Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
Moderator: anex
- ferratilis
#1 Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
Pozdrav. U Domu zdravlja Tuzla su mi izgubili zdravstveni karton i ne žele mi reći kakva je procedura za ponovno otvaranje, sigurno kriju jer neko mora odgovarati za to. Ne znam kome da to prijavim i šta se radi u ovakvoj situaciji? Prošle godine su me prebacili na porodičnu medicinu jer sam diplomirao. Ta doktorica kojoj sam dodijeljen nikad nije tu, triput sam išao ove godine da je tražim i nikad nije tu, i svaka od sestara koje sam zatekao mi nije ništa htjela reći za karton. Svi prijedlozi su dobrodošli. Hvala unaprijed.
- KB9
#2 Re: Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
jednostavno, ako nece da ti kazu ti nizi u hijerarhiji odes fino direktoru, ako nece ni on odes policiji jer ti zaduzeni za takve stvari ocito ne zele da rade svoj poso
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
očito je kad si fin vozaju te
počni psovat i zvat na mobitel policiju pa ćeš vidjet
počni psovat i zvat na mobitel policiju pa ćeš vidjet
-
Brus Lee
#4 Re: Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
Odete u DZ, nadjete glavnu sestru, usmeno joj obrazlozite problem i to sve predate u pisanoj formi /ostaviti obavezno i kontakt informacije/. Problem ce ti biti odmah rijesen ili ce te biti kontaktiran za par dana /ako ne nadju stari karton/ da Vam otvore novi. Obicno se desi tzv permutacija broja / npr ako je karton br 456, neko ga ulozi kao 546 ili 645.../ ili ako Vam je "tanak" karton, desi se da se ulozi u neki drugi. Ako ste maldja osoba i nemate neku hronicnu bolest od prije, nije big deal otvoriti novi karton. Jedino je nezgodno zbog tzv kalendara vakcinacija /vakcine koje ste dobili kao djete/ sto necete imati pisani trag o istim, a to Vam moze trebati ako idete npr. na dalje skolovanje u USA ili Kanadu
-
Drinski
#5 Re: Izgubljen zdravstveni karton - šta raditi?
moj karton je unisten tokom rata, kako rijesiti taj problem ako se pojavi prilikom odlaska na studij vani?Brus Lee wrote:Odete u DZ, nadjete glavnu sestru, usmeno joj obrazlozite problem i to sve predate u pisanoj formi /ostaviti obavezno i kontakt informacije/. Problem ce ti biti odmah rijesen ili ce te biti kontaktiran za par dana /ako ne nadju stari karton/ da Vam otvore novi. Obicno se desi tzv permutacija broja / npr ako je karton br 456, neko ga ulozi kao 546 ili 645.../ ili ako Vam je "tanak" karton, desi se da se ulozi u neki drugi. Ako ste maldja osoba i nemate neku hronicnu bolest od prije, nije big deal otvoriti novi karton. Jedino je nezgodno zbog tzv kalendara vakcinacija /vakcine koje ste dobili kao djete/ sto necete imati pisani trag o istim, a to Vam moze trebati ako idete npr. na dalje skolovanje u USA ili Kanadu