Registrovao sam se na ovaj forum "maksuz" da otvorim temu koja bi mogla poslužiti svima. Podijelit ću sa vama slučaj koji mi se dogodio i u kojem sam ispao levat, a ujedno možda potaknem nekoga da podijeli svoje Za cilj nemam da "uništim" biznis navedenim individuama/obrtima, ali pamet u glavu:
#1 Autoservis Kule - vl. Mirsad Kustura, lokacija Resnik poslije Hadzica
Da ne detaljisem o tacnom belaju koji sam imao s ovim covjekom. VELIKI PREVARANT, petljanac, mutikasa, lopov, itd. Razvlaci s popravkom, ostavlja auto kod sebe na preko 7-8 dana, voza tudja auta uvijek, ali uvijek, pa i ono koje biste mu ostavili. Prica naokolo da je radio u ASI, pa cak i bio sef servisa. Time kupuje musterije. A od ljudi koji su radili u ASI sam saznao da NIKAD NIJE RADIO U ASI, vec kod SKORE koji ga je otjerao zbog prevara i kradja internih. Eto toliko o ovome liku. Kasnije sam sreo jos ljudi koje je ovaj nasamario, ima uvjerljivu pricu, pazite se i niposto ne vozite auta njemu osim ako nemate namjeru da budete licno tu sve vrijeme dok sarafa. Ako mu ostavis auto i odes kuci, budi siguran da ce se "provozati da testira", pa usput pokvariti stagod. U mom slucaju je to bilo do Mostara, malo se po Mepasu hodalo, nije stigao baciti racun
#2 Autopraonica SCC
Ostavio auto na pranje. Obavio sto sam imao, dosao po auto. Na prvi pogled sve OK. Otvaram gepek da ubacim stvari i kese iz prodavnice, otpade plastika sa stop lampe. Nisam bio siguran sta se desilo, kontam ja se naslonio, ili nesto. Odem u praonicu da pitam, oni radnici se prave ludi. Zamolim na portirnici video snimak da pogledam sta se desilo, i ono osoblje stvarno ljubazno vrati snimak malo unazad da bi se vidjelo kako jedan od radnika kombinezonom (nehotice) odvali citavu stop lampu, i plastika tada ispadne. Nisam nikoga htio ganjati zbog toga, kontam zao mi ljudi prepali se. Ali eto, nisu ispali posteni, vjerovatno kontaju malo bolje auto moze kupiti sebi.
#3 Autopraonica Lauda Dobrinja
Ostavio auto na pranje, i pokupio pred kraj radnog vremena. Nisam primjetio nista neobicno do jutra. Ujutro pogledam vozaceva vrata, pobjegla prema haubi dobrih centimetar i tu negdje. Nije mi sad nista jasno, malo zagledam, kad na dijelu kod blatobrana vidim totmast ili nesto slicno. Sklonim prstom onu mast, zatvorim vrata kad SKRIPA nevidjena. Odem do njega da se zalim, lik se pravi lud, nesto prijeti bogara, itd. Vidim unutra bio neki stub, valjda onaj sto pere vozio u rikverc s otvorenim vratima i bup, suzbije vrata uz blatobran. Nikakve odstete, ne pomaze ni inspekcija, nista zivo. Ali eto, od tada zaobilazim i njega.
Podijelite i vi sta se desilo vama, sigurno da ima slucajeva, prevaranti i fuseri su na svakom cosku. Zivjeli!