Powerball 700.000.000 $
Moderator: anex
- karanana
#1 Re: Powerball 700.000.000 $
mogu li preko interneta kupiti tiket?
-
miki27A
#2 Re: Powerball 700.000.000 $
ne mozes drug, moras biti ili citizen ili resident da bi mogao podici lovu, uplacuje se samo za kes.
- karanana
#3 Re: Powerball 700.000.000 $
aha.
ma nije problem biti citizen ili ne. naso bi nekog postenog bosnju, u najmanju ruku ovdje na forumu. dadnem mu milion-dva i on ode i podigne lovu.
ali kad se ne moze kupiti preko interneta onda nista ionako.
edit: a sta je sa ovim?
je li ovo legit ili je neka prevara?
https://www.myillinoislottery.com/en-us ... rball.html
ako mogu dati nasim prevarantima 2,50 KM da kupim laznu nadu da cu osvojiti 1,4 miliona KM, mogu i ovim prevarantima dati 3,50 KM da kupim laznu nadu da cu osvojiti 1,5 milijardi KM.
ali vjerovatno bi skontali odakle se kupuje i ne bi prosla moja kartica.
ma nije problem biti citizen ili ne. naso bi nekog postenog bosnju, u najmanju ruku ovdje na forumu. dadnem mu milion-dva i on ode i podigne lovu.
ako mogu dati nasim prevarantima 2,50 KM da kupim laznu nadu da cu osvojiti 1,4 miliona KM, mogu i ovim prevarantima dati 3,50 KM da kupim laznu nadu da cu osvojiti 1,5 milijardi KM.
-
miki27A
#4 Re: Powerball 700.000.000 $
Ne mozes zbog ovoga:karanana wrote:aha.
izvor: http://www.illinoislottery.com/en-us/Faq.htmlAnyone who is 18 years or older can play Illinois Lottery games. To play online, players must also be a resident of Illinois and physically located in Illinois at time of purchase.
- dobar osjecaj
#5 Re: Powerball 700.000.000 $
Izvini ali ne kontam poentu ove teme. Sta bilo ko na ovom forumu ima od ove informacije?reomir007 wrote:Najveci jackpot u istoriji na americkoj lutriji Powerball.
Vise informacija na
https://www.facebook.com/Lotomanija-1458731624340429/
- seoBIH
#6 Re: Powerball 700.000.000 $
Nisu svi sa foruma u starom gradu...
- karanana
#7 Re: Powerball 700.000.000 $
sumnjivo mi je to jer sam na powerballovoj stranici procitao otprilike ono sto je miki napisao.
inace danas sam citao interesantan clanak.
teoretski, u ovom trenutku bi se mogla uplatiti sve i jedna kombinacija, ima ih 291 milion (mozda cu neke cifre fulat u par miliona gore-dole), po cijeni od 2 dolara, sto je oko 580 miliona dolara. isplata na ruke bi bila oko 800 miliona a uzimajuci u obzir da bih ja uplatio dodatnih 580 miliona u listicima, isplata na ruke bi vjerovatno skocila na oko 1,2 milijarde. dakle, bio bih u plusu nekih 600 miliona a i moje uplate od 580 miliona bi bile tax deductible tako da na dobitak ne bih platio nesto veliku taksu. uglavnom, vjerovatno bih bio minimalno 400 miliona u plusu.
ali ima par stvari koje prave ovaj scenario nemogucim:
jedna je da bi mi trebalo 9 i nesto godina da sjedim na aparatu za shtancanje tiketa. dakle, brzinom od jedne sekunde po tiketu, ta masina bi mi odshtancala 291 milion tiketa za vise od 9 godina. cak i da recimo raspodijelim kombinacije da se kucaju na vise uplatnih mjesta to je nemoguce toliko tiketa uplatiti za 2-3 dana koliko je izmedju izvlacenja.
drugi problem je da je velika sansa da bi pored mene jos neko drugi imao dobitni tiket i onda ide pola pola. i vec tu sam donji a da ne govorimo ako imamo 2 ili vise dobitnih tiketa osim mog. recimo, pravo cudo je bilo da nije izvucen dobitni tiket proslo kolo jer je uplaceno preko 400 miliona tiketa. sansa za izvlacenje dobitnog tiketa je bila oko 80%.
interesantno. meni jeste.
inace danas sam citao interesantan clanak.
teoretski, u ovom trenutku bi se mogla uplatiti sve i jedna kombinacija, ima ih 291 milion (mozda cu neke cifre fulat u par miliona gore-dole), po cijeni od 2 dolara, sto je oko 580 miliona dolara. isplata na ruke bi bila oko 800 miliona a uzimajuci u obzir da bih ja uplatio dodatnih 580 miliona u listicima, isplata na ruke bi vjerovatno skocila na oko 1,2 milijarde. dakle, bio bih u plusu nekih 600 miliona a i moje uplate od 580 miliona bi bile tax deductible tako da na dobitak ne bih platio nesto veliku taksu. uglavnom, vjerovatno bih bio minimalno 400 miliona u plusu.
ali ima par stvari koje prave ovaj scenario nemogucim:
jedna je da bi mi trebalo 9 i nesto godina da sjedim na aparatu za shtancanje tiketa. dakle, brzinom od jedne sekunde po tiketu, ta masina bi mi odshtancala 291 milion tiketa za vise od 9 godina. cak i da recimo raspodijelim kombinacije da se kucaju na vise uplatnih mjesta to je nemoguce toliko tiketa uplatiti za 2-3 dana koliko je izmedju izvlacenja.
drugi problem je da je velika sansa da bi pored mene jos neko drugi imao dobitni tiket i onda ide pola pola. i vec tu sam donji a da ne govorimo ako imamo 2 ili vise dobitnih tiketa osim mog. recimo, pravo cudo je bilo da nije izvucen dobitni tiket proslo kolo jer je uplaceno preko 400 miliona tiketa. sansa za izvlacenje dobitnog tiketa je bila oko 80%.
interesantno. meni jeste.