Zaljubio sam se u Alfu 156
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Primus
#1 Zaljubio sam se u Alfu 156
Ajd ako ima ko kakvih puzdanijih informacija o Alfi 156...kakva je...isplati li se kupovat...koliko trosi...kakva je kvaliteta....moze li se za 15000 hiljada kakva dobra uzet...je li to puno para za nju
emocije su emocije, ali vrijedi li?
zahvalan sam svima koji nesto kazu...dobro ili lose o Alfi
-
ado-šampion
Kupi ti slobodno tu Alfu! Kao što sam napisao u odgovoru na neku temu, 156-ica je napouzdanija Alfa ikad! Što se tiče pouzdanosti po statistikama sa tehničkih pregleda nije nimalo lošija od Passata, Vectre, itd. A to što izgleda i užitka vožnje po kojima se s njom ni jedan VW ne može (vjerovatno nikad neće ni moći) porediti, to je dodatni plus za kpunju Alfe. JTD motoi također. Dakle, od ova tri ja bih najradije Alfu, ako ne onda Vectru.
-
wanderer
Moje kolega je ima, i stalno se zali na kvalitet i cijenu servisa, doduse u Engleskoj. A da je auto mrak za te pare, jeste -- i ide k'o lud, i lijep, i udoban. Kad ide. 
Zaboravih, njegova je v6 (2.5 ili 3.0, ne sjecam se) twin spark, ili nesto slicno.
Zaboravih, njegova je v6 (2.5 ili 3.0, ne sjecam se) twin spark, ili nesto slicno.
-
nineac
E ja danas morao n ešto hitno do mostara. Pošto kod mene vectra nema klimu uzmem od burazera Alfu 146 1.6 boxer sa 103 ks. Naravno ugasim radio (nema ništa tako zanimljivo ni na cd ni na radiu, niti tako zvučio kao boxer) i raspalim alfu do mostara. Unutra malo škripuće u tabli, malo nazad isto škripi, ali pri svakom davanju gasa odmah zaboravim na to.
E sad, kada sam se penjo uz ivan doslovno sam doveo do očaja frajera u golfu IV 1.6 koji eto misli da njega italijansko sranje nemože prestići.
Nešto kontam poslije, hoću mjenjat auto, i koje bi uzeo.
E uzet ću Alfu 156 i to 2.0 TS sa 155 ks pa gdje puklo da puklo.
Pun mi je k.... našminkanih , VW-ova,Opela i Fordova koji glume auta na cesti.
Uzmi ti jaro 156, ja sam vozio par modela (nikako da mi izađe iz glave zvuk jedne alfe 156 sa 2.5 motorom) i ništa ne škripi, malo je tjesna, ali jebaji ga jednom se živi!
E sad, kada sam se penjo uz ivan doslovno sam doveo do očaja frajera u golfu IV 1.6 koji eto misli da njega italijansko sranje nemože prestići.
Nešto kontam poslije, hoću mjenjat auto, i koje bi uzeo.
E uzet ću Alfu 156 i to 2.0 TS sa 155 ks pa gdje puklo da puklo.
Pun mi je k.... našminkanih , VW-ova,Opela i Fordova koji glume auta na cesti.
Uzmi ti jaro 156, ja sam vozio par modela (nikako da mi izađe iz glave zvuk jedne alfe 156 sa 2.5 motorom) i ništa ne škripi, malo je tjesna, ali jebaji ga jednom se živi!
-
FortunaBela
#17 Re: Zaljubio sam se u Alfu 156
Alfica je lijepo auto, ali za južnije krajeve, gdje nema snijega i gdje nema puno soli na ulici...Mana im je jedina, što hrđa brzo...Primus wrote:Ajd ako ima ko kakvih puzdanijih informacija o Alfi 156...kakva je...isplati li se kupovat...koliko trosi...kakva je kvaliteta....moze li se za 15000 hiljada kakva dobra uzet...je li to puno para za nju
-
FortunaBela
Sve alfice....to im je mana.... 
-
zgembo adislić
Nekad bilo..ljudi vrije Alfasuda je davno prošlo..razlike medju autima su sve manje..a 156 je moja tiha patnja od dana njenog predstavljanja..tehnički izuzetno napredan auto..probleme mozes ocekivati u skupom odrzavanju perfektnog ovjesa..a motori su ok..iako se desavalo i rikavanja..uglavnom zapamti da se alfa kupuje srcem..stoga na pricu o skupim dijelovima i brzom gubitku vrijednosti odmah zaboravi ili kupi nekog bezlicnog shvabu
-
zgembo adislić
Zaboravih napomenuti ovim provokatorima i besposlicarima koji postaju "intiligentne" odgovore da se okane ovog dijela foruma i da ne rastjeruju normalnu raju...do sad se nisam petljao puno..ako se ovo nastavi ocekujte ostre sankcije 
-
nineac
zato sam postavio pitanje koja hrđa. Vidiš, kada je trenta tre ili 33 zadnji put redizajnirana dobila je pocinčani lim, a to je bilo prije 12 godina. E od tada sve alfe imaju vrlo jak lim.
Ja to znam iz prakse, jer sam stavljao čovjeku pojačalo u alfu i slomio sam dva borera bušeći lim na zadnjem sjedištu. Stavio sam x pojačala i bušio zadnje table, rezo ih, ali nikada na takav lim nisam naišao. Inače, 156 ima vrhunsku zaštitu od hrđe.
Takođe, ostali djelovi su isto tako kvalitetni, samo što kod alfe neki djelovi odlaze brže jer je kod nje poenta u dobroj upravljivosti i ležanju, pa je logično da malo brže troši stabilizatore, kočnice kao i selen blokove (sličan problem ima i BMW).
najveći problem kod 156 je vrlo skupa svječica kod Twin Spar motora (1.6 1.8 i 2.0) koja se kreće oko 80 km u servisu, a treba ih 8 za motor.
2.4 jtd je najbolji izbor. Ko stavrno nemože zamisliti alfu sa dieselom, a punjenje rezervoara nije problem, 2.5 V6 je najbolji izbor.
Ja to znam iz prakse, jer sam stavljao čovjeku pojačalo u alfu i slomio sam dva borera bušeći lim na zadnjem sjedištu. Stavio sam x pojačala i bušio zadnje table, rezo ih, ali nikada na takav lim nisam naišao. Inače, 156 ima vrhunsku zaštitu od hrđe.
Takođe, ostali djelovi su isto tako kvalitetni, samo što kod alfe neki djelovi odlaze brže jer je kod nje poenta u dobroj upravljivosti i ležanju, pa je logično da malo brže troši stabilizatore, kočnice kao i selen blokove (sličan problem ima i BMW).
najveći problem kod 156 je vrlo skupa svječica kod Twin Spar motora (1.6 1.8 i 2.0) koja se kreće oko 80 km u servisu, a treba ih 8 za motor.
2.4 jtd je najbolji izbor. Ko stavrno nemože zamisliti alfu sa dieselom, a punjenje rezervoara nije problem, 2.5 V6 je najbolji izbor.
-
ado-šampion
Matere ti tvoje, u kojoj zemlji je to normalno? Znaš li ti da u Bosni 95% vozača uopšte ne ide na tehnički pregled?MRAVOJED wrote:kako to da se tehnički pregledi relevantni?
pa nomalno da ću doći na tehnički s ispravnim autom.
Ti kad budeš produžavao registaciju, obavezno otiđi mehaničaru i daj mu jedno 10 eura nek ti pregleda auto, pa onda zamijeni sve što ne valja (i potroši još koju stoju) i otiđi miran na tehnički.
A ja ću fino otići na tehnički (biga ja idem), pa će mi oni možda reći da nešto ne valja pa ću onda to eventualno zamijeniti. Ccc.
-
biciklo
davno sam napisao na ovom forumu da ALFA RULES.i ostajem pri tome .
vec duze vrijeme vozim fiata (JTD ) ,i kontaktirao sam sa dosta servisera jer i sam zelim jednu 156 . i vecina mi je preporucila motor 1.6 TS sa 120 ks,a po njihovim informacijama dizelski motor ima veliki problema sa remenjem ( samo u jednom sarajevskom serv. više od 15 kom sa havariom motora) i još iz iskustva bih dodao probleme sa elektronikom (male zajebancije al su zajebancije + kod dizel motora filter (mjerač) protoka zraka malo skuplja zajebancija al ) .
al emocije su emocije i jebo pare .
vec duze vrijeme vozim fiata (JTD ) ,i kontaktirao sam sa dosta servisera jer i sam zelim jednu 156 . i vecina mi je preporucila motor 1.6 TS sa 120 ks,a po njihovim informacijama dizelski motor ima veliki problema sa remenjem ( samo u jednom sarajevskom serv. više od 15 kom sa havariom motora) i još iz iskustva bih dodao probleme sa elektronikom (male zajebancije al su zajebancije + kod dizel motora filter (mjerač) protoka zraka malo skuplja zajebancija al ) .
al emocije su emocije i jebo pare .