Poznati njemački lanac trgovina građevinskog materijala i opreme za kuće "Bauhaus" i njemački trgovački lanac "Kaufland" uskoro se otvaraju na Bišću polju u Mostaru.
Naime, kako doznaje Prvi.tv, na Bišću polju se otvaraju dvije poslovne zgrade, a početak gradnje očekuje se uskoro.
Prvi Bauhausov objekat izgrađen je u Njemačkoj 1960. godine i od tada je ova njemačka trgovinska kompanija izgradila još 250 prodajnih objekata diljem Europe. U regiji je prisutan odnedavno: nakon Slovenije, Bauhaus se proširio na tržište Hrvatske gdje imaju osam prodajnih centara.
Korijeni razvoja Kaugflanda tvrtke leže u Njemačkoj, gdje su i danas među vodećim maloprodajnih lancima prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje. 2001. godine otvoren je prvi Kaufland u Hrvatskoj.
Također, poslovnice Kauflanda postoje i u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj te Bugarskoj. Imaju više od 114 000 zaposlenika u brojnim poslovnica diljem Europe.
U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Moderator: anex
-
sarajevsko_pivo
#1 U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
-
sarajevsko_pivo
#2 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Konacno da se razbije duopol koji imaju Konzum i Bingo!
-
sarajevsko_pivo
#3 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Kaufland i LIDL imaju istog vlasnika tako da ce nam mozda uskoro i LIDL doci!
Konkurencija je to sto nam treba
Konkurencija je to sto nam treba
- insomnia78
#4 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
sarajevsko_pivo wrote:Konacno da se razbije duopol koji imaju Konzum i Bingo!
-
krater
#5 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
insomnia78 wrote:sarajevsko_pivo wrote:Konacno da se razbije duopol koji imaju Konzum i Bingo!
- Krokodajl
#6 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Hercegovci vazda kukaju nemaju para a vidi ih 
-
sarajevsko_pivo
#7 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Moze te si vi smijati ne ulaze oni na BiH trziste samo sa hipermarketom u Mostaru. Svi veci gradovi u BiH ce dobiti Kaufland. A Kaufland trzni centri su ogromni tako da ce privuci mnogo kupaca. Lidl ulazi 2019 na nase trziste i Latvijsko!
-
bluesjunior
#8 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
kakav je kaufland po asortimanu mislim po kvalitetu?
- dalmatinka
#9 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Dobar asortiman i cijene. Voće i povrće nije neke kvalitete, ali zadnja dva sata dio asortimana voća, povrća i mesa se snižava i do 90%. Kod nas nije rijetkost u 9 sata na večer kupiti glavicu salate za 0,49 kn, paket od 2 kg mrkve za 2 kn ili kilogram mesa za 15-tak kn.bluesjunior wrote:kakav je kaufland po asortimanu mislim po kvalitetu?
- jao_situacije
#10 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
to je sve radioaktivni otpad zato i jeste 15 feninga
ne bih pojeo to da mi plate
- dalmatinka
#11 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Nije baš tako, ne pretjeruj! To je jednostavno politika firme. Nemaju komoru za viškove voća i povrća, isto tako na odjelu lisnato povrće nije u rashladnim vitrinama - znači na večer se oslobađa prostor za svježe voće i povrće koje stiže u jutro.jao_situacije wrote:to je sve radioaktivni otpad zato i jeste 15 feninga
-
Patriotska_Liga
#12 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
A Walmart, Tesco, Carrefour?
-
broj dva
#13 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
----jao_situacije wrote:to je sve radioaktivni otpad zato i jeste 15 feninga
Da, u njemackoj serviraju radioaktivni odpad dok se mi krkamo ekoloskom hranom bez pesticida i mesom vrhunske kvalitete.
Podsjeti me kada mi je 94e tip govorio kako bosanske izbjeglice smjestaju y "radioaktivni dio norveske, da nasele zdravim ljudima'
- jao_situacije
#14 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
da dabroj dva wrote:----jao_situacije wrote:to je sve radioaktivni otpad zato i jeste 15 feninga
Da, u njemackoj serviraju radioaktivni odpad dok se mi krkamo ekoloskom hranom bez pesticida i mesom vrhunske kvalitete.
Podsjeti me kada mi je 94e tip govorio kako bosanske izbjeglice smjestaju y "radioaktivni dio norveske, da nasele zdravim ljudima'
inače hrvatska i njemačka su isto a bih pogotovo
nisam ja ni spominjao njemačku nego hrvatsku i bih
-
broj dva
#15 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
---jao_situacije wrote:da dabroj dva wrote:----jao_situacije wrote:to je sve radioaktivni otpad zato i jeste 15 feninga
inače hrvatska i njemačka su isto a bih pogotovo
nisam ja ni spominjao njemačku nego hrvatsku i bih
Mozda si mislio na BiH i HR ali spomeno ih nisi (makar ja ne vidje) ali opet, nismo bas ni mi africka savana ili prasuma, imamo gajgerove brojace a i advokate, ako uspijes dokazati da te truju eto dobre parnice i mogucnosti zarade...
- jao_situacije
#16 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
jok eto kupuje u švedskoj za 0,49 kuna pa normalno da se odnosi na hrbroj dva wrote: ---
Mozda si mislio na BiH i HR ali spomeno ih nisi (makar ja ne vidje) ali opet, nismo bas ni mi africka savana ili prasuma, imamo gajgerove brojace a i advokate, ako uspijes dokazati da te truju eto dobre parnice i mogucnosti zarade...
a tema je o kauflandu u bih, mogu samo zamisliti šta će prodavati kao i bingo i konzum
sačekaj samo da izvadim geiger-millerov brojač iz vitrine pa idem u akciju
- VladaFBiH
#17 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
klasični "discounter" - znači dobre cijene jadan izbor... najsličnije InterEX-u kada je tek ušao na BiH tržište (izgled skladišta a maloprodaja)bluesjunior wrote:kakav je kaufland po asortimanu mislim po kvalitetu?
-
mijonja
#18 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Nije baš uređen kao skladište, nešto kao Bingo +, barem ono što sam ja imao prilike da vidim u Puli i Splitu. Izbor artikala je dobar, bolji nego u Lidlu - od njihovih robni marki, do ostalih poznatih stranih i domaćih brendova. Meni je Getro/Metro više kao skladište.
Koga zanima ima njihov web site i facebook, pa neka pogleda...
Koga zanima ima njihov web site i facebook, pa neka pogleda...
-
sarajevsko_pivo
#19 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Kaufland barem u Njemackoj ima extra ponudu! Moze se svasta Naci a iskreno nisam nikad vidio veceg supermarketa u zivotu od Kauflanda u Potsdamu!
- Thorgerson
#20 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Meni je samo bitno da mogu normalno prolaziti sa kolicima i to je to.
Ako mi ima ista mrze od ovih amko, hose, pa i nekih bingo marketa gdje ne mozes proci kolko je natrpano...pa jbmu zivot ako nema prostora, nema...izbaci nesta i cao...il iznajmi veci prostor...
Npr. Penny market na Velesicima je super. Bio jucer, stvarno lijepo uredjeno, siroko, svaka cast.
Ako mi ima ista mrze od ovih amko, hose, pa i nekih bingo marketa gdje ne mozes proci kolko je natrpano...pa jbmu zivot ako nema prostora, nema...izbaci nesta i cao...il iznajmi veci prostor...
Npr. Penny market na Velesicima je super. Bio jucer, stvarno lijepo uredjeno, siroko, svaka cast.
- karanana
#21 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
ne znam za kaufland kako ce proci, ali ako je na istoj lokaciji propao obi nakon samo par godina rada, nije mi jasno sta ce tu bauhaus. to su slicne radnje zar ne?
-
Liska
#22 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Lokaciju bivseg Obija uzima FIS Vitez a Bauhaus i Kaufland grade nove zgrade negdje na Bišće polju. Propast Obija nije vezana za lokaciju, ona je odlična. Više za poslovnu politiku i onoga tko im je vodio posao.karanana wrote:ne znam za kaufland kako ce proci, ali ako je na istoj lokaciji propao obi nakon samo par godina rada, nije mi jasno sta ce tu bauhaus. to su slicne radnje zar ne?
- Thorgerson
#23 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Kako ce tek obi grohnut kad se otvori bauhaus u Sarajevu...
-
palermo
#24 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
Nije OBIi propao, nego su vlasnici zbog svoje poslovne politike i grešaka izgubili licencu.karanana wrote:ne znam za kaufland kako ce proci, ali ako je na istoj lokaciji propao obi nakon samo par godina rada, nije mi jasno sta ce tu bauhaus. to su slicne radnje zar ne?
- VladaFBiH
#25 Re: U Mostaru se otvaraju Bauhaus i Kaufland!
upravo + OBI franšizna licenca nije nimalo jeftina...palermo wrote:Nije OBIi propao, nego su vlasnici zbog svoje poslovne politike i grešaka izgubili licencu.karanana wrote:ne znam za kaufland kako ce proci, ali ako je na istoj lokaciji propao obi nakon samo par godina rada, nije mi jasno sta ce tu bauhaus. to su slicne radnje zar ne?