Na sta se sve trose budzetske pare....

Dozer

#1 Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Dozer »

Svi mi znamo na sta i kako nase elite krse budzete, i tu je malo toga sto se ne zna ili nekome nije jasno.

Ali, mene fasciniraju umovi tih pojedinih "elitista". Svi se sjecamo 2009. i "Mame", tj. tadasnje gradonacelnice Sarajeva.
Onda su gradjani trazili njenu smjenu, kao i "Tajinu", tj. tadasnjeg premijera KS Silajdzica, i dobili su to. Naravno, nakon bure oboje su se, nicim izazvani, obreli na nekim drugim " tisim" funkcijama i pozicijama, budzetskim dapace. Ona je (Semiha, op.a.) nakon smjene s gradonacelnicke pozicije dobila ne jednu, nego tri druge uloge (sto ce reci i - tri naknade za to), da bi od proslih opstih izbora zasjela u potpuno irelevantnu ministarsku fotelju na drzavnom nivou - za izbjeglice i raseljena lica.
I to u zemlji u kojoj njena stranka (SDA je to, naravno) nije bila u stanju za 20 poslijeratnih godina rijesiti ni stambeno pitanje raseljenih ljudi iz vlastitog naroda, a kojih i dan danas ima po raznim kolektivnim smjestajima.

Ali, da sve bude jos pateticnije, posto se radi o dzavnoj "funkciji" doticna ima sad i pravo na licno obezbjedjenje na bazi 24/7.
Naravno, to je i iskoristila, a nakon provokacija lokalnog narko-alkosa iz naselja (ime i opus poznati redakciji), koji je jednu noc prije 2-3 mjeseca u "svom" stanju prozivao ispod njenog prozora. Samo prozivao, bez ikakvih prijetnji. Sitne provokacije vezane za stranku i njenog sefa, Ridjobradog. Ubrzo je dosla murija i odvezla srecu.
Vec sutra se tu sjatilo 2-3 drotovska vozila, 5-6 drotova (OBL), kao i zenski i muski tjelohranitelji u civilu, + vozac novog A6.

Kako sam u istom naselju i prolazim ispred njene zgrade bar 2-3 puta dnevno, zaista je bilo smijesno sve to gledati, svu tu furtutmu, a realno - ni zbog cega osim da se, valjda komsijama, pokaze .... nesto.
I onda je tu ostalo jedno drotovsko vozilo i jedan drot koji su tu bili 24/7. I tako je i danas. Mogu samo zamisliti kako sve to nervira stanare u njenoj zgradi, a pogotovo u ulazu. I pogotovo sada kada to vozilo radi po cijeli dan jer je policajcu zima, a covjek se mora ugrijati, sto je sasvim normalno. To vjerovatno ljudima i smrdi, jer je auto ispod prozora, a cisto sumnjam da im ne smeta i buka tog motora u vecernjim satima...

Zar ti policajci ne bi mogli biti iskoristeni za suzbijanje nekog pravog kriminala, kojeg nam ne manjka u gradu, umjesto sto non-stop sjede ispred njene zgrade?
Zar se to vozilo, taj Golf, ne bi mogao iskoristiti za nesto drugo, neki drugi policijski posao?
Da sve bude smjesnije, nju gledam na TV-u kako danima boravi van BiH,pa je pitanje - koga ili sta, u stvari, cuvaju ti policajci?
I, naravno, pitanje je i koliko sve to kosta nas, gradjane, kao i - radi cega tacno mi to placamo?
Last edited by Dozer on 09/12/2015 12:47, edited 1 time in total.
klixo

#2 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by klixo »

Licno sam bio svjedok kada nacelnik Koldzo u Dom Pedro hotelu Lisabon(tekma kada smo 6:2 izgubili) prica preko pola sata u romingu.
Prva komsinica koja je sada u penziji , radila je u predsjednistvu , proputovala pola svijeta na racun drzave,
od Mumbaija do New Yorka(nije simobilicki receno vec je fakat bila u tim gradovima).
Takodjer znam jednog budzetliju iz dalje familije da je u Lisabon otisao o trosku drzavi ,ali to je vise mahalska pa to nmg 100% potvrditi
kao dva prethodna slucaja.

Kada bi CIN malo fokusirao na raznorazne beneficije u kojima uzivaju budzetski korisnici(mislim na ove u drzavnim sluzbama) mislim da bi se u kratkom periodu skupio novac za remont Koševa i Grbavice(mislim na stadione).
HM 2011

#3 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by HM 2011 »

kad bi ih mi troeili mozda bi bilo znqcajnijeg efekta....

mozda....

mozda bi i trosili manje - ko ce ga znati....
kluz franjo

#4 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by kluz franjo »

Prijatelju forumaški @dozer,
tako si dugo na forumu, još duže "na ovim prostorima", a ništa naučio nisi...
Npr. Naslov ti mora glasiti nešto kao "Četnički narkoman prijeti ministrici iz reda bošnjačkog naroda" ili "Balinkura uznemirava multi-kulti susjedstvo".
Imao bi sada "živu" diskusiju na "mrtvo" ime. Ovako...
Ravno 20 godina poslije Dejtona, ljudi se polomiše stručno "objašnjavajući" karakter rata. Karakter mira nikoga ne interesira. Ni to što kuckaju po tastaturi, a bilo bi im bolje da napune bidon vode, da se popišaju i sl. (za koji minut će i građanski i konstitutivno i ustavno "biti smanjen pritisak), ni to što u 1/3 BiH multinacionalno i dvoentitetski već 7 dana ne smiješ izaći na "havu/vazduh/zrak", ni to što su cijene osnovnih prehrambenih proizvoda u zadnjih 10 godina skočile 100%, to ništa nema veze.
A zna li ko, gdje će biti naši vrli predsjednici sutra?
http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=27414356
A zna li neko, ko je NAJPREMIJER 2015?
http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 98692.html
Sve u svemu, taj tvoj srećo komšija je možda i najpametniji. Dvije bobe, koju ljutu i laj na mjesec...

EDIT: A i tom policajcu bi sevap bio odnijet šolju kafe ili čaja, ipak si u komšiluku... :wink:
Last edited by kluz franjo on 09/12/2015 00:02, edited 1 time in total.
Edin H.

#5 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Edin H. »

Dozer wrote:
Kako sam u istom naselju i prolazim ispred njene zgrade bar 2-3 puta dnevno, zaista je bilo smijesno sve to gledati, svu tu furtutmu, a realno - ni zbog cega osim da se, valjda komsijama, pokaze .... nesto.
I onda je tu ostalo jedno drotovsko vozilo i jedan drot koji su tu bili 24/7. I tako je i danas. Mogu samo zamisliti kako sve to nervira stanare u njenoj zgradi, a pogotovo u ulazu. I pogotovo sada kada to vozilo radi po cijeli dan jer je policajcu zima, a covjek se mora ugrijati, sto je sasvim normalno. To vjerovatno ljudima i smrdi, jer je auto ispod prozora, a cisto sumnjam da im ne smeta i buka tog motora u vecernjim satima...
Sve se mijenja, ali kod nas sistem, utjerivanje strahopostovanja i razbacivanje drzavnim novcem nikada. :mrgreen: :skoljka:

Sjecam se kada mi je pricao jaran prije rata koji je zivio u istom neboderu kao i Nikola Koljevic (naravno uz policijsko obezbjedjenje), kada ga je Nikola presreo u liftu sa pricom, da kao krsni Srbin treba da se bori i ako treba da pogine za srpsku drzavu. Ovaj vidio da je odnio vrag salu, pa se ispalio, nije rat jos ni poceo.
almir90

#6 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by almir90 »

Čuj, bijeda i fukara bi da zna gdje gospoda troši pare. :lol: Eee, moj Alija, vidiš ti kakva vremena nama dođoše, oni dole bi nekakvu demokratiju, i da se pitaju za nešto. :bih: :run:
Edin H.

#7 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Edin H. »

almir90 wrote:Čuj, bijeda i fukara bi da zna gdje gospoda troši pare. :lol: Eee, moj Alija, vidiš ti kakva vremena nama dođoše, oni dole bi nekakvu demokratiju, i da se pitaju za nešto. :bih: :run:
Lud narod :D
almir90

#8 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by almir90 »

Edin H. wrote: Lud narod :D
Dobiju kilu brašna i cenera za glas, i sad bi se k'o nešto bunili, pihhh. :oops: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by -LIBERO- »

Nepatrioti uaaaaaaa. Priznajte, ko vas placa Dodik? MOSAD?
kluz franjo

#10 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by kluz franjo »

Evo konačno je nestade. A čekam čitav dan da otvorim slavine i prozračim kuću!
LARVA

#11 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by LARVA »

Cc, vlast je slika naroda, krade ko je u poziciji da krade.
Na njih galame oni što nisu u poziciji da kradu. I tako u krug.
kluz franjo

#12 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by kluz franjo »

Nego ostavih tuš-bateriju na široki mlaz, pa me sad ubi promaja!
Dozer

#13 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Dozer »

Eeeeee, moj @Kluz Franjo...
Znam ja sve to, ali eto...nekako mi mentalni sklop ne dozvoljava da se uklopim u tu BHS nebulozu...

A ovi slucajevi su samo dokaz toga da uvijek moze gore, grdje, ruznije, nize...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by -LIBERO- »

Dragan Covic, kupuje, zaspravo mi mu ga kupujemo, jer od naseg novca ga kupuje, novog Audija, vrijednog 170 000 KM.

Gdje mu je sada ono poredjenje sa Papom Franjim, i Fordom u kojem se vozio po Sarajevu.

Bas me interesuje sta glasaci HDZ-a, sta duboko uvjereni katolici, jer se i na jedne i na druge, toboze, poziva, misle za ovakve rasipnicke poteze velikog vodje.

Oja je to vladajuca bagra, na sve tri strane. :run:
Ned071

#15 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Ned071 »

Kako volim ove ekskluzive o Covicu i Audiju stare mjesec dana...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#16 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by -LIBERO- »

Ned071 wrote:Kako volim ove ekskluzive o Covicu i Audiju stare mjesec dana...

A kao mijenja na tezini, i u sustini, ako je vijest stara 15-20 - mjesec dana? :D

Aha, nisam znao.
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by O'zone »

-LIBERO- wrote:Dragan Covic, kupuje, zaspravo mi mu ga kupujemo, jer od naseg novca ga kupuje, novog Audija, vrijednog 170 000 KM.

Gdje mu je sada ono poredjenje sa Papom Franjim, i Fordom u kojem se vozio po Sarajevu.

Bas me interesuje sta glasaci HDZ-a, sta duboko uvjereni katolici, jer se i na jedne i na druge, toboze, poziva, misle za ovakve rasipnicke poteze velikog vodje.

Oja je to vladajuca bagra, na sve tri strane. :run:
STIGO Audi :-D Djed Božinjak poranio jer je neko bio dobar predstavnnik svog naroda
Novinska agencija Patria donosi fotografije novog skupocjenog Audija A 8, koji je kupljen za potrebe hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Image
Image

Luksuzni automobil, čiji osnovni paket košta vrtoglavnih 142.000 KM, stigao je u Sarajevo, i uskoro će biti isporučen Predsjedništvu BiH.

Audi u kojem će se voziti Čović svakako nije osnovni model - obogaćen je sa dodatnih 30.000 KM opreme.

Predsjedništvo BiH raspisalo je početkom oktobra ove godine tender za nabavku novog vozila, a u tenderskoj dokumentaciji već data je navedeno da će građani Bosne i Hercegovne novi automobil za potrebe jednog od članova Predsjedništva BiH platiti čak 171.000 KM.

- Građani Bosne i Hercegovine će Dragana Čovića počastiti jako lijepim poklonom za Božić – našalio se jedan od sagovornika Patrije, član tima koji za Čovića isporučuje limuzinu.

Prošle godine Vijeće ministara donijelo je novi Pravilnik o službenim vozilima u državnim institucijama koji zabranjuje kupovinu vozila u državnim institucijama skupljih od 130.000 KM. No, Čović očito nije uspoštovao odluku.

Prema usvojenim propisima, pravo na službeni automobil visoke klase u vrijednosti do 130.000 maraka imaju sva tri člana Predsjedništva BiH, a na limuzine čija je vrijednost do 100.000 maraka državni ministri, predsjednici Ustavnog suda BiH, Suda BiH i glavni državni tužitelj.

Nejasno je kako i zbog čega je Predsjedništvo BiH odlučilo da kupi novu limuzinu vrijednosti od 171.000 KM, kada je službenim aktima propisano da cijena ne smije preći 130.000 maraka.

ČOVIĆ DOBRO ŽIVI NA RAČUN NARODA

Zanimljivo je da je Dragan Čoviće, govoreći u srijedu u Briselu, iznio stav da su pripadnici hrvatskog naroda u BiH najugroženiji. Čini se da se opaska ipak ne odnosi na Čovića, iako se voli predstavljati kao jedini legitmini predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovni. Čović jako dobro živi na račun svog naroda.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#18 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by -LIBERO- »

A sta bi tek vozio da nije predsjednig jednog totalno 'majorizovanog' naroda, i stranke u BiH. :zzzz: :D

Pa da, Bakirov Audi, istina poodavno kupljen, tada je bio vrijedan preko 200 000KM.

Covic majoriziran totalno. Ocigledno. :lol:
broj dva

#19 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by broj dva »

Zivim u Norveskoj, jednoj od najbogatiji zemalja svjeta i sjebo sam se kas sam cuo da nas parlament ima skuplji vozni park od norveskog.
Valjda smatramo da su to nasi lideri, ministri i politicari zasluzili na racun neumornog rada na poboljsanju zivotni uslova naroda.
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by O'zone »

broj dva wrote:Zivim u Norveskoj, jednoj od najbogatiji zemalja svjeta i sjebo sam se kas sam cuo da nas parlament ima skuplji vozni park od norveskog.
Valjda smatramo da su to nasi lideri, ministri i politicari zasluzili na racun neumornog rada na poboljsanju zivotni uslova naroda.
Ma ne smatra niko ništa. Nikoga se i ne pita nego se radi po ličnom nahođenju jer izabrani nemaju kome odgovarati.

Narod ko narod mutav jbaji ga ovako po forumima i kaHvama istresemo bijes pa sutra ope na posao da se zaradi za novog AVdija
Ned071

#21 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Ned071 »

-LIBERO- wrote:
Ned071 wrote:Kako volim ove ekskluzive o Covicu i Audiju stare mjesec dana...

A kao mijenja na tezini, i u sustini, ako je vijest stara 15-20 - mjesec dana? :D

Aha, nisam znao.
Mijenja. Jer kad je objavljeno tek je bio namjerio. Mozda ali mozda se moglo sprijecit. Al jbg kod nas svijet ne cita nista osim pika i naslova klixa
It_is_a_Leclerc

#22 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by It_is_a_Leclerc »

A jel bi mogao "lokalni alkos"(duse ti, koji benigni termincic) u npr. Njemackoj u gluho doba noci skakati i vikati pod prozorom drzavnom ministru ili ga, opet benigno i prakticki od milja, provocirati istom prilikom ?

Svasta...

Niste informisani ni kada je "vozni park" Parlamenta u pitanju. Uglavnom, po starom receptu - bitno je da se nesto napise
KIseljak12

#23 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by KIseljak12 »

It_is_a_Leclerc wrote:A jel bi mogao "lokalni alkos"(duse ti, koji benigni termincic) u npr. Njemackoj u gluho doba noci skakati i vikati pod prozorom drzavnom ministru ili ga, opet benigno i prakticki od milja, provocirati istom prilikom ?

Svasta...

Niste informisani ni kada je "vozni park" Parlamenta u pitanju. Uglavnom, po starom receptu - bitno je da se nesto napise
Normalno da ne bi mogao skakati i vikati. Odmah bi se tu postavila straza koja bi cuvala ministarkinu zgradu i kad je odsutna danima i kad nije.

Takodjer, nismo mi informisani kad je u pitanju ista osim najtajnijih svjetskih zavjera i geopolitickih pitanja. Tu smo ti eksperti bez premca.
Dozer

#24 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by Dozer »

It_is_a_Leclerc wrote:A jel bi mogao "lokalni alkos"(duse ti, koji benigni termincic) u npr. Njemackoj u gluho doba noci skakati i vikati pod prozorom drzavnom ministru ili ga, opet benigno i prakticki od milja, provocirati istom prilikom ?

Svasta...

Mogao bi, zasto ne bi mogao? I bio bi pokupljen, pritvoren, ispitan, i pusten. Identicno kako se desilo i s ovim.
I vise nije dolazio. Bar ga ja nisam cuo da se opet dernjao po naselju i pod njenim prozorima.
Cemu onda policija, danonocna straza, posto taj isti nije uputio ni jednu jedinu prijetnju?
Koga ili cega se, zapravo, boji ministrica za izbjegla i raseljena lica? Izbjeglih i raseljenih? E, njih bi i trebalo da se boji. Ali - njih tu nema.

Smijesno...

A ja ovdje ne vidim da se prica o voznom parku parlamenta, nego clanova predsjednistva, tj. jednog, i to "naju(z)grozenijeg" clana... Kao da nam nije dovoljno sto masno placamo 3 predsjednika drzave, nego im se jos na sve to moraju kupovati i najskuplja vozila.
Sto se rece - papa dodje i vozi se u Fordu Focusu... Oplete time domacim hajvanima samo takvu moralnu samarcinu, ali... sad ce njemu Cova to vratiti, i to s kamatama :roll:
sumirprimus

#25 Re: Na sta se sve trose budzetske pare....

Post by sumirprimus »

to ko oni djecji fazonič.
haj kazi audi.
audi
moj ti naudi :D
fazoooon.
Post Reply