Lako je tebi
-
DZONPI
#1 Lako je tebi
Sve češće čujem capri ma lako je tebi lako je njemu ma nije se on napatio a ko biva ti koji govore jadni oni eto svima je lako ili lahko a sto je njima teško.Zašto čovjek sam sebe sazeljava.U čemu je poenta.Nedovoljno pažnje ne saslusan od famelije ne kontam ali kad pitam dotične a sto to tebi fali počnu se cesat po vugla ko vele neznam ni ja al eto da se malo izjadam.Stim mentalitetom teško je IC naprijed jer nama je sve ma djes to ma ne gumo ja to ma Jeni to za mene.Najlakše je izgleda neka drugi odradi.
- drunken tiger
#3 Re: Lako je tebi
NIje to baš tako. Evo ti primjer jedan. Ne može biti isto osobi koja je izgubila kompletnu porodicu u agresiji, ostala sama, siroče, bez ikoga i osobi koja nije makla sa svog ognjišta. Ovaj prvi je sve sam morao dok su drugog naravno roditelji izdržavali, pružili mu sve što mu je trebalo. I normalno je da je njemu lakše bilo kroz život nego ovom prvom. Nema tu puno mudrovanja.DZONPI wrote:Sve češće čujem capri ma lako je tebi lako je njemu ma nije se on napatio a ko biva ti koji govore jadni oni eto svima je lako ili lahko a sto je njima teško.Zašto čovjek sam sebe sazeljava.U čemu je poenta.Nedovoljno pažnje ne saslusan od famelije ne kontam ali kad pitam dotične a sto to tebi fali počnu se cesat po vugla ko vele neznam ni ja al eto da se malo izjadam.Stim mentalitetom teško je IC naprijed jer nama je sve ma djes to ma ne gumo ja to ma Jeni to za mene.Najlakše je izgleda neka drugi odradi.
-
DZONPI
#4 Re: Lako je tebi
Tipičan primjer.Rat veze nema sa ovom temom.
- Tesla10
#5 Re: Lako je tebi
I meni su to neki rekli. Mislim da to ima veze sa ljubomorom.
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Lako je tebi
Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti pa tako i ta "uzrečica" Lako je tebi/njemu ili lako je meni za tebe/njega je nešto naj odvratnije što mogu čuti ili mi neko može reći.
-
foton
#7 Re: Lako je tebi
Mislim da se takvi rijetko žale i govore kako je lako drugima jer obično sazriju dovoljno da prevaziđu takvo razmišljanje. To "lako je tebi" govore likovi po kladionicama, srednjih godina koji i danas dobijaju džeparac, piju kafe i sve im je krivo što upravo oni nisu direktori svega i svačega... ma makar treneri reprezentacije.drunken tiger wrote:Ne može biti isto osobi koja je izgubila kompletnu porodicu u agresiji, ostala sama, siroče, bez ikoga i osobi koja nije makla sa svog ognjišta. Ovaj prvi je sve sam morao dok su drugog naravno roditelji izdržavali, pružili mu sve što mu je trebalo.
-
bluesjunior
#8 Re: Lako je tebi
foton wrote:Mislim da se takvi rijetko žale i govore kako je lako drugima jer obično sazriju dovoljno da prevaziđu takvo razmišljanje. To "lako je tebi" govore likovi po kladionicama, srednjih godina koji i danas dobijaju džeparac, piju kafe i sve im je krivo što upravo oni nisu direktori svega i svačega... ma makar treneri reprezentacije.drunken tiger wrote:Ne može biti isto osobi koja je izgubila kompletnu porodicu u agresiji, ostala sama, siroče, bez ikoga i osobi koja nije makla sa svog ognjišta. Ovaj prvi je sve sam morao dok su drugog naravno roditelji izdržavali, pružili mu sve što mu je trebalo.
ma lako je njima....
- Tito_i_Partija
#9 Re: Lako je tebi
Dzonpi, zasto ti je svaka tema koju otvoris "sto ovaj 'vako, sto onaj 'nako"? Imam osjecaj da si se okruzio sa skroz pogresnom rajom, to k'o neki crni oblak iznad tebe, pa onda dodjes ovdje da ispustis ventile. Nemoj bolan tako, otic' ce ti il' zivci il' hercika.
Nadji sebi bolan par dobrih drugara, pa nam pisi lijepe stvari...gdje ste na odmor isli, koje ste trebe jebavali, i slicno. Vidis muhe kakav je, otvorio kafanu i samo se zajebaje, tako i ti trebas.
Nadji sebi bolan par dobrih drugara, pa nam pisi lijepe stvari...gdje ste na odmor isli, koje ste trebe jebavali, i slicno. Vidis muhe kakav je, otvorio kafanu i samo se zajebaje, tako i ti trebas.
-
hAZNADAR
#12 Re: Lako je tebi
Uh oduzi se ovih sedam dana.
Ja uglavnom kazem "lako je tebi" kada mi se cini da je neko rahat od pameti. Pa niti konta, niti se sikira, niti se brine o sutra,... - pa jasta mu je neg lako.
Doduse i meni neki tako kazu, - valjda je zato sto nismo svi iste sudbine, istog materijalnog stanja, iste srece i iste pameti.
Ja uglavnom kazem "lako je tebi" kada mi se cini da je neko rahat od pameti. Pa niti konta, niti se sikira, niti se brine o sutra,... - pa jasta mu je neg lako.
Doduse i meni neki tako kazu, - valjda je zato sto nismo svi iste sudbine, istog materijalnog stanja, iste srece i iste pameti.
-
artuditu
#13 Re: Lako je tebi
Samo izgovori.
Sami sebe opravdavamo zašto nismo nešto postigli što smatramo da smo mogli.
Sami sebe opravdavamo zašto nismo nešto postigli što smatramo da smo mogli.
- KB9
#14 Re: Lako je tebi
jedine stvari zbog koje nekom moze bit lako su te da nije bio opasno bolestan, izgubio nekog bliskog u zivotu i da nije prezivio rat
sve ostalo je maciji kasalj
sve ostalo je maciji kasalj
- Gojeni H
#15 Re: Lako je tebi
hAZNADAR wrote:Uh oduzi se ovih sedam dana.
-
alenthekiller
#16 Re: Lako je tebi
ma mozes ti, lako je tebi... osip odma 
- Rockefeller
#17 Re: Lako je tebi
Ma ne znam jarane 
- Rockefeller
#19 Re: Lako je tebi
Ako si mislio na mene, meni puca kurachandžar88 wrote:Ma boli tebe kurac.
-
handžar88
#20 Re: Lako je tebi
Nisam mislio na tebe, nego inace tako ja govorim umjesto "lako je tebi" "ma boli tebe kurac" a i meni tako govoreRockefeller wrote:Ako si mislio na mene, meni puca kurachandžar88 wrote:Ma boli tebe kurac.
-
DZONPI
#21 Re: Lako je tebi
Ma Jeni to Tito ima i fine raje nego svak konta mozez ti sto kaže jedan zalibo ga za sve.Poenta je sta god ti uradis ko čude se kako sta a niko guzove da digne.Ja sam ti onaj mahalski majstor sve znam nista neznam.Pa i mene muka natjerala pa naučio ali neki neće u stilu drugi ce . ma Jeni to za mene a ni probo nije.Ljenguze.Izgleda najbolje prodju oni ma stipu ga cvaka.
- adda_sa
#22 Re: Lako je tebi
slicna toj je i izjava : mozes ti, ili mos tiiii 
- muha_sa
#23 Re: Lako je tebi
laHko se vama zajebavat dok ja kontam kako cenera zaradit
- Gojeni H
#24 Re: Lako je tebi
Lako je meni.muha_sa wrote:laHko se vama zajebavat dok ja kontam kako cenera zaradit
- Danguba
#25 Re: Lako je tebi
Lahko je tebi @DZONPI iz dijaspore nama soliti pamet.