Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
- Dr Kova
#1 Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Eh ovako. Da vam neko ponudi da ispravite sve svoje greške u prošlosti, tipa poslovna prilika, ljubav ili slično ili jednokratno milion maraka, šta biste uzeli i zašto? Ja recimo ni za čim iz prošlosti ne žalim, nemam nekih grešaka, tako da bih hladno uzeo milion i živio ko boem. Pio vino u Izlogu i filozofirao
Vi?
Last edited by Dr Kova on 19/02/2016 13:11, edited 2 times in total.
- dječak sa šibicama
#2 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Sta znam, pitanje ti je.. da parafraziram Broja Jedan, je li bolje zivjeti citav zivot kao milioner, ili sedam dana u bijedi 
- Euridika
- Globalna šefica
#3 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Uh, kakva dilema...
Postoje neke stvari koje bi se dale ispraviti iz prošlosti, ali s obzirom da su one utjecale na formiranje moje ličnosti tokom godina, ne bih mijenjala ništa (drukčiji izbori iz prošlosti bi značili i drukčiju sadašnjost). Zato biram budućnost... daj pare ...
. Ali, ne bih trošila pare na boemski život, već na druga životna zadovoljstva i potrebe... 
Postoje neke stvari koje bi se dale ispraviti iz prošlosti, ali s obzirom da su one utjecale na formiranje moje ličnosti tokom godina, ne bih mijenjala ništa (drukčiji izbori iz prošlosti bi značili i drukčiju sadašnjost). Zato biram budućnost... daj pare ...
- Dr Kova
#4 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Tesko ce ti se razviti rasprava....svi ce se odluciti za milion
Ko se jos danas kaje

Ko se jos danas kaje
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Buckethead wrote:Eh ovako. Da vam neko ponudi da ispravite sve svoje greške u prošlosti, tipa poslovna prilika, ljubav ili slično ili jednokratno milion maraka, šta biste uzeli i zašto. Ja recimo ni za čim iz prošlosti ne žalim, nemam nekih grešaka, tako da bih hladno uzeo milion i živio ko boem. Pio vino u Izlogu i filozofiraoVi?
Ima dobar film na sličnu, gotovo identičnu temu, zove se The Box pa ko voli neka pogleda.
Što se tiče pitanja definitivno bi ostao pri ovome danas, ne treba mi milion maraka. Da ispravim sve "greške" onda to ne bih bio ja već neko drugi. Hoću da kažem da su i te greške ugrađene u dio nas te da smo zbog tog iskustva to što danas jesmo kao individue.
-
dezurni_ucenik
#7 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:02, edited 1 time in total.
- MyTao
#8 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Definitivno da ispravim nekoliko velikih greski dok sam bio mladji. 
- Dr Kova
#9 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Čekamo da sad neko zalijepi od Ane Nikolić: "Milion dolara, sva vrata otvara"

- HAVANA
#10 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Fino je milionce al ne bi ih ispravljao,grijesio,pogrijesio,jebaji ga.To sam ja.Moje greske,moji padovi i usponi.Jebo ravnu liniju.Da nisam grijesio,mislim da mi ne bi sad ovako fino bilo.Iz greske se uci. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#11 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Mr. Nobody i nije baš na tu temu dileme jedno ili drugo, više je filozofski o postojanju svim mogućih ishoda u životu ali je svakako dobar film.dezurni_ucenik wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ima dobar film na sličnu, gotovo identičnu temu, zove se The Box pa ko voli neka pogleda.![]()
Butterfly Effect, Mr Nobody ...
-
s@mson
#12 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Ček sad malo, ima nejasnoća...
Ako prihvatim da ispravim sve greške iz prošlosti da li to znači da ću ponovo živjeti život sa drugim odlukama (posao, supruga i ostalo) ili da uzmem milion i nastavim živjeti ovo što mi je ostalo od života, jer ako bih promijenio te odluke ne bih bio tu gdje sam sada....
Ma, sačekat dok još malo istraže ove gravitacione valove pa ćemo se moći vraćati u prošlost
Ako prihvatim da ispravim sve greške iz prošlosti da li to znači da ću ponovo živjeti život sa drugim odlukama (posao, supruga i ostalo) ili da uzmem milion i nastavim živjeti ovo što mi je ostalo od života, jer ako bih promijenio te odluke ne bih bio tu gdje sam sada....
Ma, sačekat dok još malo istraže ove gravitacione valove pa ćemo se moći vraćati u prošlost
-
dezurni_ucenik
#13 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:03, edited 1 time in total.
- JThomas
#14 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
nema danas kajanja, to je nestalo kao moralna kategorija. svi sve znaju o svemu i svi su sve uvijek ispravno uradili.
-
BJB
#15 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Da se ponovo rodim i pravim drugacije izbore, da sam svjesna ovog zivota- odmah bih prihvatila..Buckethead wrote:Eh ovako. Da vam neko ponudi da ispravite sve svoje greške u prošlosti, tipa poslovna prilika, ljubav ili slično ili jednokratno milion maraka, šta biste uzeli i zašto? Ja recimo ni za čim iz prošlosti ne žalim, nemam nekih grešaka, tako da bih hladno uzeo milion i živio ko boem. Pio vino u Izlogu i filozofiraoVi?
Jebo pare, sreca je vaznija- vako kako jest nit sam zadovoljna, ni sretna.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Dobro jeste dilema ali on proživljava sve ishode po onoj jednoj teroji da postoji bezbroj dimenzija u kojima mi proživljavamo sve naše moguće ishode.dezurni_ucenik wrote:
Kako nije, dileme dilema na dilemu. Sta bi bilo da je rekao da ne zna plivati, sta bi bilo da nije rekao da je neplivac, sta bi bilo da onaj u Brazilu nije skuhao jaje itd.
-
KIseljak12
#17 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Ovo prvo,jer kad bih ispravio samo 2-3 krupne greske u zivotu, danas bih moozda stancao milione, ali ako i ne bih, bio bih mirniji nego danas.
-
dezurni_ucenik
#18 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:02, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#19 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Hajde dobro...ali vidim na forumima da nisam jedini pa se tješim.dezurni_ucenik wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro jeste dilema ali on proživljava sve ishode po onoj jednoj teroji da postoji bezbroj dimenzija u kojima mi proživljavamo sve naše moguće ishode.dezurni_ucenik wrote:
Kako nije, dileme dilema na dilemu. Sta bi bilo da je rekao da ne zna plivati, sta bi bilo da nije rekao da je neplivac, sta bi bilo da onaj u Brazilu nije skuhao jaje itd.
Bar sam ja tako shvatio poruku filma. Ima i naučne podloge u tome jer elementarne čestice imaju ta neka čudna svojstva što se kose sa nekim elementarnim zakonima fizike. Da ne idemo dalje u off...
Pogresno si shvatio.
- dječak sa šibicama
#20 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Ustvari, vratio bih se u `99 i digao kredit 100.000, ulozio sve to + stan, kucu, vikendicu.. zenu
na Manchester umjesto na Bayern, Teddy i Ole Gunar daju dva komada u produzetku, 91. i 93. minuta, omjer 1:1000
Ta ce milion
Ta ce milion
- Dr Kova
#21 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
dječak sa šibicama wrote:Ustvari, vratio bih se u `99 i digao kredit 100.000, ulozio sve to + stan, kucu, vikendicu.. zenuna Manchester umjesto na Bayern, Teddy i Ole Gunar daju dva komada u produzetku, 91. i 93. minuta, omjer 1:1000
Ta ce milion
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
Mislim da se u zivotu sve desava sa razlogom i da nismo svjesni sto je dobro sto se nesto (ni)je desilo.
Daj milionce ovamo
da pravim nove greske 
Daj milionce ovamo
-
dezurni_ucenik
#23 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:01, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
+ sto bih ovih 16 godina ponovo prozivio, ali bi se preseravao sa parama, pravio zurke u privatnom avionu, kupao se u pticijem mlijeku, guzio najbolje manekenke svijeta

- HAVANA
#25 Re: Ispravljanje svih grešaka u životu ili milion maraka
ImaL ista ljepse neg zgrijesit?_BataZiv_0809 wrote: Daj milionce ovamoda pravim nove greske