Ubijen navijac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HZSA

#1 Ubijen navijac

Post by HZSA »

Neredi u kolumbiji

Image

Image

na utakmici izmedju americe de cali i santa fe u velikim neredima ubijen je jedan navijac a jos jedan je tesko povrijedjen i u zivotnoj opasnosti. sve ukupno povrijedjeno je 25 navijaca.
Andre Garzon(sa slike), 20 godina, ubijen, Santa hooligans su ga prvo izboli nozem (prva slika), a zatim mu lupali glavom od metalnu ogradu, nakon toga je bacen sa tribine. :shock:
simson

Post by simson »

Uzas, Uzas,... Koliko je samo jeftin jedan ljudski zivot.
farky

Post by farky »

i pogledaj im samo lica :shock: :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a otkud on na "neprijateljskim" tribinama :roll:
Last edited by Truba on 15/05/2005 20:18, edited 1 time in total.
Brando

Post by Brando »

joj stoke u pm, nisu ti ovo valjda uzori HZSA :D :D :D
HZSA

Post by HZSA »

ha ha ha...ti si veoma zanimljiv...hajmo svi u glas da se smijemo... :lol: :x
Ni meni nije jasno kako je na njihovoj tribini...al mozda je zalutao ili tako nesto...al nemogu da vjerujem...
Qler

Post by Qler »

Boze sacuvaj!

eto ti HZSA, pa se ti fali kako ste prebili nekog na gostovanju, ako tako nastavite, samo je pitanje dana kada ce se ovo i kod nas desiti! Mozda ne tebi, ali skontaj sta ce biti kad ti sin/kcerka ode na tekmu, pa kad se posoraju i pobodu!! :x :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Koja stoka, da se mene pita sve one na slici bi objesio na nekom trgu, ostavio ih da vise par dana, da dodje narod pameti... :x
|||||

Post by ||||| »

Alfons Kauders wrote:Koja stoka, da se mene pita sve one na slici bi objesio na nekom trgu, ostavio ih da vise par dana, da dodje narod pameti... :x
Zar šerijat nije zakon :D :D
HZSA

Post by HZSA »

http://www.ultra-serbia.net/video/stran ... i_2005.avi
Evo i klip....on sam, njih hiljadu ga udara, +onaj se nasao da ga zbode...
Pa gdje su kod njih drotovi da pucaju, pa marakani na djecu pucaju, a ovamo reaguju tek kad lik padne sa tribine (pogine).
Al opet ne kontam otkud on tamo, mozda je opet jedan od njih, pa se zakacili, jer ipak je u dresu, a nemoguce da je dosao do ograde ne primijecen...neznam, i kada mi neko spomene zakon, pi*ke materine....
Pored ovoliko slika, mora ih biti osudjeo makar 5-ero, ostali privedeni, jer fino se vidi na slikama, a sto je jos gore, ovo je sve snimano i slikano, a momak ubijen pred kamerama... :shock:
savjest

Post by savjest »

A to je "samo" sport...............

:roll:

Pa koliko se meni cini u Kolumbiji je ubijen igrac, drzavni reprezantativac jer je promasio penal il je dao autogol na svjetskom prvenstvu u SAD.....

Dva metra konopca i objesiti bandu na glavnom trgu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

autogol je u pitanju protiv amerike men se čini 1994. :roll:
mostarac

Post by mostarac »

Smrt jednog je tragedija, a miliona statistika rece drug Staljin i krenu u akciju.

Međutim zelim reci da je ovo bezveze kako smo mi u Mostaru pukli ko kokice. Pun nam je vise kurac i mafije i politicara i saveza. jebo ih otac svi su protiv nas i niko ne garantuje da do kraja ove sezone Velezovi navijaci nece napraviti negdje krvoprolice. :x :x :x :x :x :x :x
Šandor

Post by Šandor »

Prvo sam pomislio na smrtnu kaznu.

Medjutim, mislim da je smrtna kazna preblaga (mada bi ih u tom slucau hvatao veliki strah koji bi postajao sve veci kako bi se kazna priblizavala).

Kazna dozivotnog zatvora petorici s prve slike bila bi znatno bolja kazna.

I u presudi klauzula o pustanju na slobodu sa 65 godina zivota (ukoliko pozive dotad).
JBT

Post by JBT »

Kolumbija je jedna od najopasnijih zemalja za zivjeti u svijetu. Ovo je kod njih svakodnevnica ulice.
Eshek

Post by Eshek »

JBT wrote:Kolumbija je jedna od najopasnijih zemalja za zivjeti u svijetu. Ovo je kod njih svakodnevnica ulice.

Ne može me niko ubijediti da je ovo svakodnevnica u nekoj zemlji, pa ni u Kolumbiji. :(

Majku im jebem životinjsku, k'o čopor vukova. :x

Samo njih treba njegovoj porodici predati na milost i nemilost, to bi bilo jedino pravedno. 8-)
Eshek

Post by Eshek »

BTW, čini mi se da mali koji je ubijen ima jaknu u ruci...

Palo mi na pamet da je možda jakna bila na njemu prije nego su ga skontali :? :?

Pa nije mogao u dresu doci do sredine... :-?

A možda i patim od shizofrenije.... :roll:
ArtefakT

Post by ArtefakT »

estakvilurllah...uff
treba tu gamad pobiti... igram i volim fudbal,al kad vidim ovo...nemam rijeci
dodje mi da zavrsim karijeru
stickitout

Post by stickitout »

krasna jedna zemlja :( sa krasnim ljudima :( ......vrlo slicna jednoj drugoj, meni dobro poznatoj zemlji.... :(

korupcija, kriminal, nasilje, drskost, bezobrazluk, neizvjesnost............

nikad kraja tragediji

jebe mi se za kolumbiju i njihove nasmrkane navijace kad je kod nas absolutno sve u 3 pm otislo prije 15 godina a slijedecih 150 ce se osjecati posljedice......
Skoro

Post by Skoro »

Nažalost, ovo bi se lako moglo dogoditi u Banja Luci i Mostaru. :sad: Ko je bio tamo zna o čemu pričam. što je najgore ovo najčešće rade oni koji ne mogu napuniti tribine i nisu u stanju napraviti koreografijom spektakl.
halo

Post by halo »

Skoro wrote:Nažalost, ovo bi se lako moglo dogoditi u Banja Luci i Mostaru. :sad: Ko je bio tamo zna o čemu pričam. što je najgore ovo najčešće rade oni koji ne mogu napuniti tribine i nisu u stanju napraviti koreografijom spektakl.
Uzas na videoclipu te jeza uhvati A ni kod nas nije nista bolje jeadan je onaj koji dopadne protivnicima u sake
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

ovo je sve snimano i slikano, a momak ubijen pred kamerama...
Pa sta ima veze, englezi ubili 39 Italijana ispred kamera pa nikom nista. Sem sto Englezi nisu igrali sljedecih pet godina u Evropi.

Nego koji je rezlutat bio na utakmici? Ko je pobjedio, njegovi ili njihovi?
HZSA

Post by HZSA »

Sjeti se kada je to bilo, a od tada se dosta toga promijenilo.
5 godina nisu igrali, a ne mogu osuditi 5 000 navijaca, ali neki su i osudjeni ako nisi znao. ;-)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Znam da su osudjeni. Sigurno su bili osedjini, ne neiki, nego vise njih, barm bi tako trebalo biti. I ovom slucaju ce biti privedenih, face se vide dobro na snimku, moze ih policija skontati....
Šandor

Post by Šandor »

Englesku je 1985. godine trebalo odstranit na barem 10 godina. Ali u Engleskoj je ipak nastao fudbal. Engleska je kolijevka fudbala. Pa su iz UEFA bili prilicno popustljivi i kaznili ih sa 5 godina apstinencije u evopskim kupovima.

Ali mora se priznati da Englezi danas jako mnogo vode racuna o tome ko dolazi na utakmice.

Postoji tzv. crna lista. Niko sa te liste ne moze uci na bilo koji stadion u Engleskoj (barem ne u premier ligi).

Ali svejedno, 5 godina za masakr bilo je preblago.
Post Reply