaisseur Karlin wrote:[emoji106]insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
- Connaisseur Karlin
#18 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
zenit dozic wrote:Kako ti osuneceni moze biti najdraziConnaisseur Karlin wrote:insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer![]()
moj najdrazi pisac je ISAK SAMOKOVLIJA![]()
Razocaran sam vaistinu.
- Vitezanin
#19 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
zenit dozic wrote:Subjektivno misljenje.Nurudin wrote:Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Ps. Nisam isilovac
Sva naša mišljenja su subjektivna. Zato i postoje neka druga mjerila. Nobelova nagrada koju je dobio je više nego vrijedan dokaz o tome o kakvom se piscu radi tako da tu naša subjektivna mišljenja padaju u vodu.
- Kejn
#20 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Interesanto da se Bošnjaci, svaki put kada pokrenu neke incijative interne prirode koje se tiču samih njih, odmah bivaju proglašavani Turkofilima, Islamo-nacistima i sl. Moram odati priznanje da je takvo ponašanje upravo u stilu jednog Andrića.
-
zenit dozic
#21 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Ne mora znacit nobelova nagrada nista.Vitezanin wrote:zenit dozic wrote: Subjektivno misljenje.
Ps. Nisam isilovac
Sva naša mišljenja su subjektivna. Zato i postoje neka druga mjerila. Nobelova nagrada koju je dobio je više nego vrijedan dokaz o tome o kakvom se piscu radi tako da tu naša subjektivna mišljenja padaju u vodu.
I obama je ima
Tu ti dosta politika i neki drugi neknjizevni razlozi imaju uticaja.
I churchill je dobio i bob dylan, a ima toliko bolji i dijela i pisaca.
Mesa je za njega izmislio knjizevnost.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
andric je svojevrsna pizda
zasto mu se na drini cuprija zaustavila 1914 ili koje vec
zasto nije islo malo dalje do klanja iz drugog sv rata
-
zenit dozic
#23 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Drugim rijecima uvlakac. Kako vjetar puse ko i covicBlack swan wrote:andric je svojevrsna pizda
- Indigont
#24 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Inače ja sam Bošnjak ali vidim kako se odnosite prema kritici Bošnjaka (svak ko kritikuje je četnik ili ustaša).
-
zenit dozic
#25 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države
Ma hajte molim vasIndigont wrote:Inače ja sam Bošnjak ali vidim kako se odnosite prema kritici Bošnjaka (svak ko kritikuje je četnik ili ustaša).