Đavolji advokat

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hAZNADAR

#1 Đavolji advokat

Post by hAZNADAR »

Njegovo ime necu spominjati jer je mozda zabranjeno poceti temu sa njegovim imenom. Ili mozda ima mocne prijatelje koji ce ga uzeti u zastitu. Onaj sto se vjecito pojavljuje na svim vijestima o kriminalcima kao njihov advokat, zastitnik, onaj sto je svim krimosima u Sarajevu zakletva i sa etiketom spasitelja, onaj sto krimosima omogucava nastavak rada, onaj muzicar sto daje popust na razvod onima kojima svira svadbu.

Njegova turobna faca i svezana kika se nalaze i na stranicama crne hronike na istoimenoj temi ovdje. Advokati imaju takav posao, nerjetko brane i krimose i to je normalno u svijetu. Ali ovaj junak price je vjecito prvi ili jedini ili najbolji i zastitni znak svih kockastoglavih majmuna sto bilo autima, oruzjem,.. usput ubiju i pokojeg neduznog.

U cemu je tajna njegovog uspjeha? Kako je moguce da je ili oslobadja kabadahije ili im isposli minimalac? Otkud bas on kao broj jedan u odbrani krimosa? Kako li mu sve to uspijeva a da i dalje ostane popularan kod gradske raje i nedodirljiv?

I to me najvise kopka - zasto ga brane oni koji istovremeno kukaju na opce bezbjedonosno stanje u glavnom gradu?
JThomas

#2 Re: Đavolji advokat

Post by JThomas »

tako što vlast hoće klošare na slobodi i narod u strahu za goli opstanak.
trambusek88

#3 Re: Đavolji advokat

Post by trambusek88 »

Nema tu šta. Trebali bi tužioci i sudije da rade malo bolje svoj posao.

U čitavom civilizovanom svijetu i osumnjičenik za najgoru stvar će imati advokata, koji će pokušati dokazati njegovu nevinost ili makar izvući ga sa što manjom kaznom. To je takav posao, jer da nije njih mnogo bi nevinih bilo osuđeno, a ako krivac završi na slobodi kriv je tužitelj što nije obezbjedio dovoljnu količinu dokaza jer ne možeš nikoga bez valjanih dokaza osuditi. Na stranu što ima dosta korumpiranih sudija i tužilaca.
Miki123

#4 Re: Đavolji advokat

Post by Miki123 »

pa ja mislim da se jedno 50 puta napisalo da 90% njegovih predmeta završi sporazumom o priznanju krivnje. :? :shock: čovjek bukvalno ubijedi klijenta da prizna krivicu za djelo, nikog on ne oslobodi..
insomnia78

#5 Re: Đavolji advokat

Post by insomnia78 »

Miki123 wrote:pa ja mislim da se jedno 50 puta napisalo da 90% njegovih predmeta završi sporazumom o priznanju krivnje. :? :shock: čovjek bukvalno ubijedi klijenta da prizna krivicu za djelo, nikog on ne oslobodi..
:thumbup:
karanana

#6 Re: Đavolji advokat

Post by karanana »

nije on djavolji advokat nego imamo djavolje tuzioce.
saja_dj

#7 Re: Đavolji advokat

Post by saja_dj »

On je samo posljedica sistema koje smo izglasali, ništa vise.
insomnia78

#8 Re: Đavolji advokat

Post by insomnia78 »

Jbt coek bi reko ovaj redom oslobadja ko u filmovima
Sav njegov uspjeh je u tome da uhvaceni upru prstom u njegovo ime i kazu hocu njega, ostatak bi mog'o svako
Priznaj da jesi, reci da si se prep'o i da nes vise
Tuzilastvo i sud na osnovu priznanja dodjele minimalnu kaznu i ne traze pritvor, haj kuci do sudjenja
Mjesta u zatvoru nema tako da i poslije sudjenjs haj kuci dok ne dosjes na red i eto
hAZNADAR

#9 Re: Đavolji advokat

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:
Miki123 wrote:pa ja mislim da se jedno 50 puta napisalo da 90% njegovih predmeta završi sporazumom o priznanju krivnje. :? :shock: čovjek bukvalno ubijedi klijenta da prizna krivicu za djelo, nikog on ne oslobodi..
Ah kako je sarmantan lik.

Nego,.. otkud uvijek on? Vjecito on? Ima li drugih advokata da brane krimose ili ih kako kazete posavjetuju da priznaju krivicu i ubrzo nastave svoj posao.
Ima li drugih advokata koji su toliko nahvaljeni, popularni,... u kriminalnom miljeu?

Zato mi molim vas nemojte o pukoj slucajnosti i njegovoj profesionalnosti. Svaki advokat je imao razlicite slucajeve pa i ovakve. Junak nase price je specijalista.

Idemo priznati jednostavnu cinjenicu. Mi ne vjerujemo u drzavu kao zastitu, policiju kao zastitu,.. i ne usudjujemo se stati na put krimosima. Ne volimo ih i ne opravdavamo ali volimo da smo u dobrim odnosima sa njima tek sigurnosti radi i za svaki slucaj. Junak nase price prednjaci u tome, mlati dobru lovu za to, usput ima zastitu koju nema ni predsjednik, a narod ga ne smije kritikovati, cak ni porodice nastradalih od krimosa jer ko dirne u njega - taj je nahebao. Plus sto mu je dodatni plus sto je gradska raaaja.
Ocigledno je da se prave dobri talovi u tuzilastvu i sudu gdje svakome kane procenat.

I vidi sad. Zasto uopce kukamo na opci kriminal i nesigurnost, opcu bezbjednost na ulicama,.... kada opravdavamo djavoljeg advokata. Kritikujemo kockaste glave na vijestima, zestimo se na brutalnosti,.. a imamo razumijevanja za turobnu facu sa kikom koja im isposluje minimalac ili slobodan rad do zakazanog sudjenja.
esmasaric

#10 Re: Đavolji advokat

Post by esmasaric »

Nije do pojedinca, do naroda je.
hAZNADAR

#11 Re: Đavolji advokat

Post by hAZNADAR »

esmasaric wrote:Nije do pojedinca, do naroda je.
Mozda si u pravu.
radiša

#12 Re: Đavolji advokat

Post by radiša »

Meni je dovoljno kad vidim da nekog robijasa puste za vikend, kao bio dobar sta li...
eto kolko nadlezni misle o obicnim ljudima i kakvu poruku salju buducim kriminalcima u pokusaju.
jao_situacije

#13 Re: Đavolji advokat

Post by jao_situacije »

ja ne znam šta je problem čovjek samo koristi mane ovog sistema kao i svi ostali
HAVANA

#14 Re: Đavolji advokat

Post by HAVANA »

JThomas wrote:tako što vlast hoće klošare na slobodi i narod u strahu za goli opstanak.
Ovaj post pase na jako mnogo tema.
hAZNADAR

#15 Re: Đavolji advokat

Post by hAZNADAR »

jao_situacije wrote:ja ne znam šta je problem čovjek samo koristi mane ovog sistema kao i svi ostali
Pa zasto onda ljudi kukaju na sistem i opcu bezbjednost?
hornet

#16 Re: Đavolji advokat

Post by hornet »

Ja mislim da je to uhodana masinerija taj advokat-tuzilastvo(ili neki tuzioci)-sud(ili neke sudije), i svi 'dobri' na kraju. Advokat naplati preko 200k maraka godisnje od drzave, taj iznos se djeli, talovi itd.
jao_situacije

#17 Re: Đavolji advokat

Post by jao_situacije »

hAZNADAR wrote:
jao_situacije wrote:ja ne znam šta je problem čovjek samo koristi mane ovog sistema kao i svi ostali
Pa zasto onda ljudi kukaju na sistem i opcu bezbjednost?
ne znam, ja ako kukam onda prozivam mup jer ih ima preko 2000 a na ulici ih nema niđe i usput pojedu 70 miliona iz budžeta ks
DaffyDuck

#18 Re: Đavolji advokat

Post by DaffyDuck »

hornet wrote:Ja mislim da je to uhodana masinerija taj advokat-tuzilastvo(ili neki tuzioci)-sud(ili neke sudije), i svi 'dobri' na kraju. Advokat naplati preko 200k maraka godisnje od drzave, taj iznos se djeli, talovi itd.
meni nedavno rekose da poznati advokat po sluzbenoj duznosti (sad jel doticni il nije ne znam) cak placa reket krimosima koji ga biraju sa liste advokata po sluzbenoj duznosti (pa ga drzava placa) :lol:
JThomas

#19 Re: Đavolji advokat

Post by JThomas »

pa u omarovim slučajevima sistem i bukvalno, u pojedinačnim slučajevima pristaje na smiješne kazne. jer na svaku nagodbu mora pristati tužilac, a potvrditi i sud.
esmasaric

#20 Re: Đavolji advokat

Post by esmasaric »

hAZNADAR wrote:
esmasaric wrote:Nije do pojedinca, do naroda je.
Mozda si u pravu.
Pa ne znam, u svim sferama društva postoje ljudi koje osuđujemo, gade nam se...ali bože moj, oni su našli rupe u zakonu, sistemu i rade svoj posao. Da je bolji sistem, da nam je mentalitet ok, toga ne bi bilo, ili bi se dešavalo u mnogo mnogo manjim količinama.

Ali, pošto stalno glasamo za iste, žalimo se ali niko ništa ne radi, ogovaramo te pojedince iza leđa, a oni se samo sakrivaju iza već golemog zida prevara i korupcije... možda i nismo bolje zaslužili.
Thorgerson

#21 Re: Đavolji advokat

Post by Thorgerson »

Imas zakon. Imas sudije. U pocetku su svi ravnopravni. Jel tako?

I branilac i tuzilac.

Ako te branilac uzima lopatom, onda, sta je logicno...pa tuzilac je qrac.
Zasto je tuzlac qrac...pa zato sto je to nikakav posao i nikakva para.

I zato nije ni cudno zasto su najbolji advokati - sta? Pa branioci.

Lova je problem. Plati dovoljno i dovedi pravog tuzioca, pa ces vidjeti.

Kaze nalazi rupe u zakonu. Haha...pa kako to uvijek branilac nadje rupu jbmu majku. :D Nadje zato sto ga ceka lova...a tuzioca ceka sta...pa eventualno bomba ispod auta, srcani ili tako nesto.
hAZNADAR

#22 Re: Đavolji advokat

Post by hAZNADAR »

DaffyDuck wrote:
hornet wrote:Ja mislim da je to uhodana masinerija taj advokat-tuzilastvo(ili neki tuzioci)-sud(ili neke sudije), i svi 'dobri' na kraju. Advokat naplati preko 200k maraka godisnje od drzave, taj iznos se djeli, talovi itd.
meni nedavno rekose da poznati advokat po sluzbenoj duznosti (sad jel doticni il nije ne znam) cak placa reket krimosima koji ga biraju sa liste advokata po sluzbenoj duznosti (pa ga drzava placa) :lol:
kako bilo - zasluzuje spomenik od krimosa jer ih je toliko pomogao da je svakako zasluzio.
Na facbooku krimosi javno hvale lika, javno mu iskazuju zahvalnost,...

Uvijek ce biti advokata koji su branitelji krimosa jer to im je dio posla.
Uvijek ce biti korupcije u sudstvu.
Uvijek ce biti mentaliteta u narodu gdje se nastoji biti dobar sa krimosima zbog sopstvene sigurnosti.

U ovom slucaju je lik bukvalno i doslovno postao zastitni znak opceg kriminala i javne ne/sigurnosti. Gradjani protestvuju poslije divljanja, ubijanja, razbojnistava,... na drustvenim mrezama,. naslovi pocinju sa "Dosta",... a niko se ne zapita u cemu je uzrok.

Uvijek ce biti krimosa i njihovo ponasanje uvijek zavisi od kazni, sankcija, zakona,.. vecina ima mozga u glavi i zna sta se kaznjava a sta ne.
U ovom slucaju krimosi su sve vise ubjedjeni da mogu bukvalno raditi sto im je volja bilo kada i bilo kome, bilo gdje. Jer sta god da se desi,... ima lik sa kikom sto sve to izgladi, zataska i smanji kaznu. Njegova specijalizacija je postala motiv mnogima da stvarno mogu raditi sta zele.
gurabija78

#23 Re: Đavolji advokat

Post by gurabija78 »

karanana wrote:nije on djavolji advokat nego imamo djavolje tuzioce.
i kurčeve zakone....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24 Re: Đavolji advokat

Post by _BataZiv_0809 »

Pljackase banke ne zastupa on.
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: Đavolji advokat

Post by O'zone »

trambusek88 wrote:Nema tu šta. Trebali bi tužioci i sudije da rade malo bolje svoj posao.

U čitavom civilizovanom svijetu i osumnjičenik za najgoru stvar će imati advokata, koji će pokušati dokazati njegovu nevinost ili makar izvući ga sa što manjom kaznom. To je takav posao, jer da nije njih mnogo bi nevinih bilo osuđeno, a ako krivac završi na slobodi kriv je tužitelj što nije obezbjedio dovoljnu količinu dokaza jer ne možeš nikoga bez valjanih dokaza osuditi. Na stranu što ima dosta korumpiranih sudija i tužilaca.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply