Ispovjest.....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
papalukas
#1 Ispovjest.....
Veliki pozdrav svima. Nisam neki veliki forumas, vidim da prije ovoga imam samo dva posta. Listajuci ovaj forum odlucio sam da napisem svoju pricu, ispovjest, sta vec, ne znam ni sam kako je nazvati... Ali eto, pisat cu. Nisam ni vjest mnogo sa rijecima pa ne zamjerite. Upoznao sam je 2008 godine. Bio sam apsolvent, ona dosla iz manjeg grada i upisala fax. Upoznali smo se kao u filmovima kada mi je ramenom zakacila knjige dok sam cekao nesto na studenstkoj. Jednostavno pogledi su se sreli i pocelo je. Tada sam imao 24 i nikada nesto ozbiljno, stabilno. Imao sam dosta djevojaka, desetine, ali nikada nista osjetio nisam vise od provoda sa njima. Ona je bila bas ispunjenje svega sto sam zelio. Vjerujte, nije bila ni najljepsa, ni naj zgodnija ali volio sam je jer je u mojim ocima bila sve. Veza je isla nekim divnim tokom prvih 6, 7 mjeseci. Ne mogu rijecima da opisem koliko smo se slagali u svemu. Tih dana, prijatelj mi je rekao da je cuo svasta o njoj, raznih prica. Nazalost, nisam ga slusao, cak dugo nismo pricali nakon toga. Nasa veza se nastavila, ja sam fakat bio kao slijepac zaljubljen. Nisam mogao primjetiti ni jednu losu stranu njenu. Uvijek je bila tu kad zovem, nekoliko puta sam dolazio nenajavljen, uvijek me je docekivala puna odusevljenja sto me vidi. Nakon dvije godine veze, opet drugi prijatelj mi je rekao da je vidjao sa nekim likovima, uvijek iza ponoci, radnim danima u raznim lokalima obicno van grada. Tada mi je vec postalo sumnjivo sve. Jedan dan predlozila mi je da dodjem na veceru u 8. Djavo mi nije dao mira i krenem ka njoj vec u 6. Prilazim vratima, nosim vino, kad iz stana lik izlazi.. Sok, nevjerica, tuga, jad, ocaj, bjes sve se tog trenutka naslo u meni. Nastala je grobna tisina 30 sec. Okrenuo sam se, krenuo niz stepenice, ona place, kuka, ubit ce se, itd. Samo sam otisao, i nisam se javljao 10 dana. Imao sam tacno 490 propustenih poziva i 396 njenih poruka tada. Ipak, nakon deset dana nisam mogao izdrzati i nazvao sam je.. Predpostavljate, da, pomirili smo se. Nakon toga nastavili smo vezu, ali ja sa dosta opreza. Putovali smo, skoro stalno provodili vrijeme zajedno. Izgubio sam tada i dosta prijatelja koje sam imao cijeli zivot. Sve zbog nje. Napustila je fax i pocela da radi. Nakon 5 godina veze, poceo sam da se hladim. Bio sam posten, izasli smo i puna 4 sata sam pricao da je kraj da ne zelim vise. Plakala je dugo, a ni meni nije bilo jednostavno moram priznati. Otisao sam kuci, i jednostavno sam bio izgubljen bez nje. Opet sam je nazvao i rekao da ne mogu bez nje. Od tada, ona je namirisala krv bukvalno. Ja nisam momak koji je bez samopouzdanja, sportista sam dugo bio aktivni, bez dlake na jeziku, glupo zvuci ali bas mangup. Ali, pred njom sam bio razoruzan. Vjerujte kao malo dijete. Bila je tako drska, odvratna, nikada rijeci podrske, odusevljenja za moje uspjehe, bilo sta. Ona je ubila svo moje samopouzdanje, ma ubila je blaga rijec. Zgazila, zapalila, uzas. Te godine je doslo vrijeme za more. Nisam mogao dobiti godisnji kad i ona. Ona je rekla ja idem sa prijateljicama.. Rekla je i imena, znao sam ih. Molio sam je da ne ide, da nesto skontamo ali jok... Otisla je. Javljala se stalno ali osjecao sam da tamo radi svasta. Osjeti se to.. Da malo skratim. Bila je na moru sa dva dalmatinca sa kojima se cijeli odmor j... i drogirala. Znate kako sam saznao?Otisao sam u split, poslala mi je lokaciju slucajno dok smo se dopisivali. Stajao sam ispred stana u Matosevoj Ulici i slusao i sex i sve ostalo. Tada sam shvatio da je i ovisnica o speedu. Nije me vidjela niti je znala da sam tu. Svratio sam do prijatelja u Makarsku i krenuo nazad u Sa. Plakao sam kao malo dijete, toliko da su me u Metkovicu zaustavili i dva puta alkotestirali jer su bili ubjedjeni da sam pijan kakve su mi oci bile. Kada sam poceo kopati stvari zakjlucio sam da ih je imala na desetine cijelo vrijeme veze.. Vratila se u Sa. Uzas. Kada sam je vidio proradila je zivotinja u meni. Vrijedjao sam je...i otisao... Ne, ne mogu vise da pisem, gadim se sam sebi sta sam dozvolio.. Ostao sam bez prijatelja, propustio toliko divnih trenutaka u zivotu.. Sve zbog nje, proklete.. Pisem ovo da olaksam i svoju dusu a i kao nauk vama koji citate da nikada ne dozvolite sebi da se nadjete u ovakvoj situaciji... Znam da cete pisati, da sam jadan, kako nisam ranije skontao stvari, da sam trebao davno odjebati to... Ali vjerujte kao droga je sve to bilo... Eto, svako dobro vam...
-
Juliuscezar
#2 Re: Ispovjest.....
Grozno
ko ce normalan ovo čitat
ko ce normalan ovo čitat
- pustopoljina
#3 Re: Ispovjest.....
ja ti necu pisati da si jadan i kako si trebao ranije skontati stvari.
ako ti je s njom bilo dobro, koji q slusas te prijatelje? ako si s njom bio 5 godina i sve cool, koji q niste zivjeli skupa?
sta pravis sad tu neku zrtvu od sebe? bilo ti je super 5 godina, ona je bila ostvarenje tvojih snova...
budi zahvalan za to vrijeme i trazi sebi dalje.
svako ima neku nafaku, pa i ti.
kako mozes biti sa nekim 5 godina, a ne skontati da je ovisnica o speedu ili bilo cemu? je li tebe uopste zanimalo ko je ta cura ili ti je sve bilo super, samo da je tebi super? nije to slijep od zaljubljenosti, nego konformizam.
slusas prijatelje? pa ko se seksao s njom, ko je pricao s njom? prijatelji ili ti?
ostao si bez prijatelja? zbog nje? nije ti ona kriva sto ti prijatelji nisu bili bitni. to je tvoj karakter.
sto nisi pokucao na vrata tog stana u splitu?
osam godina ima da si je upoznao, a vodate se i idete na dejtove?
ne znam da li je namirisala krv, ali da neko nakon toliko vremena radi drame, fol prekida, pa se fol vraca, fol ne moze bez mene...ne znam, ali...turn off
ona tebi nikad nije ni bila prva opcija. a od tih pet godina, barem vam zadnju godinu nije bilo ok, sto se vidi i iz posta.
ako ti je s njom bilo dobro, koji q slusas te prijatelje? ako si s njom bio 5 godina i sve cool, koji q niste zivjeli skupa?
sta pravis sad tu neku zrtvu od sebe? bilo ti je super 5 godina, ona je bila ostvarenje tvojih snova...
budi zahvalan za to vrijeme i trazi sebi dalje.
svako ima neku nafaku, pa i ti.
kako mozes biti sa nekim 5 godina, a ne skontati da je ovisnica o speedu ili bilo cemu? je li tebe uopste zanimalo ko je ta cura ili ti je sve bilo super, samo da je tebi super? nije to slijep od zaljubljenosti, nego konformizam.
slusas prijatelje? pa ko se seksao s njom, ko je pricao s njom? prijatelji ili ti?
ostao si bez prijatelja? zbog nje? nije ti ona kriva sto ti prijatelji nisu bili bitni. to je tvoj karakter.
sto nisi pokucao na vrata tog stana u splitu?
osam godina ima da si je upoznao, a vodate se i idete na dejtove?
ne znam da li je namirisala krv, ali da neko nakon toliko vremena radi drame, fol prekida, pa se fol vraca, fol ne moze bez mene...ne znam, ali...turn off
ona tebi nikad nije ni bila prva opcija. a od tih pet godina, barem vam zadnju godinu nije bilo ok, sto se vidi i iz posta.
- radiša
#4 Re: Ispovjest.....
Jednom kad prevari nema od toga nista,kakav povratak i suplje price.
-
papalukas
#5 Re: Ispovjest.....
Ima dosta istine u svemu napisanom ali kunem ti se da je stravicno tesko sve napisati i objasniti....
- radiša
#6 Re: Ispovjest.....
Kako nije,ja dok sam citao morao sam apaurin popit,bas sam se potresao.
- annoy
#7 Re: Ispovjest.....
Pogrijesio si jos kad si se prvi put odlucio pomiriti
Zasto si kasnije sebi dozvolio to sve trpiti, samo ti znas
Sta ces, nauci nesto iz toga
Radi na samopostovanju, jer ispada da si toliko bio zavisan o njoj da koliko god te ponizila i povrijedila nisi mogao od nje
I ne zanemaruj prijatelje zbog cure, nikad
Zasto si kasnije sebi dozvolio to sve trpiti, samo ti znas
Sta ces, nauci nesto iz toga
Radi na samopostovanju, jer ispada da si toliko bio zavisan o njoj da koliko god te ponizila i povrijedila nisi mogao od nje
I ne zanemaruj prijatelje zbog cure, nikad
- Kinaski
#8 Re: Ispovjest.....
Pojebi nesto prije ces je zaboravit.
a usput sjebi joj zivot, reci njenim roditeljima kako im je kcerka divna.
a usput sjebi joj zivot, reci njenim roditeljima kako im je kcerka divna.
-
Fauja Singh
#9 Re: Ispovjest.....
Mogao si tako i u brak uletiti, uvaliti se u kredit, imati dijecu sa njom pa da tek saznas da ga voli primati sa strane... a onda da gledas djecu i kontas jesu li na tebe.... ne bi bio jedini jer ima toga koliko hoces, tako da ono pokusaj naci utjehu u tome.
Svaka cast ako je istina da si bio ispred stana i cuo je kako je s drugim a da nisi usao, mislim da ih nema puno koji bi tako okrenuli ledja a da prije toga ne naprave scenu njoj ili cak oboma.
Svaka cast ako je istina da si bio ispred stana i cuo je kako je s drugim a da nisi usao, mislim da ih nema puno koji bi tako okrenuli ledja a da prije toga ne naprave scenu njoj ili cak oboma.
- Kinaski
#10 Re: Ispovjest.....
pa ja kakve sam srece, nece me takva masitiFauja Singh wrote:Mogao si tako i u brak uletiti, uvaliti se u kredit, imati dijecu sa njom pa da tek saznas da ga voli primati sa strane... a onda da gledas djecu i kontas jesu li na tebe.... ne bi bio jedini jer ima toga koliko hoces, tako da ono pokusaj naci utjehu u tome.
ho ho izasao bih ja na kraj sa njom pa makar je morao polit benzinom
- animals
#11 Re: Ispovjest.....
Sve je to normalno..
ljubav je jebena stvar..
zivot ide dalje, nacices drugu..
a nju ces uvijek podsvijesno voljeti..
ljubav je jebena stvar..
zivot ide dalje, nacices drugu..
a nju ces uvijek podsvijesno voljeti..
- al_akhisari
#12 Re: Ispovjest.....
...svašta na svijetu ima; s jedne strane priznat ćemo da ima ljudi koji su majstori manipulacije, laž im normlna stvar i uspješni su u skrivanju; tu je i potreba da za sve loše što nam se dešava krivimo druge; s druge strane, je razmišljanje koje ide u prilog tome da smo za ono što nam se dešava krivi i sami; sadržana je u izreci da nam "drugi rade ono što im dozvolimo"; jednostavno bi bilo suditi tvojoj curki, pa i reći da je svakakva, al druže...zapitaj se malo i ti sam; sjedni malo i porazgovaraj sam sa sobom; nije ni tvoje maslo za ramazana
kad to sve obaviš, istakni i vedriju stranu priče (i pored gubitka voljene osobe, prijatelja)...doživio si grande amore, osjetio nešto veliko i uzivao; nema svako srećee to iskusiti
i nauči nešto, nažalost, najčešće učimo na vlastitim greškama
- MikroBelaj
#13 Re: Ispovjest.....
Koliko vidim ti nju i dalje volis bez obzira na to sta ti je cinila dok ste bili zajedno,ono mozak kaze ne,a srce kaze da,na zalost morat ces cekati da vrijeme prodje i da se naviknes da ona nije vise dio tvog zivota,izlazi opustaj se ,nadji neku djevojku,klin se klinom izbija....
- Ommadawn
#14 Re: Ispovjest.....
Do not feed the troll!
Jeftina petparačka priča.
A da nije - budala pati, pametan ima rezervu.
- muha_sa
#15 Re: Ispovjest.....
furaj u 7 brace i daj sedaku što si se riješio klošarke
ako ti je i dalje žao nek ti je dragi bog na pomoci--spasa ti neJma
ako ti je i dalje žao nek ti je dragi bog na pomoci--spasa ti neJma
-
emmir1
#16 Re: Ispovjest.....
Ommadawn wrote:Do not feed the troll!
Ne, ne..
Upravo je tvoja priča jeftina koja može proći dok imaš 17 godina.
Imati rezervu znači nikad imati pravu ljubav.
I šta znači taj često korišten termin imati rezervu, pun grad slobodnih djevojaka sve su potencijalne rezerve jel.
Ova priča uvodničara je nesretna priča kakvih ima uvijek.
Glavu gore i dalje, takva ti sudbina bila da naletiš na budalu, ima sreće za tebe.
-
artime
#17 Re: Ispovjest.....
Promjeni sebe malo. Ne znam koliko imas godina ali se posveti sebi u duhovom smislu. Sazrij. Nauci iz te veze. Drugi put neces pogrijesiti. Ne mislim da je forum dobro mjesto. Odi psihologu.
-
prog321
#18 Re: Ispovjest.....
Fakat su trebe na speedu predobro zgodne.
Nista ne jedu samo snifaju bijelo
Nista ne jedu samo snifaju bijelo
- Ommadawn
#19 Re: Ispovjest.....
Dečko došao ispred stana u Splitu, čuje da se neko štema ali ne provjerava ko je, nego konta "garant ona"?
Otišao ranije kod trebe a ono frajer drugi "upravo završio pos'o" - i on opet ostao sa trebom?
Otišla treba na more bez trunke čekanja na njega - pokupi se i ti pa hajde sa jaranima kad se ona vrati.
Jok, registrovat ću se na forumu da napišem koliko sam jadan i da me žale a njoj jebu mater "jer je namirisala krv"?
Otišao ranije kod trebe a ono frajer drugi "upravo završio pos'o" - i on opet ostao sa trebom?
Otišla treba na more bez trunke čekanja na njega - pokupi se i ti pa hajde sa jaranima kad se ona vrati.
Jok, registrovat ću se na forumu da napišem koliko sam jadan i da me žale a njoj jebu mater "jer je namirisala krv"?
- dječak sa šibicama
#20 Re: Ispovjest.....
Menscini da bi ti trebao svaki dan sampanjac otvarati, ako si se rijesio ovog sejtana.
- Russki
#21 Re: Ispovjest.....
dirnut sam burazeru
-
papalukas
#22 Re: Ispovjest.....
Hvala svima koji pisu na ovoj temi. Ne trazim ja da budem sazaljevan. Za vecinu stvari koje su mi se desile svejstan sam da sam sam kriv. Neko je dobro napisao svako se ponasa onako kako mu se dozvoli. A vjerujte ja sam dozvolio i previse . Sve sto sam napisao je minimalno trecina onoga sto sam dozivio. . Da imam smisla za pisanje garantujem da bih mogao napisati knjigu na 500 strana. Jedino sto zelim trenutno je da se vratim na kolosijek zivota.. Nista vise.
- muha_sa
#23 Re: Ispovjest.....
priznaj da je još volišpapalukas wrote:Hvala svima koji pisu na ovoj temi. Ne trazim ja da budem sazaljevan. Za vecinu stvari koje su mi se desile svejstan sam da sam sam kriv. Neko je dobro napisao svako se ponasa onako kako mu se dozvoli. A vjerujte ja sam dozvolio i previse . Sve sto sam napisao je minimalno trecina onoga sto sam dozivio. . Da imam smisla za pisanje garantujem da bih mogao napisati knjigu na 500 strana. Jedino sto zelim trenutno je da se vratim na kolosijek zivota.. Nista vise.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Ispovjest.....
Sreca pa neces napisati tih 500 strana... raja hoce veselo, ko ce slusati tudju muku.
-
Mutivoda
#25 Re: Ispovjest.....
Citala bi raja
Pa koliko klikova imaju vijesti crne hronike, za razliku od onih "pozitivnih" ..
I svi bi ga ismijavali normalno
"He jesi isp'o debil, namagarcila te, rogonjaaaa"
A slicne stvari se desavaju svakoj petoj osobi, samo dosta njih kao I on na pocetku 'ma ne bi to ona, ona mene voliii"
Haj' nije zivot jedna zena
Pa koliko klikova imaju vijesti crne hronike, za razliku od onih "pozitivnih" ..
I svi bi ga ismijavali normalno
"He jesi isp'o debil, namagarcila te, rogonjaaaa"
A slicne stvari se desavaju svakoj petoj osobi, samo dosta njih kao I on na pocetku 'ma ne bi to ona, ona mene voliii"
Haj' nije zivot jedna zena