Jesmo li sretni?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

djevojka bez imena

#1 Jesmo li sretni?

Post by djevojka bez imena »

Jeste li sretni? Sta vas cini sretnima?
Sreca nema gradaciju ali na skali 1-10, koliko? Koliko se smijete i cemu najvise?
Ovdje necemo socijale, samo pozitivne stvari, primjeri,razlozi za smjeh. Pa izvol'te :-D

Tema jeste na Ljubav i sex, ali odgovori ne moraju nuzno biti u tom aspektu.
nightvision

#2 Re: Jesmo li sretni?

Post by nightvision »

A kako ocekujes da ti se da odgovor ako ne mora nuzno biti vezano za lj&s, npr. na pdf ekonomija da me ovo pitas rek'o bi ti da me sretnim cini sto milja maraka. 8-) :lol:
djevojka bez imena

#3 Re: Jesmo li sretni?

nightvision wrote:A kako ocekujes da ti se da odgovor ako ne mora nuzno biti vezano za lj&s, npr. na pdf ekonomija da me ovo pitas rek'o bi ti da me sretnim cini sto milja maraka. 8-) :lol:
Rekla sam ne nuzno,znaci moze a i ne mora, ali ti si prevelik' skeptik da bi ovoj temg dao neku afirmativnu notu. :skoljka:
A ja sumnjam da bi tebe i tih 100 m. usrecilo, il' ne bi znao u sta ces ih il bi ti jos falilo.
al_akhisari

#4 Re: Jesmo li sretni?

Post by al_akhisari »

:) jesmo l sretni?! hajde da dam doprinos temi :)

...kažu da sreću čine male stvari; iskreno se trudim naći ju u tim malim (velikim) stvarima; inače me ispunjava:

-osjećaj da sam zdrav i da se osjećam ugodno u svojoj koži;
-druženje, sa dragim ljudima, a posebno sa porodicom (kako vrijeme prolazi, sve mi više znače porodična okupljanja);
-zajednički, svakodnevni porodični ručak (naoko tako obična stvar, ali mi je :) ;
-uspjeh u vlastitim malim majstorskim radovima :D ;
-šetnja, posebno sa kćerkicom :-D i još toga

...danas i nisam baš nešto naročito hapy (prvi dan na poslu poslije godišnjeg, ponedjeljak, sinoć se željo blamirao na grbavici, :(
nightvision

#5 Re: Jesmo li sretni?

Post by nightvision »

djevojka bez imena wrote:Rekla sam ne nuzno,znaci moze a i ne mora, ali ti si prevelik' skeptik da bi ovoj temg dao neku afirmativnu notu. :skoljka:
A ja sumnjam da bi tebe i tih 100 m. usrecilo, il' ne bi znao u sta ces ih il bi ti jos falilo.
Jes' tebe tesko "upaliti". :thumbup:
Eto cak i da sam bio "mrtav ozbiljan " ti bi nasla razloga za prigovor. Nemoj(te) postavljati pitanja ako znate da vam se odgovor ne svidja. :run:
djevojka bez imena

#6 Re: Jesmo li sretni?

nightvision wrote:
djevojka bez imena wrote:Rekla sam ne nuzno,znaci moze a i ne mora, ali ti si prevelik' skeptik da bi ovoj temg dao neku afirmativnu notu. :skoljka:
Jes' tebe tesko "upaliti". :thumbup:
Eto cak i da sam bio "mrtav ozbiljan " ti bi nasla razloga za prigovor. Nemoj(te) postavljati pitanja ako znate da vam se odgovor ne svidja. :run:
:lol:
znala sam!
Pogresno si shvatio :fight:
Tema je sreca i nema rasprave mrgude :run:
djevojka bez imena

#7 Re: Jesmo li sretni?

@ Al akhisari , Oto-divno!

Od 1-10 sretna sam 8, al' to varira. Neki misle da imam razloga i za 10, al' prevelik sam perfekcionista da bih i ja tako mislila. Sreca je stvarno u sitnicama, kad se namnoze onda je to lijep osjecaj.
Mene je shnoc do suza nasmijao post jednog forumasa, tako da me to drzi i danas evo, sretna sam radi toga. I plus sam na godisnjem :-D
zenit dozic

#8 Re: Jesmo li sretni?

Post by zenit dozic »

Ljudi se trebaju pomirit da ce vecinu zivata imati raznih briga i biti nesretni i da ono malo vremena kada ce biti sretni znaju cijeniti.
Ne treba ziviti u zabludi i laznoj nadi nego cijeni ono sto imas ko zna mozda sutra to neces imati :mrgreen:
Dr Kova

#9 Re: Jesmo li sretni?

Post by Dr Kova »

Jesam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Jesmo li sretni?

Post by Truba »

nisam sretan i kako mogu biti kad toliko toga znam :mrgreen: i kad vidim sve oko sebe
SmokingMan

#11 Re: Jesmo li sretni?

Post by SmokingMan »

Ne treba neki poseban razlog da bi čovjek bio sretan.
spreca

#12 Re: Jesmo li sretni?

Post by spreca »

sretan sam da nije gore :mrgreen: :lol:
Sanchez22

#13 Re: Jesmo li sretni?

Post by Sanchez22 »

Previse sam opterecen pitanjima egzistencijalne prirode,braka,odredjenih fizickih mana i sl.
Skoro bio u bolnici neko vrijeme pa mi je promijenilo malo pogled na zivot.
Sta me cini sretnim:
Priroda,djeciji smijeh i igra,zivotinje.Neke osnovne stvari.
Dakle na skali 1-10,cetiri je otprilike,ali ce se popraviti :D
Last edited by Sanchez22 on 15/08/2016 19:37, edited 2 times in total.
muha_sa

#14 Re: Jesmo li sretni?

Post by muha_sa »

nikad sretniji--mašala :)

da kucnem triput u drvo :D

Image
pukepuke

#15 Re: Jesmo li sretni?

Post by pukepuke »

Najviše se smijem djeci. Nevjerojatna su. Od njihove logične logike, preko čudnih rečenica i teških pitanja, stvarno su nevjerojatna.
Male stvari čine život velikim, a tako je i sa srećom, mislim da nas sve usrećuju sitnice, mene dobra knjiga, pohvala za dobro odrađen posao (uključujući i dobar ručak/kolač :-D ), priroda, izlazak/zalazak sunca...
Prije nekoliko mjeseci, gledam mladi par (osnovna škola) s prozora. Sjede na stepenicama, šuškaju nešto, ona mu malo nasloni glavu na rame, on bi je trebao poljubiti, a spas traži u mobitelu, prebire po njemu. Opet malo pričaju, smijuckaju se, opet ona glavu na rame, namješta mu se, ma on samo treba sekundu zakrenuti glavu i poljubiti je, a on se skačio mobitela. Ne odustaje ona, prođe se on konačno mobitela i pade poljubac. Ma bilo mi drago, i sutradan sam se smješkala, a evo i sad se smješkam.
Bilo bi lijepo da se jedna životna okolnost promijeni, pa da budem još sretnija ali dok se to ne dogodi, dosta je dobro i ovako.
Recimo 8 :-D
djevojka bez imena

#16 Re: Jesmo li sretni?

pukepuke wrote:Najviše se smijem djeci. Nevjerojatna su. Od njihove logične logike, preko čudnih rečenica i teških pitanja, stvarno su nevjerojatna.
Male stvari čine život velikim, a tako je i sa srećom, mislim da nas sve usrećuju sitnice, mene dobra knjiga, pohvala za dobro odrađen posao (uključujući i dobar ručak/kolač :-D ), priroda, izlazak/zalazak sunca...
Prije nekoliko mjeseci, gledam mladi par (osnovna škola) s prozora. Sjede na stepenicama, šuškaju nešto, ona mu malo nasloni glavu na rame, on bi je trebao poljubiti, a spas traži u mobitelu, prebire po njemu. Opet malo pričaju, smijuckaju se, opet ona glavu na rame, namješta mu se, ma on samo treba sekundu zakrenuti glavu i poljubiti je, a on se skačio mobitela. Ne odustaje ona, prođe se on konačno mobitela i pade poljubac. Ma bilo mi drago, i sutradan sam se smješkala, a evo i sad se smješkam.
Bilo bi lijepo da se jedna životna okolnost promijeni, pa da budem još sretnija ali dok se to ne dogodi, dosta je dobro i ovako.
Msala, neka bude i bolje.
Mene raduje i ovaj tvoj post recimo, uopsteno raduje me sreca drugih ljudi, nekako malo od toga predje i na mene.
Imam poznanicu, tacnije 'prolaznicu kroz ulicu' koja je malo u svom svijetu, nedavno diplomirala et.tehniku, a ja sva sretna kad sam to cula, kazu mi-'eto sta ti imas od toga, a ona se misli da li da se pozdravi il' ne, kad naidje'.
Imam, bas se veselim.
ho oponopono

#17 Re: Jesmo li sretni?

Post by ho oponopono »

...a jebe me što jesam, jebe me što nisam...stegne ova rospija svakodnevnica, al'kontam jebaji ga nebo je i dalje plavo iza gomile sivih oblaka...

...ima dana kad sam u stanju liti potoke suza nad tužnim romanom i kad vlažnih očiju gledam muvi...ne, nisam hladna ka led ...nije i niti će me ubiti beznađe...

...kezim se a to je pak osmijeh iza kojeg se smrzavam na persone, poltrone, morone, stoku, nakaze...valahi deveram ...

...jer proliveno mlijeko može se ponovo skupiti uz malo truda i dobre volje...pa ako nešto i ne uspije, dala sam sve od sebe i gulim dalje...nivelisala sam očekivanja i mogućnosti...noću nemam more...valahi deveram... :pusi2:
Euridika
Globalna šefica

#18 Re: Jesmo li sretni?

Post by Euridika »

pukepuke wrote:Najviše se smijem djeci. Nevjerojatna su. Od njihove logične logike, preko čudnih rečenica i teških pitanja, stvarno su nevjerojatna.
...
Recimo da sam i ja tu negdje... :thumbup: Nekih dana lošije, nekad veoma dobro, a većinom neka sredina...
Anestezija

#19 Re: Jesmo li sretni?

Post by Anestezija »

Smijem se puno, 10 skala :-D
supercali

#20 Re: Jesmo li sretni?

Post by supercali »

Recimo nosam
aminchev2

#21 Re: Jesmo li sretni?

Post by aminchev2 »

djevojka bez imena wrote:Jeste li sretni? Sta vas cini sretnima?
Sreca nema gradaciju ali na skali 1-10, koliko? Koliko se smijete i cemu najvise?
Ovdje necemo socijale, samo pozitivne stvari, primjeri,razlozi za smjeh. Pa izvol'te :-D

Tema jeste na Ljubav i sex, ali odgovori ne moraju nuzno biti u tom aspektu.
Naj veci osmjeh imam kad kupim neku bjesnu tasnu ili cipele.
walter kurtz

#22 Re: Jesmo li sretni?

Post by walter kurtz »

Sve deset samo nikad mi dosta p...e :zoka:
HAVANA

#23 Re: Jesmo li sretni?

Post by HAVANA »

Jasta neg sretan.Ziv ,zdrav,prav,roditelji zivi,djeca,zena,u svom,na svom,i punica fina,i cuko me slusa,mogu pojest,popit,guzit,svirat,pjevat,putovat...Divota.Osmica,to radi posla,cisto da me ima sta zuljat i sekirat ,da ima prepreka za savladat...Ne valja ni kad je cener.Puno je to.
HAVANA

#24 Re: Jesmo li sretni?

Post by HAVANA »

walter kurtz wrote:Sve deset samo nikad mi dosta p...e :zoka:
Namazi je feferonom,prisjesce ti.
walter kurtz

#25 Re: Jesmo li sretni?

Post by walter kurtz »

HAVANA wrote:
walter kurtz wrote:Sve deset samo nikad mi dosta p...e :zoka:
Namazi je feferonom,prisjesce ti.
Ma da je od govana :mrgreen: