Povlastice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ljut_ko_Leptir

#1 Povlastice

Post by Ljut_ko_Leptir »

Interesuje me da li neko zna nesto vise o povlasticama na uvoz auta i stvari za povratnike...?
Molim vas da mi date sto vise informacija ako znate...hvala
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ako se vracas u bih za stalno trebas otici u bh ambasabu u toj zemlji u kojoj si i zatraziti od njih da ti dadnu neke dokumente da bi mogo uvesti stvari - auta itd bez carine i poreza. meni se cini da je moza 2 auta po osobi. auto moras imati duze od 6 mjeseci na svom imenu.

uglavnom nazovi ambasadu i oni ce ti to sve objasniti.
moj rodjak i prijatelj su se vratili iz US i uvezli su auta bez carine. rodjak je cak imo i us drzavljanstvo i njemu su dopustili bezcarinski uvoz.
prevoz auta iz us do splita ili ploca kosta oko 500-1500+ ovisno koliko hoces cekati da ti stvari dodju. salje se u kontenjerima.

sto se tice starosti vozila koje uvozis ja mislim da taj zakon vrijedi tj mozes uvesti auto mladje od 7 god.

(ne kontam zasto je ova tema pod automobili)
iceman ze

Post by iceman ze »

covjek je rekao uvoz ''auta i stvari''.......pa posto ima vec tema automobili :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

iceman ze wrote:covjek je rekao uvoz ''auta i stvari''.......pa posto ima vec tema automobili :D
pa odgovori sam sa koncentracijom na auta ;D :D :D
Ljut_ko_Leptir

Post by Ljut_ko_Leptir »

The_Flyer2002 wrote:ako se vracas u bih za stalno trebas otici u bh ambasabu u toj zemlji u kojoj si i zatraziti od njih da ti dadnu neke dokumente da bi mogo uvesti stvari - auta itd bez carine i poreza. meni se cini da je moza 2 auta po osobi. auto moras imati duze od 6 mjeseci na svom imenu.

uglavnom nazovi ambasadu i oni ce ti to sve objasniti.
moj rodjak i prijatelj su se vratili iz US i uvezli su auta bez carine. rodjak je cak imo i us drzavljanstvo i njemu su dopustili bezcarinski uvoz.
prevoz auta iz us do splita ili ploca kosta oko 500-1500+ ovisno koliko hoces cekati da ti stvari dodju. salje se u kontenjerima.

sto se tice starosti vozila koje uvozis ja mislim da taj zakon vrijedi tj mozes uvesti auto mladje od 7 god.

(ne kontam zasto je ova tema pod automobili)
Hvala pasa ovo mi je dovoljno.
Anell

Post by Anell »

Rijesen problem!
Ljut_ko_Leptir

Post by Ljut_ko_Leptir »

Moze i pod kljuc
Post Reply