Saian wrote:
Ja sam se bas pitao gledajuci one "kreativce" njihove jucer, Bradley-a i Jones-a, u cemu je problem. MLS nije grohnuo, imam neki osjecaj da je liga jaca i da su utakmice posjecenije sto vise vremena prolazi, no Ameri ocito nemaju dobar nacionalni program za skautiranje i onda izgradjivanje tog igraca. Ne samo u sredini nego na bilo kojoj poziciji, onaj spic kako im se zove, Dempsey, on jedini, al jedini odudara. Bradley im je najbolji pas igrac, a po utakmici ima jedno 2 sepeta pogresnih dodavanja od kojih je jedan sepet obicno u for za kontru protivnickoj ekipi. USA je ogromna i jako raznovrsna drzava, gotovo je nemoguce da onaj dio (nazovi to talent, urodjena motorichka sposobnost, sta god) koji dolazi rodjenjem nije prisutan u USA omladini, a prisutan je u Europi kod djece koja se odluce trenirati. Dakle, nesto sto dolazi poslije toga je problem, oni da ulozhe neku lovu u ovu igru i da naprave neki dugorocni nacionalni program morali bi napraviti par igraca na nivou Dempsey-a i iznad, da jebe rak raka. Ovako je on samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Istina je da je Kolumbija jaka, al oni su jucer bili kriminalni.
MLS nije grohnuo, ima vise posjetilaca a uskoro dodaju par novih klubova pa imam utisak da zapravo rastu...nacionalni program za skauting im je zaista dobar, moj sin je igrao jedno vrijeme u kaliforniji I doslovno svaki igrac ima svoj rejting I prati se, golman u njihovom timu je bio medju top 10 u kaliforniji I to je svako znao, gdje god smo igrali. ne znam ni ja objasniti zasto nema novih igraca. svi bijeli igraci ovdje u kaliforniji u uzrastu od 15, 16 godina prekidaju da igraju soccer I okrecu se drugim stvarima tako da u uzrastu od 17, 18 imas jedino latinose I ponekog evropljanina, zbog cega iz te mase igrace ne izlaze talenti, nije mi jasno jer je to vrlo velika baza igraca a na koledju se svi igraci prate.....team usa je zesci odron, nemaju dobrih igraca, lalas je bio komentator nakon tekme protiv kolumbije I kaze otprilike, jeb'o poraz, svakome se desi ali ono sto je zabrinjavajuce je to sto su prikazali najobicnija karna I ne vidis da se od tog tima ista moze dobro ocekivati, ne znas ko je losije igrao od igraca. ja da imam kakva ovlastenja ono Bradley-u bi zabranio da se bavi fudbalom. inace mi malo pocinju ici na nerve ova reprezentativna takmicenja gdje pola igraca ili nece da igra ili im ne daju da igraju ili su navodno pod povredom.