Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Indigont

#1 Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Indigont »

Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
insomnia78

#2 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by insomnia78 »

Pisaj ga. Nikakav cojk
zenit dozic

#3 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Tjeraju vodu na dodikov mlin :lol:
Inace bi ovi sirili ljubav sa zlim isilovcima :thumbup:
TDK-90

#4 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by TDK-90 »

Indigont wrote:Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
:-) :-) :-)
Komsije su nam samo takvi talenti za smisljanje pojmova
Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše
Najgori su od sve djece....."babo, ucitelj kaze da sam najgori u skoli" :lol: :lol: :lol:
Last edited by TDK-90 on 12/01/2017 21:04, edited 2 times in total.
insomnia78

#5 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by insomnia78 »

Dje si djede sakrio kokardu
zenit dozic

#6 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

TDK-90 wrote:
Indigont wrote:Ovaj izrazito islamistički dio Bošnjaka poredi Andrića sa Hitlerom. Ja samo ne kontam kako ovi turbo-Bošnjaci islamisti ne shvataju da sa ovakvim ludostima i sataniziranjem svega hrvatskog i srpskog daju municiju separatistima u razbijanju BIH? Postoje značajni postotci u sva tri naroda koji su šovinistički nastrojeni i izvještavaju samo o onome najgorem iz drugih naroda, ali Bošnjaci tu najviše skaču sebi u stomak jer oni ne žele da se BIH raspadne, a doprinose tome (mislim na ove zatucane Saffovce i slične islamiste). Ali Andrić je i dan danas sto koraka ispred njih pa kaže: “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Znači razumijem ja da ti Turkofili ne razlikuju više dobro od zla, ali oni ne razlikuju ni sopstvenu korist od očigledne štete. Oni uništavaju svoju BIH. Oni pljuju po čovjeku koji je donirao nagradu od Nobela za biblioteke BIH.
:-) :-) :-)
Komsije su nam samo takvi talenti za smisljanje pojmova
Pravi europejci i demokrate vaistinu :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#7 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Nurudin »

Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Istina je i da nas je debelo oblatio. Nisam siguran da li je njegov motiv nekakav prezir prema
mjestu gdje se rodio i rastao ili je ipak riječ o starom, dobrom, oportunizmu.
Mislim da na njegovim knjigama treba pisati ono " sve opisano u knjizi je fikcija i svaka sličnost i spominjanje
stvarnih istorijskih događaja je slučajna" .
insomnia78

#8 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by insomnia78 »

Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
Juliuscezar

#9 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Juliuscezar »

Problem sa velikom dijelom srpske populacije je što fikciju prihvate kao historijsku cinjenicu. Naravno ta fikcija je potrebna za izgradnju mitova i jbg dobijes generacije koje su ubijeđene da svaki Bošnjak tj. poturica, balija ima u šupi kolac za nabijanje Srba
zenit dozic

#10 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Nurudin wrote:Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Istina je i da nas je debelo oblatio. Nisam siguran da li je njegov motiv nekakav prezir prema
Mislim da na njegovim knjigama treba pisati ono " sve opisano u knjizi je fikcija i svaka sličnost i spominjanje
Subjektivno misljenje.
Evo moje subjektivno misljenje je da nije ni blizu najboljim.
Ps. Nisam isilovac :mrgreen:
agent_zero

#11 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by agent_zero »

:thumbup:
House

#12 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by House »

dokazani islamofob
SkyLimit

#13 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by SkyLimit »

Ja ne volim ni islamiste, ni turkofile ni Andrića.
Connaisseur Karlin

#14 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer

moj najdrazi pisac je ISAK SAMOKOVLIJA :-D
insomnia78

#15 Re: RE: Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote:Ma ja. Vjerovatno je i ono rjesenje "albanskog pitanja" cisti opurtinizam. Ters frajer
[emoji106]

CiJonisto
zenit dozic

#16 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Kako ti osuneceni moze biti najdrazi :shock:
Razocaran sam vaistinu.
Connaisseur Karlin

#17 Re: RE: Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

insomnia78 wrote:
[emoji106]

CiJonisto
ma bjezi tamo :kiss:
Connaisseur Karlin

#18 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

zenit dozic wrote:

Kako ti osuneceni moze biti najdrazi :shock:
Razocaran sam vaistinu.
:-) :lol:
Vitezanin

#19 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Vitezanin »

zenit dozic wrote:
Nurudin wrote:Andrić je vjerovatno najbolji pisac na Balkanu od kad postoji književnost pa do danas.
Subjektivno misljenje.
Ps. Nisam isilovac :mrgreen:

Sva naša mišljenja su subjektivna. Zato i postoje neka druga mjerila. Nobelova nagrada koju je dobio je više nego vrijedan dokaz o tome o kakvom se piscu radi tako da tu naša subjektivna mišljenja padaju u vodu.
Kejn

#20 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Kejn »

Interesanto da se Bošnjaci, svaki put kada pokrenu neke incijative interne prirode koje se tiču samih njih, odmah bivaju proglašavani Turkofilima, Islamo-nacistima i sl. Moram odati priznanje da je takvo ponašanje upravo u stilu jednog Andrića.
zenit dozic

#21 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Vitezanin wrote:
zenit dozic wrote: Subjektivno misljenje.
Ps. Nisam isilovac

Sva naša mišljenja su subjektivna. Zato i postoje neka druga mjerila. Nobelova nagrada koju je dobio je više nego vrijedan dokaz o tome o kakvom se piscu radi tako da tu naša subjektivna mišljenja padaju u vodu.
Ne mora znacit nobelova nagrada nista.
I obama je ima :oops:
Tu ti dosta politika i neki drugi neknjizevni razlozi imaju uticaja.
I churchill je dobio i bob dylan, a ima toliko bolji i dijela i pisaca.

Mesa je za njega izmislio knjizevnost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Truba »

andric je svojevrsna pizda

zasto mu se na drini cuprija zaustavila 1914 ili koje vec

zasto nije islo malo dalje do klanja iz drugog sv rata
zenit dozic

#23 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Black swan wrote:andric je svojevrsna pizda

zasto mu se na drini cuprija zaustavila 1914 ili koje vec

zasto nije islo malo dalje do klanja iz drugog sv rata
Drugim rijecima uvlakac. Kako vjetar puse ko i covic :thumbup:
Indigont

#24 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by Indigont »

Inače ja sam Bošnjak ali vidim kako se odnosite prema kritici Bošnjaka (svak ko kritikuje je četnik ili ustaša).
zenit dozic

#25 Re: Napadi Turkofila na Andrića i njihov doprinos razbijanju svoje države

Post by zenit dozic »

Indigont wrote:Inače ja sam Bošnjak ali vidim kako se odnosite prema kritici Bošnjaka (svak ko kritikuje je četnik ili ustaša).
Ma hajte molim vas :arrow:
Image
Post Reply