Zastava BIH postavljena naopacke!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Honda Hondas

#1 Zastava BIH postavljena naopacke!

Post by Honda Hondas »

Jucer sam uslikao par slika nase drzavne zastave, i malo je reci da sam zbunjen. :zoka: Slika ce sve sama reci, ali bih stvarno volio da nam neko strucan objasni kako se postavlja nasa zastava, iako ista nema nikakvu historijsku pozadinu i nastala je u glavi nekog diplomate, ipak je zvanicna i moramo je postovati, zar ne?

Ako pazljivo pogledate ove slike, a posebice ovu ispred BBI centra, stice se utisak da se neko dijete igralo sa crtanjem ove zastave. Osim sto je okrenuta naopako, zadnje plavo polje nije uposte simetricno kao na *normalnim* nasim zastavama, jer ispada da je zadnje plavo polje vece od trokuta.. :oops: Los pokusaj kopiranja ocigledno..

I to meni uopste ne bi smetalo, da se ta smijurija ne nalazi na najfrekventnijoj ulici u gradu, gdje dnevno pored iste prodje hiljade i hiljade ljudi.. Skinite onu sramotu, ili je uradite kako treba, simetricno da na nesto lici.. Najbolje bi bilo da pogledate slike i date svoj neki sud..

Image :run:

Hodajuci dalje Titovom, nailazim na zastavu postavljenu na CB BH koja je postavljena ovako i ovako je jedino ispravno! Zapamtite to već jedno!

Image Pa se sa pravom pitam ko je ovdje lud? :skoljka: Neko strucan da objasni i konacno rijesi misteriju o tome kako se treba postaviti drzavna zastava? Za one koji ne znaju. Prolazimo baraz, pa raja nek zna kako da objesi zastavu na kucu, vikendicu, cevabdzinicu, auto, kamion, prikolicu, i jahtu. 8-)

Da ne budemo vjecno zbunjeni, kad smo vec najgori u svemu! :bih:
Last edited by Honda Hondas on 08/11/2015 22:36, edited 2 times in total.
karanana

#2 Re: Zastava BIH

Post by karanana »

u cemu je problem sa ovom na CB?

jebe li i vas forum nesto?
Honda Hondas

#3 Re: Zastava BIH

Post by Honda Hondas »

karanana wrote:u cemu je problem sa ovom na CB?

Ova kod CB BH je oke, tako da je to uredu. Ali ova kod BI centra je sramota i užas!

Bitno je da je živa glava i nek ne puca!!!
vade_mecum

#4 Re: Zastava BIH

Post by vade_mecum »

forum i mene zeza :roll:

mislim da kod nas i nije razvijena neka kultura prema zastavi. cisto sumnjam da se uci u osnovnoj skoli kako postaviti zastave ukljucujuci i zastavu svoje drzave tako da me ovo ne iznenaduje kao sto me nije iznenadilo kada sam vidio nasu zastavu okrenutu dibidus naopako na GP Doljani.

stanje u kojem se neke drzavne zastave nalaze (npr. tamno plava pozadina koja je od kise i sunca postala blijedo ljubicasta) je tema za sebe ali i to je indikator odredjenih stvari.
insomnia78

#5 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

Pobrko si ti to, bas ovo nije ispravno
insomnia78

#6 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

Ova zastava na drugoj sliKi je naopacke postavljena
Trokut slijedi konture drzave
Bilo sto puta na forumu
http://www.srdanovic.com/DESIGN/Downloa ... aveBiH.pdf
insomnia78

#7 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

Image
Lijevo-ispravno
Desno-dopusténo
Sve ostalo-naopako
Honda Hondas

#8 Re: Zastava BIH

Post by Honda Hondas »

insomnia78 wrote:Ova zastava na drugoj sliKi je naopacke postavljena
Bilo sto puta na forumu
HA HA HA HA HA, :roll: kako to samo samouvjereno govoriš, a blage ti veze nemaš o životu! :?

Prošetaj malo pored državnog parlamenta i pogledaj kako su zastave postavljene. Samo pogledaj, prije nego se kreneš brukati po forumu!!! :skoljka: :run:
Honda Hondas

#9 Re: Zastava BIH

Post by Honda Hondas »

insomnia78 wrote:Image
Lijevo-ispravno
Desno-dopusténo
Sve ostalo-naopako
:-) :roll: :lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
U-zap

#10 Re: Zastava BIH

Post by U-zap »

Pa Šta očekivati od nakaradne kvazi-države nego i nakaradne postavljanje zastave. Dodaje tomu još i činjenicu da je zastava nametnuta-zašto bi iko iole normalan to poštovao? To je meni ravno tomu da ti neko udjela u stan i počne namještati kako mu volja i onda ti kaže ne diraj ništa, ovakvo treba da bude. To je BH zastava(ova trenutna).
Fudo Bosna

#11 Re: Zastava BIH

Post by Fudo Bosna »

U-zap wrote:Pa Šta očekivati od nakaradne kvazi-države nego i nakaradne postavljanje zastave. Dodaje tomu još i činjenicu da je zastava nametnuta-zašto bi iko iole normalan to poštovao? To je meni ravno tomu da ti neko udjela u stan i počne namještati kako mu volja i onda ti kaže ne diraj ništa, ovakvo treba da bude. To je BH zastava(ova trenutna).
A zašto je ne bi poštovao? Zastava nije izabrana u parlamentu, ali svaki dogovor bi bio , da se je pokušalo, opstruiran od onih kojima ni zastava ni država nije draga a protežu glave i vratove prema susjednim državama? Zastava nikoga ne vrijeđa, trokut odslikava oblik BiH, itd, i dok se i ako se izabere nova konsenzusom, sve dotle imamo zastavu i ja je poštujem. Odprilike , prvo gaženje države počinje negiranjem zastave, jer je eto "kao " nametnuta? Pa šta se trebalo, čekati 20 tak godina poslije rata, i da se političari opet ne dogovore i nemati zastavu? Kako nekima, koji ovakvu zastavu ne uvažavaju, ja je poštujem i volim jer nemam rezervnu Domovinu, (bez obzira kojem nacionalnom korpusu pripadaju), ne smetaju zastave herceg bosne, Srbije Hrvatske, pa zašto ne priznati i pretjerano postavljanje turskih zastava? Meni je draga i priznam je, da hoće svi zastavu sa ljiljanima, bio bih za nju , prije nego za ovu, neće, onda volim i poštujem i ovu, jer simboliše moju pradjedovinu, a ako se dogovore , nekada za neku treću zastavu, prihvatiti ću je i poštovatai !!!
:bih:

P.S.
Probaj u Hrvatskoj ili Srbiji , postaviti bosansku, ili crnogorsku ili (hrvatsku zastavu, u Srbiji /ili obratno), pa reci meni se ne sviđa ova ima šahovnicu a srbijanska ili bosanska mi je baš kuul :D ??? Doobro će te rebnuti po đepu i moračeš skinuti tu zastavu tuđe države !!!
Last edited by Fudo Bosna on 08/11/2015 08:03, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#12 Re: Zastava BIH

Post by Fudo Bosna »

Prava je veleizdaja postavljanje nekakvih zastava susjedne države ili tzv paratvorevine "hercegbosne" južno od Blagaja pa sve do Doljana, i interesantno da to "nije" problem, a "problem" je da je zastava zvanična moje/naše Domovine , jer je kao "nametnuta"? Treba zakonski sankcionisati, kao krivično djelo stavljanje po javnim cestama, objektima, i slično postavljanje svih paradržavnih i stranih obilježja i kažnjavati, kao krivično djelo nepriznavanja države...

Ne vidjeh ni u Srbiji ni u Hrvatskoj zastave, neke druge susjedne države osim matičnih, i to je i ispravno i tako mora biti i u BiH , pa ako nekome smeta aktuelna zastava, a ne smeta, susjedne države ili Turske ili pardržava nekih, neka ne živi u Domovini koju ne voli, ako već ima "rezervnu", ili su mu "draže", Srbija, Hrvatska , ili Turska ? :bih:
spreca

#13 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

Honda Hondas wrote:Jucer sam uslikao par slika nase drzavne zastave, i malo je reci da sam zbunjen. :zoka: Slika ce sve sama reci, ali bih stvarno volio da nam neko strucan objasni kako se postavlja nasa zastava, iako ista nema nikakvu historijsku pozadinu i nastala je u glavi nekog diplomate, ipak je zvanicna i moramo je postovati, zar ne?

Ako pazljivo pogledate ove slike, a posebice ovu ispred BBI centra, stice se utisak da se neko dijete igralo sa crtanjem ove zastave. Osim sto je okrenuta naopako, zadnje plavo polje nije uposte simetricno kao na *normalnim* nasim zastavama, jer ispada da je zadnje plavo polje vece od trokuta.. :oops: Los pokusaj kopiranja ocigledno..

I to meni uopste ne bi smetalo, da se ta smijurija ne nalazi na najfrekventnijoj ulici u gradu, gdje dnevno pored iste prodje hiljade i hiljade ljudi.. Skinite onu sramotu, ili je uradite kako treba, simetricno da na nesto lici.. Najbolje bi bilo da pogledate slike i date svoj neki sud..

Image :run:

Hodajuci dalje Titovom, nailazim na zastavu postavljenu na CB BH koja je postavljena ovako i ovako je jedino ispravno! Zapamtite to već jedno!

Image Pa se sa pravom pitam ko je ovdje lud? :skoljka: Neko strucan da objasni i konacno rijesi misteriju o tome kako se treba postaviti drzavna zastava? Za one koji ne znaju. Prolazimo baraz, pa raja nek zna kako da objesi zastavu na kucu, vikendicu, cevabdzinicu, auto, kamion, prikolicu, i jahtu. 8-)

Da ne budemo vjecno zbunjeni, kad smo vec najgori u svemu! :bih:
Pojma nemas o zastavi
spreca

#14 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

karanana wrote:u cemu je problem sa ovom na CB?

postavljena naglavachke
spreca

#15 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

U-zap wrote:Pa Šta očekivati od nakaradne kvazi-države nego i nakaradne postavljanje zastave. Dodaje tomu još i činjenicu da je zastava nametnuta-zašto bi iko iole normalan to poštovao? To je meni ravno tomu da ti neko udjela u stan i počne namještati kako mu volja i onda ti kaže ne diraj ništa, ovakvo treba da bude. To je BH zastava(ova trenutna).
Stanari u zgradi su sami sebi projektovali zgradu i stanove?......znas koliko ljudi u svijetu zivi u stanu/kuci gdje im je drugi radio enterijer itd.
U-zap

#16 Re: Zastava BIH

Post by U-zap »

spreca wrote:
Stanari u zgradi su sami sebi projektovali zgradu i stanove?......znas koliko ljudi u svijetu zivi u stanu/kuci gdje im je drugi radio enterijer itd.
Nisi skontao ali dopusti da ti docaram: ja ti dođem sutra u stan i okrećem ti zidove u crveno i kažem ti to je odsad tako. Također ti razmještaj namještaj nakaradno. Ni sam dizajner, ne bi ti smetalo? Onaj koji je nacrtao ovu zastavu nije sigurno neki vrli dizajner. Osim toga,gdje su bile ostale opcije? Eno fino na Novom Zelandu ponudi se 25ak opcija ljudima da izaberu. Ko je ovdje birao? Bake & Co. Ali bosancu je demokratija strana riječ...
spreca

#17 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

U-zap wrote:
Nisi skontao ali dopusti da ti docaram: ja ti dođem sutra u stan i okrećem ti zidove u crveno i kažem ti to je odsad tako. Također ti razmještaj namještaj nakaradno. Ni sam dizajner, ne bi ti smetalo? Onaj koji je nacrtao ovu zastavu nije sigurno neki vrli dizajner. Osim toga,gdje su bile ostale opcije? Eno fino na Novom Zelandu ponudi se 25ak opcija ljudima da izaberu. Ko je ovdje birao? Bake & Co. Ali bosancu je demokratija strana riječ...
Kad se rjesavalo o zastavi bake je tad bio u guzici.........bilo je veoma mnogo prijedloga od domacih.......ali se nisu mogli dogovoriti niti oko jednog domaceg prijedloga i onda su stranci s pravom rekli...ko vas jebe od danas vam je ovo zastava.....tako je bilo i sa pasosem,registarskim tablicama itd......tako da nisi u pravu kad kazes dodje ti neko u stan......jer porediti ovo i stan je nemoguce.....u stanu ti ,zena i sin...nemozete da se dogovorite za boju zidova......sta radite svadjate se a onda djelo dodje do suda i sud kaze ako se nemozete dogovoriti od danas vam je ovako...kuzis?
insomnia78

#18 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

Honda Hondas wrote:
Bilo sto puta na forumu
HA HA HA HA HA, :roll: kako to samo samouvjereno govoriš, a blage ti veze nemaš o životu! :?

Prošetaj malo pored državnog parlamenta i pogledaj kako su zastave postavljene. Samo pogledaj, prije nego se kreneš brukati po forumu!!! :skoljka: :run:
Trolas
Otvori link, procitaj i napusti internet
insomnia78

#19 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
U-zap wrote:
Kad se rjesavalo o zastavi bake je tad bio u guzici.........bilo je veoma mnogo prijedloga od domacih.......ali se nisu mogli dogovoriti niti oko jednog domaceg prijedloga i onda su stranci s pravom rekli...ko vas jebe od danas vam je ovo zastava.....tako je bilo i sa pasosem,registarskim tablicama itd......tako da nisi u pravu kad kazes dodje ti neko u stan......jer porediti ovo i stan je nemoguce.....u stanu ti ,zena i sin...nemozete da se dogovorite za boju zidova......sta radite svadjate se a onda djelo dodje do suda i sud kaze ako se nemozete dogovoriti od danas vam je ovako...kuzis?
Koji od ovih su nam zena Spreco?
:izet:
spreca

#20 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

insomnia78 wrote:
spreca wrote:
U-zap wrote:
Koji od ovih su nam zena Spreco?
:izet:
imaih mnogo
spreca

#21 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

Honda Hondas wrote:
Bilo sto puta na forumu

Setaj ti koliko hoces ......glupost si izvalio vecu od drzavnog parlamenta..........u tom parlamentu sjedei 95% debila i idiota ....trebali ti da se ugledas na njih?
spreca

#22 Re: Zastava BIH

Post by spreca »

Chmoljo kljucaj ovo....autor teme se ne pojavljuje neznam zbog cega :mrgreen: ........a tema o zastavi vec postoji
supercali

#23 Re: Zastava BIH

Post by supercali »

insomnia78 wrote:
Honda Hondas wrote:
Bilo sto puta na forumu

Trolas
Otvori link, procitaj i napusti internet
ovaj sto je pisao ovo pise nebuloze
trokut na zastavi nema nikakve veze sa geografskim oblikom bih kad se ove stvari gledaju
pitaj bilo kojeg veksikologa na svijetu i reci ce ti da se zastava uspravno pravilo postavlja kada se normalni polozaj zarotira za 90 stepeni u pravcu kazaljke na satu kako ide
insomnia78

#24 Re: Zastava BIH

Post by insomnia78 »

Respo hajd' potrazi kako se uspravno kaci americka zastava
Evo, da ti pomognem
Image
supercali

#25 Re: Zastava BIH

Post by supercali »

insomnia znam ja dobro kako se postavlja americka zastava
sto ne znaci automatski da je veksikoloski pravilno
zato rekoh svaki veksikolog ce reci da nije ispravno tako postavljena zastava
imas ti kod zastava odstupanja koliko hoces
zato nisam ni napisao da smo jedini na svijetu koji postavljaju zastavu kao sto ovaj napisa u tekstu
ni zastava nepala nije po pravilima pa opet postoji kao oficijelna zastava jedne drzave
Post Reply