Pomoć porodici kupovinom na internetu
- Radio Sarajevo
#1 Pomoć porodici kupovinom na internetu
Imam dosta familije u Sarajevu, a živim vani.
Imam nešto para koje bih mogao izdvojiti za pomoć njima, posebno mami, bratu i sestri. Međutim, ne želim da im dajem novac jer nisam siguran gdje te pare odu. Puno puta sam bio svjedok da se lova troši na cigare, auta i slične gluposti, koje meni ne pada na pamet da finansiram. Ipak, grize me savjest ako ne pomognem, posebno mami, ali da bih bio siguran da ona ne daje bratu za nove spojlere ili cigare, želim da kupim nešto što ona ne može pretvoriti u novac.
Dakle, hrana, kućanski aparati (vidio sam da General Servis ima online prodaju), i sve ostalo što je moguće kupiti preko interneta.
Posebno me zanima da li negdje mogu kupiti hranu i poslati joj na adresu.
Hvala na odgovorima, i molim vas da ne počinjete raspravu o tome gdje ide novac, nego da mi kažete mjesta gdje ove stvari mogu kupiti.
Imam nešto para koje bih mogao izdvojiti za pomoć njima, posebno mami, bratu i sestri. Međutim, ne želim da im dajem novac jer nisam siguran gdje te pare odu. Puno puta sam bio svjedok da se lova troši na cigare, auta i slične gluposti, koje meni ne pada na pamet da finansiram. Ipak, grize me savjest ako ne pomognem, posebno mami, ali da bih bio siguran da ona ne daje bratu za nove spojlere ili cigare, želim da kupim nešto što ona ne može pretvoriti u novac.
Dakle, hrana, kućanski aparati (vidio sam da General Servis ima online prodaju), i sve ostalo što je moguće kupiti preko interneta.
Hvala na odgovorima, i molim vas da ne počinjete raspravu o tome gdje ide novac, nego da mi kažete mjesta gdje ove stvari mogu kupiti.
- muha_sa
#2 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
ostavi ti to za ne daj bože--mama ce preživit i bez tvoje pomoci (sedake)
-
boshniak
#3 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Mozda Konzum online shop
- zgiba
-
ado_sar
#5 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Slaba je to logika, ako oni imaju za cigara i za spojlera, vjeruj da im sadaka ne treba. A i ako im krenes kupovati te stvari, samo im ostavljas vise para za cigare i kladionicu. Kad bude prilike mamu izvuci i dovedi tamo gdje si ti, da provede starost u nekoj drzavi sa normalnom zdravstvenom zastitom i to je to.
- šatirana_ljubičica
#6 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...

- Radio Sarajevo
#7 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Molim moralne vertikale da odlepršaju s teme.šatirana_ljubičica wrote:Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...
Hvala mnogozgiba wrote:Hrana: http://www.konzumshop.ba
Razno: http://www.ekupi.ba/, https://www.kupitehniku.ba/
-
Latte
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#9 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Radio Sarajevo wrote:
Molim moralne vertikale da odlepršaju s teme.
-
Alhambra_
- Radio Sarajevo
- šatirana_ljubičica
#12 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Radio Sarajevo wrote:Molim moralne vertikale da odlepršaju s teme.šatirana_ljubičica wrote:Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...
Razno: http://www.ekupi.ba/, https://www.kupitehniku.ba/.
Kakve moralne vertikale ba
Na netu si, nisi glup (nadam se) i onda otvoriš ovakvu temu
helou
- Radio Sarajevo
#13 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
šatirana_ljubičica wrote:Radio Sarajevo wrote:Molim moralne vertikale da odlepršaju s teme.šatirana_ljubičica wrote:Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...
Razno: http://www.ekupi.ba/, https://www.kupitehniku.ba/.
Kakve moralne vertikale ba![]()
Na netu si, nisi glup (nadam se) i onda otvoriš ovakvu temu
helou
Ne visim na netu, kao neki. Ako hoćeš, pomozi, ako nećeš, ne budi "glup"(a).
- Edin H.
#14 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
šatirana_ljubičica wrote:Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...
-
manki
- Radio Sarajevo
#16 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Forum valjda služi za to da razmijenimo iskustva i sa interneta, a ne da pametujemo. Znam da Edin H. ne pametujeEdin H. wrote:šatirana_ljubičica wrote:Tužno da to pitaš na forumu a visiš na internetu, kao da nisi to sam mogao skontati i prije...
- Edin H.
#17 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Moras priznati da je smijesno kako ti je ljubicica pomogla?Radio Sarajevo wrote:
Forum valjda služi za to da razmijenimo iskustva i sa interneta, a ne da pametujemo. Znam da Edin H. ne pametuje.
Srecom nije jedina na ovom forumu, inace slabo bi se ko "osevapio".
-
TheMule
#18 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Posalji malo kolko mozes. Ako oni hoce da odvajaju od usta i trose na kladionice i na cigare, ko ih sisa, nek trose na gluposti i nek se onda pate. Tvoje je da pomognes, ostalo je njihov izborRadio Sarajevo wrote:Imam dosta familije u Sarajevu, a živim vani.
-
chombe trajla be
#19 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Mislim da imam rješenje. Kupi bratu spojlere i mnogo cigara, a mami pošalji novac. Onda ona neće imati potrebe da baca pare na spojlere i cigare jer će ih braco već imati.Radio Sarajevo wrote:Imam dosta familije u Sarajevu, a živim vani.
- Radio Sarajevo
#20 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Ne dam bratu ni dinara, a mami bih rado pomogao. Ipak, problem je što je ona slaba na njega jer je debil.TheMule wrote:Posalji malo kolko mozes. Ako oni hoce da odvajaju od usta i trose na kladionice i na cigare, ko ih sisa, nek trose na gluposti i nek se onda pate. Tvoje je da pomognes, ostalo je njihov izborRadio Sarajevo wrote:Imam dosta familije u Sarajevu, a živim vani.
To je problem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Brat je ispod majcinog srca zivio. Ona vise voli vidjeti njega sretnog, nego novu ves masinu 
- bvcx
#22 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Uplati baći barem za tiket na wwin nemoj da si jajara. 
- Radio Sarajevo
#23 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Natrolim vas_BataZiv_0809 wrote:Brat je ispod majcinog srca zivio. Ona vise voli vidjeti njega sretnog, nego novu ves masinu
Ima li još neko nekih prijedloga. Ovaj Krompir.ba mi je super
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Ozbiljan sam bio.Radio Sarajevo wrote:Natrolim vas_BataZiv_0809 wrote:Brat je ispod majcinog srca zivio. Ona vise voli vidjeti njega sretnog, nego novu ves masinu.
Ima li još neko nekih prijedloga. Ovaj Krompir.ba mi je super. Moram pogledati još i ekupi.ba, to mi se čini vrlo dobro.
- Danguba
#25 Re: Pomoć porodici kupovinom na internetu
Cujem da Bundavica jos uvijek vozi pakete.
Posaljes i rijesen problem.
Jarane, haj ti ovo zatvori da se ne brukas vise. To sto ti zelis ja to komsijama pa i nepoznatim osobama nudim i uradim a familiji dajem u parama shodno svojim mogucnostima a ne njihovim potrebama. Nikada ih nisam pitao gdje trose te pare. Neko bas za hranu, neko za neku masinu, neko za garderobu pa cak i za odmor.
Roditeljima sam davao opet onoliko koliko sam mogao a znao sam da ce to drugima dati i opet mi je to cinilo zadovoljstvo.
Ako ne mozes, niko te ne moze natjerati da dajes a ako si u prilici, daji onoliko koliko mozes prezaliti.
Nemaju svi iste prioritete u zivotu.
Posaljes i rijesen problem.
Jarane, haj ti ovo zatvori da se ne brukas vise. To sto ti zelis ja to komsijama pa i nepoznatim osobama nudim i uradim a familiji dajem u parama shodno svojim mogucnostima a ne njihovim potrebama. Nikada ih nisam pitao gdje trose te pare. Neko bas za hranu, neko za neku masinu, neko za garderobu pa cak i za odmor.
Roditeljima sam davao opet onoliko koliko sam mogao a znao sam da ce to drugima dati i opet mi je to cinilo zadovoljstvo.
Ako ne mozes, niko te ne moze natjerati da dajes a ako si u prilici, daji onoliko koliko mozes prezaliti.
Nemaju svi iste prioritete u zivotu.