Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
-
patriot_1
#1 Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Neznam,zato postavih ovu temu!
Mi kršćani se molimo Bogu da nas čuva,da nam da zdravlje,da nam oprosti grijehe,slavimo ga i veličamo jer nas voli i rado prašta,molimo za dolesne susjede da im Bog da zdravlje,molimo za siromašne da im pomogne,molimo za našu djecu da putem Božjim krenu,molimo za svetst crkve,naše,molimo za grešnike,dakle molimo za sve.
Obraćamo se moćnom Bogu da promjeni našu svakodnevnicu(npr ozdravi bolesnika nasmrt).
Kako se vi molite?Što je i kakva je vaša molitva?
Mi kršćani se molimo Bogu da nas čuva,da nam da zdravlje,da nam oprosti grijehe,slavimo ga i veličamo jer nas voli i rado prašta,molimo za dolesne susjede da im Bog da zdravlje,molimo za siromašne da im pomogne,molimo za našu djecu da putem Božjim krenu,molimo za svetst crkve,naše,molimo za grešnike,dakle molimo za sve.
Obraćamo se moćnom Bogu da promjeni našu svakodnevnicu(npr ozdravi bolesnika nasmrt).
-
patriot_1
#2 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
- choxnox
#3 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Ne molite se za druge koji nisu kao vi (krscani). Ne molite se da ih Bog uputi (muslimani izmedju ostalog mole i da Bog uputi druge na pravi put). Dakle, molite se samo za sebe, a ostale ko sljivi...patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Iskreno gdje si ti odrastao i gdje živiš? Pitam onako, interesuje me, možeš mi odgovoriti na PP. Prema pitanju vidim da nisi odrastao u BiH već negdje gdje je strogo jednonacionalna sredina pa si imao malo doticaja sa ljudima druge vjere i kulture. Iskreno meni bude žao ljudi koji odrastu u takvim zatvorenim sredinama kada vidim kakve i kolike predrasude imaju.patriot_1 wrote:Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
Možda si primjetio po mojom ranijim postovima na koje sam ti odgovarao da sam po rođenju musliman a po nekim životnim ubjeđenjima i razmišljanjima blizak agnostiku. Ne vjerujem da nas puko prakticiranje rituala, izgovaranje molitvi ma kakve one bile i odlazak u bogomolje mogu spasiti od bilo čega. Tu je potrebno mnogo, mnogo više. To je moje razmišljanje i nikoga ne navodim da isto prihvati. Svako za sebe mora pronaći put za koji smatra da je pravi. Mislim da je ljudima generalno potrebno više tolerancije, blagosti u ophođenju prema svakom živom stvoru, više ljubavi prema prirodi, odbaciti stare dogme koje nas uče glupostima i tome da je cjeli univerzum stvoren zbog čovjeka i radi čovjeka te da nema spasa izvan određenih ljudskih institucija i istorijskih ličnosti.
Po ovome kako si postavio pitanje ispade da su muslimani neki androdi, da nisu ljudi sa svim svojim manama, vrlinama, potrebama i osjećajima. U islamu, za razliku od kršćanstva, nema posrednika između Boga i čovjeka. Mi se možemo moliti bilo gdje i praktično bilo kada pored onih 5 puta redovnih. Molimo Boga možeš misliti za iste stvari za koje mole i kršćani: za zdravlje, za sreću, za djecu, za bolesne, da nam ojača vjeru i vjerovanje, da ljude uputi na pravi put onih koji nisu zalutali, da ih sačuva od grijeha, nesreće, bolesti...itd.
Vjerujem da će se javiti oni koji prakticiraju više islam pa mogu dopuniti.
P.S To što si ti posatvio u uvodnom tekstu je šehadet. ("Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!")
Šehadet (ar. الشهادة - eš-šehāda, što znači očitovanje) je rečenica kojom svaki musliman ispovijeda svoju pripadnost islamu, što je prvi stup islama. Ovom rečenicom vjernik potvrđuje postojanje samo Jednog Boga, Alaha, i da je Muhamed Alahov poslanik, odnosno prorok. Šehadet se obavezno ispovijeda na arapskom jeziku, a najjednostavniji oblik ovog izraza (kod sunita) je:
لا إله إلا الله محمد رسول الله (Lā ilāhe illallāh, Muhammed resūlu-llāh.) - arapski
Nema boga osim Alaha, Muhamed je Alahov poslanik.
- arzuhal
#5 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
To o čemu ti govoriš u prvom postu, gdje čovjek traži i išće nešto od Boga i gdje se moli, u islamu se općenito zove (1) dova (du'a, ar.), i to se najtačnije i najopćenitije može prevesti kao molitva (dozivanje Boga, zazivanje, molba, traženje), odnosno ono kada se Bog moli za nešto konrektno, bilo za sebe i svoje bliže, bilo za narod, za zdravlje, za napredak, za mir, za kišu kada je suša, za bilo što. Postoje molitve koje stoje u Kur'anu, postoje dove koje je izgovarao sam Poslanik, alejhi-selam, pa ih i mi učimo, molimo kao što je i on, istim riječima, postoje molitve koje su izgovarali članovi njegove porodice, Ehli-bejta ili njegovi drugovi, ashabi, ili dove/molitve koje su izgovarali pobožni i učeni ljudi iz povijesti islama, a koje možemo i mi izgovarati i tako moliti. Možemo i svojim riječima moliti, na svom jeziku.patriot_1 wrote:Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
Ali (2) namaz (perzijska riječ, kod nas usvojena), ili salat (arapska riječ za isto djelo), ili klanjanje (kako se obično kaže) nije tek molitva u smislu gore pomenute dove, u smislu da se samo obraćamo Bogu kada Ga molimo za nešto, nego je namaz i više od dove, on je vid najvišeg iskazivanja predanosti Bogu koji je propisan i naređen od samog Boga, u određenom vremenu i kroz određene pokrete tijela (stajanjem pred Njim, naklonom pred Vladarem ljudi i Vladarem svega stvorenog, te padanjem ničice pred Njegovom Uzvišenošću) i izgovaranjem određenih kur'anskih ajeta na arapskom jeziku, naše svakodnevno i opetovano prihvatanje Boga, Jednog i Jedinog, Živog Boga koji sve zna i koji nas je stvorio, veličanje Njega, iskazivanje zahvalnosti Njemu, druženje s Njim, šaputanje Njemu. Namaz se tek ne klanja, klanjanje se tek ne obavlja u smislu da čovjek samo obavi namaz, odnosno klanja kada njemu srce osjeti potrebu za tim (iako i to može ako mu srce osjeti potrebu), naprotiv, namaz se, prema Kur'anu, USPOSTAVLJA u svom životu, on je trajno prisutno i svakodnevno potvrđivanje tevhida, tražili mi nešto od Njega ili ne, vjerovanja u samo Jednog Boga koji nije rodio niti je rođen, koji je oduvijek i zauvijek, kojem niko ravan nije, namaz predstavlja trajni ovosvjetski zalog iskrenog predanja i odanosti čovjeka svome Gospodaru, namaz je čovjeku spas i snaga, podrška i pomoć u ovom životu, predvorje ka Bogu i zato je čovjek pozvan da tu svakodnevno navraća, da se okrijepi, da uzme snage, da udahne ljepote. Namaz u sebi sadrži dovu, kao što i dova ima neke segmente namaza, ali to nije isto, ni po formi, ni po suštini.
- asurbanipal
-
patriot_1
#7 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Nemaš pravo!Itekako molomo i za druge,možda više nego za nas!choxnox wrote:Ne molite se za druge koji nisu kao vi (krscani). Ne molite se da ih Bog uputi (muslimani izmedju ostalog mole i da Bog uputi druge na pravi put). Dakle, molite se samo za sebe, a ostale ko sljivi...patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
-
patriot_1
#8 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Dobar odgovor!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Iskreno gdje si ti odrastao i gdje živiš? Pitam onako, interesuje me, možeš mi odgovoriti na PP. Prema pitanju vidim da nisi odrastao u BiH već negdje gdje je strogo jednonacionalna sredina pa si imao malo doticaja sa ljudima druge vjere i kulture. Iskreno meni bude žao ljudi koji odrastu u takvim zatvorenim sredinama kada vidim kakve i kolike predrasude imaju.patriot_1 wrote:Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
Možda si primjetio po mojom ranijim postovima na koje sam ti odgovarao da sam po rođenju musliman a po nekim životnim ubjeđenjima i razmišljanjima blizak agnostiku. Ne vjerujem da nas puko prakticiranje rituala, izgovaranje molitvi ma kakve one bile i odlazak u bogomolje mogu spasiti od bilo čega. Tu je potrebno mnogo, mnogo više. To je moje razmišljanje i nikoga ne navodim da isto prihvati. Svako za sebe mora pronaći put za koji smatra da je pravi. Mislim da je ljudima generalno potrebno više tolerancije, blagosti u ophođenju prema svakom živom stvoru, više ljubavi prema prirodi, odbaciti stare dogme koje nas uče glupostima i tome da je cjeli univerzum stvoren zbog čovjeka i radi čovjeka te da nema spasa izvan određenih ljudskih institucija i istorijskih ličnosti.
Po ovome kako si postavio pitanje ispade da su muslimani neki androdi, da nisu ljudi sa svim svojim manama, vrlinama, potrebama i osjećajima. U islamu, za razliku od kršćanstva, nema posrednika između Boga i čovjeka. Mi se možemo moliti bilo gdje i praktično bilo kada pored onih 5 puta redovnih. Molimo Boga možeš misliti za iste stvari za koje mole i kršćani: za zdravlje, za sreću, za djecu, za bolesne, da nam ojača vjeru i vjerovanje, da ljude uputi na pravi put onih koji nisu zalutali, da ih sačuva od grijeha, nesreće, bolesti...itd.
Vjerujem da će se javiti oni koji prakticiraju više islam pa mogu dopuniti.
P.S To što si ti posatvio u uvodnom tekstu je šehadet. ("Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!")
Šehadet (ar. الشهادة - eš-šehāda, što znači očitovanje) je rečenica kojom svaki musliman ispovijeda svoju pripadnost islamu, što je prvi stup islama. Ovom rečenicom vjernik potvrđuje postojanje samo Jednog Boga, Alaha, i da je Muhamed Alahov poslanik, odnosno prorok. Šehadet se obavezno ispovijeda na arapskom jeziku, a najjednostavniji oblik ovog izraza (kod sunita) je:
لا إله إلا الله محمد رسول الله (Lā ilāhe illallāh, Muhammed resūlu-llāh.) - arapski
Nema boga osim Alaha, Muhamed je Alahov poslanik.
Iako bih više volio da ga da neki pravi vjernik,musliman a ne agnostik!
Odrastao u Hrvatskoj,neznam puno o islamu,neznam kako se molite i eto,usudih se upitati!
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Ok, naravno nije problem. U suštini svi smo ti mi isti ispod kože, djelimo iste ili slične nade, uvjerenja i očekivanja. Ako te put navede u Sarajevo bujrum javi se.patriot_1 wrote: Dobar odgovor!
Odrastao u Hrvatskoj,neznam puno o islamu,neznam kako se molite i eto,usudih se upitati!
P.S Tuga je to što kršćani i muslimani imaju toliko toga zajedničkog a tako ponekad udaljeni jedni od drugih.
- choxnox
#10 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Kako nemam, pa u svom prvom postu nigdje ne spominjes druge nego samo "svoje":patriot_1 wrote:Nemaš pravo!Itekako molomo i za druge,možda više nego za nas!
patriot_1 wrote:..., da nas čuva, da nam da zdravlje, da nam oprosti grijehe, ..., jer nas voli, ..., za našu djecu, ..., za svetst crkve,naše, ..., da promjeni našu svakodnevnicu, ...
- zagortenej
#11 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
ili sa jevrejimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ok, naravno nije problem. U suštini svi smo ti mi isti ispod kože, djelimo iste ili slične nade, uvjerenja i očekivanja. Ako te put navede u Sarajevo bujrum javi se.patriot_1 wrote: Dobar odgovor!
P.S Tuga je to što kršćani i muslimani imaju toliko toga zajedničkog a tako ponekad udaljeni jedni od drugih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Sa svim abrahamskim religijima.zagortenej wrote:ili sa jevrejimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ok, naravno nije problem. U suštini svi smo ti mi isti ispod kože, djelimo iste ili slične nade, uvjerenja i očekivanja. Ako te put navede u Sarajevo bujrum javi se.patriot_1 wrote: Dobar odgovor!
P.S Tuga je to što kršćani i muslimani imaju toliko toga zajedničkog a tako ponekad udaljeni jedni od drugih.![]()
-
patriot_1
#13 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Vidi:"za bolesne susjede da im Bog da zdravlje,molimo za siromašne da im pomogne,molimo za našu djecu da putem Božjim krenu,molimo za svetost crkve,naše,molimo za grešnike,dakle molimo za sve.choxnox wrote:Kako nemam, pa u svom prvom postu nigdje ne spominjes druge nego samo "svoje":patriot_1 wrote:Nemaš pravo!Itekako molomo i za druge,možda više nego za nas!
patriot_1 wrote:..., da nas čuva, da nam da zdravlje, da nam oprosti grijehe, ..., jer nas voli, ..., za našu djecu, ..., za svetst crkve,naše, ..., da promjeni našu svakodnevnicu, ...
Obraćamo se moćnom Bogu da promjeni našu svakodnevnicu(npr ozdravi bolesnika nasmrt)."
Gdje ti tu vidiš,,samo za nas?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#14 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Moliš se vjerovatno i za muslimane....... da postanu kršćani? 
- nasa
#15 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Ne znam bas na sta si mislio ali vidim da su ti u prethodnim komentarima objasnili osnovne nacine obracanja Bogu u islamu.
Ono sto je meni fenomenalno u islamu jeste tevba koja je na svakodnevnoj bazi ili specificnim povodm, a prethodi samoj molbi koja se upucuje Bogu.
Tevba je ustvari pokajanje, kajes se za ono sto si svjesno ili nesvjesno ucinio.Kada to primenis na dnevnoj bazi onda to zaista navodi na promisljanje i svestranu analizu sopstvenih dijela gdje se konstantno pitas kakvu posljedicu imaju tvoja dijela.
@nurudine
Nekako i ja imam takav dojam ali eto nadam se da bar ova tema nece u pravcu neke rasprave koje bolji, ispravniji i sl.
Ono sto je meni fenomenalno u islamu jeste tevba koja je na svakodnevnoj bazi ili specificnim povodm, a prethodi samoj molbi koja se upucuje Bogu.
Tevba je ustvari pokajanje, kajes se za ono sto si svjesno ili nesvjesno ucinio.Kada to primenis na dnevnoj bazi onda to zaista navodi na promisljanje i svestranu analizu sopstvenih dijela gdje se konstantno pitas kakvu posljedicu imaju tvoja dijela.
@nurudine
- Fudo Bosna
#16 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Vidim da su neki to već postali pa evo i ova dva klipa kao dodatak temi...
Interesantno je , pošto je tema molitva, da su molitve ortodoksnih hrišćana i jevreja skoro pa identične islamskoj molitvi, namazu...
ŽELIŠ LI ZNATI || KAKO JEVREJI I NAJ-RANIJI HRISCANI || OBAVLJAJU MOLITVE
Obredno pranje i molitva ortodoksnih jevreja abdest i namaz
Znači čak i obredno pranje , abdest !!!
Interesantno je , pošto je tema molitva, da su molitve ortodoksnih hrišćana i jevreja skoro pa identične islamskoj molitvi, namazu...
ŽELIŠ LI ZNATI || KAKO JEVREJI I NAJ-RANIJI HRISCANI || OBAVLJAJU MOLITVE
Obredno pranje i molitva ortodoksnih jevreja abdest i namaz
Znači čak i obredno pranje , abdest !!!
-
patriot_1
#17 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Smeta li te to?Nurudin wrote:Moliš se vjerovatno i za muslimane....... da postanu kršćani?
Molim da ljudi spoznaju Boga,bilo da su muslimani,ateisti ili kršćani!
Ima puno kršćana koji su od Boga udaljeni miljama!
- ABH017
#18 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Ovo je kao da kažeš da je molitva kod kršćana samo da se prekrstiš i izgovoriš "u ime oca, sina i duha svetoga". Taj red veličine, od prilike.patriot_1 wrote:Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
Ako te stvarno interesuje, @drvosječa i @arzuhal pogotovo, su ti dali kompletan odgovor... Ako te interesuje.
- piupiu
#19 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
patriot_1, podsjećaš me na Jehovinog svjedoka ... stalno kucaš na vrata i postavljaš ista pitanja.
Ne zamjeri i neka te s nama.

Ne zamjeri i neka te s nama.
- Drvosjeca iz Dejcica
#20 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Ne znam ali ja nikada ne bih molio Boga da bilo ko postane ovo ili ono. Ranije sam govorio da smatram da svako mora za sebe naći put za koji misli da je najbolji za njega. Ogroman dio problema u svijetu upravo je nastao i nastaje jer mnogi misle da je samo njihova religija prava i samo njihov put pravi. Nemoj se ljutiti ali to tvoje takvo razmišljanje ide pod ruku razmišljanjima ostalih vjerskih fanatika jer i oni tvrde da su samo oni pravi vjernici, tj. njihova vjera jedina prava božija vjera i da je sve ostalo stranputica.patriot_1 wrote:Smeta li te to?Nurudin wrote:Moliš se vjerovatno i za muslimane....... da postanu kršćani?
Molim da ljudi spoznaju Boga,bilo da su muslimani,ateisti ili kršćani!
Ima puno kršćana koji su od Boga udaljeni miljama!
-
lijepa u dusi
#21 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Obzirom na broj tema koje si otvorio, a i sam si rekao koji je razlog na jednoj od njih, jasno je da je cilj provokacija, omalovazavanje, ismijavanje, a ne ucenje o necemu sto ne znas, a interesuje te.
Za mene si od sada obicni troll i ne pada mi na pamet trosit vrijeme na tvoje provokacije i bezobrazluk.
Za mene si od sada obicni troll i ne pada mi na pamet trosit vrijeme na tvoje provokacije i bezobrazluk.
-
KIseljak12
#22 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Odgovor koji ti je dao arzuhal ti je najtacniji i objasnjava osnovne stvari u Islamu vezane za to sto pitas.patriot_1 wrote: Dobar odgovor!
Sazeto, a konkretno pojasnjeni glavni pojmovi poput namaz i dova (sto su vidovi onoga sto nemuslimani zovu molitva). Antologijsko objasnjenje...
A taj odgovr ti je dao pravi vjernik. Nastavis li tako presutno prelaziti preko toga, dajes za pravo onima sto u pitanje dovode iskrenost tvog "neznanja".
Evo ti jos jednom, ako ti je promaklo.
arzuhal wrote:To o čemu ti govoriš u prvom postu, gdje čovjek traži i išće nešto od Boga i gdje se moli, u islamu se općenito zove (1) dova (du'a, ar.), i to se najtačnije i najopćenitije može prevesti kao molitva (dozivanje Boga, zazivanje, molba, traženje), odnosno ono kada se Bog moli za nešto konrektno, bilo za sebe i svoje bliže, bilo za narod, za zdravlje, za napredak, za mir, za kišu kada je suša, za bilo što. Postoje molitve koje stoje u Kur'anu, postoje dove koje je izgovarao sam Poslanik, alejhi-selam, pa ih i mi učimo, molimo kao što je i on, istim riječima, postoje molitve koje su izgovarali članovi njegove porodice, Ehli-bejta ili njegovi drugovi, ashabi, ili dove/molitve koje su izgovarali pobožni i učeni ljudi iz povijesti islama, a koje možemo i mi izgovarati i tako moliti. Možemo i svojim riječima moliti, na svom jeziku.patriot_1 wrote:Čuo sam i neznam dali je to istina ,,da je molitva uvas samo klanjanje i izgovor :"Bog je velik a Muhamed je njegov prorok!"patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
Ali (2) namaz (perzijska riječ, kod nas usvojena), ili salat (arapska riječ za isto djelo), ili klanjanje (kako se obično kaže) nije tek molitva u smislu gore pomenute dove, u smislu da se samo obraćamo Bogu kada Ga molimo za nešto, nego je namaz i više od dove, on je vid najvišeg iskazivanja predanosti Bogu koji je propisan i naređen od samog Boga, u određenom vremenu i kroz određene pokrete tijela (stajanjem pred Njim, naklonom pred Vladarem ljudi i Vladarem svega stvorenog, te padanjem ničice pred Njegovom Uzvišenošću) i izgovaranjem određenih kur'anskih ajeta na arapskom jeziku, naše svakodnevno i opetovano prihvatanje Boga, Jednog i Jedinog, Živog Boga koji sve zna i koji nas je stvorio, veličanje Njega, iskazivanje zahvalnosti Njemu, druženje s Njim, šaputanje Njemu. Namaz se tek ne klanja, klanjanje se tek ne obavlja u smislu da čovjek samo obavi namaz, odnosno klanja kada njemu srce osjeti potrebu za tim (iako i to može ako mu srce osjeti potrebu), naprotiv, namaz se, prema Kur'anu, USPOSTAVLJA u svom životu, on je trajno prisutno i svakodnevno potvrđivanje tevhida, tražili mi nešto od Njega ili ne, vjerovanja u samo Jednog Boga koji nije rodio niti je rođen, koji je oduvijek i zauvijek, kojem niko ravan nije, namaz predstavlja trajni ovosvjetski zalog iskrenog predanja i odanosti čovjeka svome Gospodaru, namaz je čovjeku spas i snaga, podrška i pomoć u ovom životu, predvorje ka Bogu i zato je čovjek pozvan da tu svakodnevno navraća, da se okrijepi, da uzme snage, da udahne ljepote. Namaz u sebi sadrži dovu, kao što i dova ima neke segmente namaza, ali to nije isto, ni po formi, ni po suštini.
- greatful_and_dead
#23 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
De ti prvo školu završi, opismeni se, pa onda oko molitva filozofiraj. Ne voli ni Bog nepismene i neobrazovane ljude.patriot_1 wrote:Neznam,zato postavih ovu temu!
I trebo bi šta zguzit, hitno.
-
patriot_1
#24 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
Tipkovnica me katkad zezne!greatful_and_dead wrote:De ti prvo školu završi, opismeni se, pa onda oko molitva filozofiraj. Ne voli ni Bog nepismene i neobrazovane ljude.patriot_1 wrote:Ne znam,zato postavih ovu temu!
Mi kršćani se molimo Bogu da nas čuva,da nam da zdravlje,da nam oprosti grijehe,slavimo ga i veličamo jer nas voli i rado prašta,molimo za bolesne susjede da im Bog da zdravlje,molimo za siromašne da im pomogne,molimo za našu djecu da putem Božjim krenu,molimo za svetost crkve,naše,molimo za grešnike,dakle molimo za sve.
Obraćamo se moćnom Bogu da promjeni našu svakodnevnicu(npr ozdravi bolesnika na smrt).
I trebo bi šta zguzit, hitno.
Ne radi se o nepismenosti,možda sam pismeniji od tebe,možda samo slabije vidim!
-
patriot_1
#25 Re: Što je molitva?Za muslimana i za kršćanina!
[quote="KIseljak12
Hvala,sad znam podosta!
Jedino,ti reče da je pravi vjernik a on kaže:"Možda si primjetio po mojom ranijim postovima na koje sam ti odgovarao da sam po rođenju musliman a po nekim životnim ubjeđenjima i razmišljanjima blizak agnostiku".
Hvala,sad znam podosta!
Jedino,ti reče da je pravi vjernik a on kaže:"Možda si primjetio po mojom ranijim postovima na koje sam ti odgovarao da sam po rođenju musliman a po nekim životnim ubjeđenjima i razmišljanjima blizak agnostiku".