LG G3 Marshmallow

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
forza_456

#1 LG G3 Marshmallow

Post by forza_456 »

Pozdrav. Imam LG G3 sa instaliranim lollipop os-om, i danas sam preko lg pc suitea dobio obavijest da postoji nadogradnja na marshmallow, i da li želim instalirati istu. Uradio sam backup podataka tipa imenika, kalendara i slično, uradio backup internih aplikacija na sd karticu. Čitam ponegdje na forumima, da je potrebno uraditi factory reset. Eh sad me zanima:
1. da li je zaista potrebno raditi taj factory, ili hard reset kako god.
2. Ako jeste, da li prije ili nakon instaliranja updatea.
3. trebam li izvaditi sd karticu prije nego išta uradim ?
Također, bilo kakve dodatne informacije su dobrodošle, vezane za sam update, kao i njegovo instaliranje i korištenje
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2 Re: LG G3 Marshmallow

Post by Pitar sa Kariba »

forza_456 wrote:Pozdrav. Imam LG G3 sa instaliranim lollipop os-om, i danas sam preko lg pc suitea dobio obavijest da postoji nadogradnja na marshmallow, i da li želim instalirati istu. Uradio sam backup podataka tipa imenika, kalendara i slično, uradio backup internih aplikacija na sd karticu. Čitam ponegdje na forumima, da je potrebno uraditi factory reset. Eh sad me zanima:
1. da li je zaista potrebno raditi taj factory, ili hard reset kako god.
2. Ako jeste, da li prije ili nakon instaliranja updatea.
3. trebam li izvaditi sd karticu prije nego išta uradim ?
Također, bilo kakve dodatne informacije su dobrodošle, vezane za sam update, kao i njegovo instaliranje i korištenje
Samsung A5 mi se neki dan nadogradio sa 5.1 na 6.0 oficijalni, nije se ni restartovao telefon. Tako da ne moras brinuti nista. Sumnjam da je drugacije sa LG. M :thumbup:
forza_456

#3 Re: LG G3 Marshmallow

Post by forza_456 »

Ma i ja imam osjećaj da ne treba, al' eto kao piše se da se treba uradit, da bi se eventualne greške izbjegle, da se cache očisti i to. Tačnije, ne obavezuju da se uradi, ali kao za svaki slučaj, jer se pojedinim korisnicima greške javljaju, pa da se to izbjegne. Nešto sam skeptik ka tom hard resetu. Hvala u svakom slučaju
Fauja Singh

#4 Re: LG G3 Marshmallow

Post by Fauja Singh »

Ja bi ti preporucio factory reset jer je u pitanju veca nadogradnja.
Npr. ja kad radim manje nadogradnje, primjera radi sa 5.0 na 5.1, ne radim factory reset, ali kad prelazim sa jedne verzije androida na drugu (npr. sa 5 na 6) onda radim obavezno factory reset.
Imam isti telefon kao ti i na Marshmallow sam verziji androida, super radi i svakako ti preporucujem da uradis nadogradnju.
To za Micro SD karticu nisam siguran jer kad sam radio update nisam je ni imao, ali nista te ne kosta da je izvadis za svaki sl ;)
forza_456

#5 Re: LG G3 Marshmallow

Post by forza_456 »

A da li da radim factory reset prije ili poslije nadogradnje na Marshmallow?
Fauja Singh

#6 Re: LG G3 Marshmallow

Post by Fauja Singh »

Poslije nadogradnje.
forza_456

#7 Re: LG G3 Marshmallow

Post by forza_456 »

Eh hvala. Nadam se da mi to ne skida garanciju haha, znam da je originalni update, al' znalo se dešavat da kad ljudi urade tako manuelno, radnje u kojima su uzeli mobitel to vode kao narušavanje garancije. Ništa, preostaje mi da još jednom odradim backup svega, pa da instaliram. Hvala još jednom.
Fauja Singh

#8 Re: LG G3 Marshmallow

Post by Fauja Singh »

Ne skida, mada ako je kupljen u nekoj piljari moguce da na sve nacine pokusavaju da ne uvaze garanciju kad zatreba, ali u principu jedino ako uradis root mozes izgubiti garanciju mada i tu progledaju kroz prste.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Post Reply