Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
- agent_zero
#1 Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Evo čitam na raznim sajtovima da je su koncentracije sumpor dioksida prešle kritičnu tačku i da se svi koji izlaze trebaju zaštiti ovim maskama koje imaju zaštitni filter (dakle ne one obične).
Pa pitanje glasi, gdje ih kupiti, jer dotični portali, kao ni medicinske ustanove ne nude odgovor?
Pa pitanje glasi, gdje ih kupiti, jer dotični portali, kao ni medicinske ustanove ne nude odgovor?
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Ja jutros po prvi put imam osjećaj da me nešto guši u zraku
Maske koje se sad trebaju nositi nisu one obične hirurške nego one što ih recimo nose autolakireri oznaka
FFP2

FFP3

N95

N98

A trebalo bi da ih ima u radnjama tipa OBI, Penny, FIS, Adazal,...i ostale radnje koje u asortimanu imaju boje, lakove, građevinski materijal kao i u prodavnicama koje prodaju HTZ opremu
Maske koje se sad trebaju nositi nisu one obične hirurške nego one što ih recimo nose autolakireri oznaka
FFP2

FFP3

N95

N98

A trebalo bi da ih ima u radnjama tipa OBI, Penny, FIS, Adazal,...i ostale radnje koje u asortimanu imaju boje, lakove, građevinski materijal kao i u prodavnicama koje prodaju HTZ opremu
- agent_zero
#3 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Hvala na savjetima, pogledat ću to sve.
- tututuuuu
#4 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
one obicne su bezveze, ulazi zrak oko maske a kroz nju jedva dises. Imas bolje kupiti u Apotekama Sarajevo sa troslojnim filterom, jedna 17 KM. Ja sebi kupio tu. Prvo sam mislio naruciti s Ebaya jer tamo imaju i bolje i jeftinije al dok to dodje...agent_zero wrote:Evo čitam na raznim sajtovima da je su koncentracije sumpor dioksida prešle kritičnu tačku i da se svi koji izlaze trebaju zaštiti ovim maskama koje imaju zaštitni filter (dakle ne one obične).
Ebaya npr.
http://www.ebay.com/itm/Newest-3M-7502- ... SweW5VEmLe
P.S. Eto Penya se nisam ni sjetio, moguce da i tu ima i da su i povoljnije.
Last edited by tututuuuu on 22/12/2015 12:36, edited 1 time in total.
- agent_zero
#5 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Znači apoteke sarajevo?tututuuuu wrote:one obicne su bezveze, ulazi zrak oko maske a kroz nju jedva dises. Imas bolje kupiti u Apotekama Sarajevo sa troslojnim filterom, jedna 17 KM. Ja sebi kupio. Prvo sam mislio naruciti s Ebaya jer tamo imaju i bolje i jeftinije al dok to dodje...agent_zero wrote:Evo čitam na raznim sajtovima da je su koncentracije sumpor dioksida prešle kritičnu tačku i da se svi koji izlaze trebaju zaštiti ovim maskama koje imaju zaštitni filter (dakle ne one obične).
Ja pitao u eurofarm apoteci (igrom slučaja prva usput bila) i nemaju, kaže imaju obične hirurške.
- tututuuuu
#6 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Ima ona na M. Dvoru 100%, 17 KM. Obicne kirurske su im 25 feninga, al to i nije neka zastita. Mene evo dva dana glavobolja obi.agent_zero wrote:Znači apoteke sarajevo?tututuuuu wrote:one obicne su bezveze, ulazi zrak oko maske a kroz nju jedva dises. Imas bolje kupiti u Apotekama Sarajevo sa troslojnim filterom, jedna 17 KM. Ja sebi kupio. Prvo sam mislio naruciti s Ebaya jer tamo imaju i bolje i jeftinije al dok to dodje...agent_zero wrote:Evo čitam na raznim sajtovima da je su koncentracije sumpor dioksida prešle kritičnu tačku i da se svi koji izlaze trebaju zaštiti ovim maskama koje imaju zaštitni filter (dakle ne one obične).
Ja pitao u eurofarm apoteci (igrom slučaja prva usput bila) i nemaju, kaže imaju obične hirurške.
- tututuuuu
#7 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Evo na eBayu koje nisu bas onako upadljive.
http://www.ebay.com/itm/Multi-Layer-Gra ... dLbIwxPcdg
i jeftinije puno nego ovdje, al treba cekati...
http://www.ebay.com/itm/Multi-Layer-Gra ... dLbIwxPcdg
i jeftinije puno nego ovdje, al treba cekati...
- agent_zero
#8 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Ma pravac apoteka sarajevo, hvala 
- red evil
#9 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Ne živimo u sonoj kiselini pa da nam ovo treba, ali tačno bi fora bila ovo nosat.tututuuuu wrote:Ebaya npr.
P.S. Eto Penya se nisam ni sjetio, moguce da i tu ima i da su i povoljnije.
Niti izlazim niti mi je potrebno, zatvorio se u kuću dok opasnost ne prođe
- tututuuuu
#10 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Pa solna kiselina zivi u nama (zelucana kiselina je ugl. solna kiselina).red evil wrote:Ne živimo u sonoj kiselini pa da nam ovo treba, ali tačno bi fora bila ovo nosat.tututuuuu wrote:Ebaya npr.
P.S. Eto Penya se nisam ni sjetio, moguce da i tu ima i da su i povoljnije.![]()
![]()
Niti izlazim niti mi je potrebno, zatvorio se u kuću dok opasnost ne prođe
Ja bih ovo nosio po gradu bez ikakve frke, da mogu cekati na dostavu... Ovo vani je puno gore. Ja pusim pa me nikad glava ne boli i ne smeta me, al ovo je uzas.
A ovo bi bila fora.
http://i.ebayimg.com/images/g/3EYAAOSwK ... -l1600.jpg
- red evil
#11 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
More i to
Definitvno loše, najgore će stradat djeca koja idu u školu. Da se mene pita, a ne pita me se ništa, ja bih zatvorio sve škole i fakultete, djeca koja su o domovima kući poslao dok ovo ne prođe. Radno vrijeme skratio.
Definitvno loše, najgore će stradat djeca koja idu u školu. Da se mene pita, a ne pita me se ništa, ja bih zatvorio sve škole i fakultete, djeca koja su o domovima kući poslao dok ovo ne prođe. Radno vrijeme skratio.
-
Hakiz
#12 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Gdje kupiti? OBI ili Peni plus, odjel za boje i lakove i alate i materijal za rad sa bojama i lakovima.
- agent_zero
#13 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Eno na naslovnici piše da u apotekama sarajevo više nema tih zaštitnih maski, kao nije naročit interes ali ih nema u rezervama
, u naredna dva dana stiže nova pošiljka...
- tututuuuu
#14 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Na M. Dvoru sigurno imas, ona kod tramvajske, ja sebi jucer kupio. Cisto sumnjam da su rasprodali te maske od jucer.
-
dezurni_ucenik
#15 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?

Mogu li ove maske pomoci
-
dezurni_ucenik
#16 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/12/2015 16:05, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
dezurni sto editujes bolan
-
dezurni_ucenik
#19 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
_BataZiv_0809 wrote:dezurni sto editujes bolan
Ma zajeb. Kreno editovati pa kliknem slucajno na novi post.
-
splinter
#20 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Ima u Pennyu, čim uđeš naslagano na kamari, čini mi se marka i po komad
- dobar osjecaj
#21 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Jest razblazena i izolovana u zelucu sa specificnom funkcijom rastvaranja proteina. Sto nam ne godi kad povracamo kad se pokrene i pocne przuckati grlo i ustatututuuuu wrote: Pa solna kiselina zivi u nama (zelucana kiselina je ugl. solna kiselina).
- tututuuuu
#22 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Razblazena, al ipak solna kiselina. I ona u boci za odvode je razblazena na kraju krajeva, ova je jos blaza. Od zeluca je stiti sluznica koja izolira zeludac, zato se kaze da su Andol, Voltaren i ostali nestereodidni antipiretici i analgetici teski za zeludac, ne sto "tesko padnu" vec sto inhibiraju proizvodnju te skuzi kao nuspojavu inhibicije prostaglandina (koji je odgovoran dijelom za upalu i bol) pa raste opasnost da kiselina dodje u dodir sa zelucem i izazove masovno krvarenje.dobar osjecaj wrote:Jest razblazena i izolovana u zelucu sa specificnom funkcijom rastvaranja proteina. Sto nam ne godi kad povracamo kad se pokrene i pocne przuckati grlo i ustatututuuuu wrote: Pa solna kiselina zivi u nama (zelucana kiselina je ugl. solna kiselina).
- JanuaryJones
#23 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Koja je razlika izmedju te od 1,5km i ove od 17km?splinter wrote:Ima u Pennyu, čim uđeš naslagano na kamari, čini mi se marka i po komad
-
splinter
#24 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
Nemam pojma, vjerovatno je ova druga kvalitetnija, meni je stari uzeo ovu od marku i po i nosa je non stop, kaže zadovoljan.JanuaryJones wrote:Koja je razlika izmedju te od 1,5km i ove od 17km?splinter wrote:Ima u Pennyu, čim uđeš naslagano na kamari, čini mi se marka i po komad
- Eggsy
#25 Re: Maske za usta i nos sa filterom - gdje kupiti?
http://respro.com/pollution-masks
za 3M maske sam čula sve najbolje..često ih uzimaju za grafite..
O'zone wrote: N95
za 3M maske sam čula sve najbolje..često ih uzimaju za grafite..