Strogo pov.
-
kub lajkan
#1 Strogo pov.
Slučajno danas na kiosku ugledah novine "Strogo pov." (broj 1) pa kupih...
Izlaze (ili imaju namjeru da izlaze) mjesečno, glavni urednik Vlastimir Mijović...
Žanr? Pa rekao bih - "politička Arka", ali ne tako stupidno...
Dizajn i prelom su živi očaj, ali više cijenim sadržaj od forme, a on nije tako očajan...
Izlaze (ili imaju namjeru da izlaze) mjesečno, glavni urednik Vlastimir Mijović...
Žanr? Pa rekao bih - "politička Arka", ali ne tako stupidno...
Dizajn i prelom su živi očaj, ali više cijenim sadržaj od forme, a on nije tako očajan...
Last edited by kub lajkan on 17/05/2005 23:55, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Gledam naslovnu stranu i taj dizajn mi je na vrh jezika, ali ne mogu se sjetiti...
Čini mi se da je u pitanju SB, nekad davno... ali nisam siguran...
Čini mi se da je u pitanju SB, nekad davno... ali nisam siguran...
- 8. sekretar SKOJ-a
Cijena?
Mijović i Skenderagić su gostovali u nekoj radio-emisiji.
Podsjetili su slušateljstvo da su oni još 1989. objavili spiskove za odstrel određenih ljudi u istočnoj Bosni kada se počne sa "izvođenjem radova". Mijović je to objavio, ali u Zg. iako je bio novinar Oslobđenja. Frka za njih od strane SDB ...itd.
Površno sam slušao i mislim da je ovo jedan od članaka.
O ostalim tekstovima je rečeno da su pisani sa nekom posebnom tačkom gledišta tako da mogu biti zanimljivi i poučni za naše čitaoce. Svi tekstovi su politički i ne odnose se samo na ex. YU.
Mijović i Skenderagić su gostovali u nekoj radio-emisiji.
Podsjetili su slušateljstvo da su oni još 1989. objavili spiskove za odstrel određenih ljudi u istočnoj Bosni kada se počne sa "izvođenjem radova". Mijović je to objavio, ali u Zg. iako je bio novinar Oslobđenja. Frka za njih od strane SDB ...itd.
Površno sam slušao i mislim da je ovo jedan od članaka.
O ostalim tekstovima je rečeno da su pisani sa nekom posebnom tačkom gledišta tako da mogu biti zanimljivi i poučni za naše čitaoce. Svi tekstovi su politički i ne odnose se samo na ex. YU.
- Alfons Kauders
Ma bas su skromni, za pocetak...Pooll wrote:3 km
-
kub lajkan
To nije visoka cijena za mjesečnjakušuAlfons Kauders wrote:Ma bas su skromni, za pocetak...Pooll wrote:3 km
- Alfons Kauders
Na taj detalj nisam obratio paznju...kub lajkan wrote:To nije visoka cijena za mjesečnjakušuAlfons Kauders wrote:Ma bas su skromni, za pocetak...Pooll wrote:3 km
Helem, mislim da nije lako progurati bilo kakve novine kod nas,
vec svega ima, sto domacih, sto stranih izdanja, a narod hem nepismen, hem bez para...
- Alfons Kauders
-
kub lajkan
Večeras Vlastimir Mijović gost u Teleringu na OBN-u...
Vjerojatno promidžba tiskovine...
Vjerojatno promidžba tiskovine...