telemach, logosoft ili nešto treće?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SajberKurajber

#1 telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by SajberKurajber »

Poz

Zanimaju me iskustva o internet paketima u Sarajevu-Novi Grad. Treba mi jeftin internet paket min 10/1 sa sto stabilnijim i nizim pingom neki kazu telemach neki kazu bhtelecom neki logosoft. I da, dokumentacija oko prikljucka s kojim od ovih provajdera je najmanje peglanje i to mi igra veliku ulogu :-D
AmirBaa

#2 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by AmirBaa »

Samo se nemoj zajebati pa telecom uzeti :thumbup:
avaks

#3 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by avaks »

Otvoriš stranice i vidiš šta ti odgovara...
Telemach ti nema samo internet tako da ćeš morati uzeti i kablovsku (dodatnih 15KM za analognu i održavanje sistema). Brzi su što se priključka tiče, tvoje je samo da potpišeš ugovor kada dođu priključiti (ako si u svom stanu).
Što se pinga tiče, svi navedeni su u pet deka...
SajberKurajber

#4 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by SajberKurajber »

Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najbolji :D nisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
AnonymousBIH

#5 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by AnonymousBIH »

Ako ti treba samo internet Telecom ti je najjeftini, 10/1 će te doći 20 i kusur KM uz ugovor na 24 mjeseca. Međutim tu dobijaš i njihovu (ne)podršku i ako budeš imao problema sa netom čekaćeš i par dana da riješe. Generalno je internet dobar i stabilan. Koliko vidim u Logosofta paket od 12/1 mbps košta 12 KM, samo što ne znam je li se to može samo uzeti. Kod Telemacha moraš uzeti dodatno i kablovsku i najjeftinija opcija bi bila Duo Net paket od 20/2 mbps i digitalnom kablovskom.
avaks

#6 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by avaks »

SajberKurajber wrote:Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najbolji :D nisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
Još uvijek se mora, dok god je analogije i tog frekventnog raspona, moraće i to da ide uz uslugu.
Možda i može bez toga ali 100% u Telemachu ne možeš. znači internet + održavanje kablovskog sistema (odnosno analogna kablovska 15KM) a što kolega veli onda bolje uzeti duo paket, duplo brži net za par maraka više ali uz akcije koje stalno imaju i jeftinije izađe kada se potpiše ugovor na godinu/dvije.
Na ADSL imaš opciju samo internet pa ako ti samo to treba a brzine i cijena zadovoljavajuća imaš te opcije...

p.s.
Što se Logosofta tiče, na cijenu paketa dodaješ i ovo:
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM
Maharadza

#7 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Maharadza »

SajberKurajber wrote:Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najbolji :D nisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
Što se tiče stabilnosti tu su i ADSL i TM kablovski net armirani beton, barem kada je Alipašino u pitanju! Lično sam imao ADSL 5 god., poslije toga ELOB na kratko i sada Telemach, i nisam imao ozbiljnijih prekida ni kod jednog od navedenih (osim kada su rijetki masovni problemi i prekidi)! Država Alipašino 8) ...i Novi Grad! :mrgreen:
semirsar

#8 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by semirsar »

avaks wrote:
Još uvijek se mora, dok god je analogije i tog frekventnog raspona, moraće i to da ide uz uslugu.
Možda i može bez toga ali 100% u Telemachu ne možeš. znači internet + održavanje kablovskog sistema (odnosno analogna kablovska 15KM) a što kolega veli onda bolje uzeti duo paket, duplo brži net za par maraka više ali uz akcije koje stalno imaju i jeftinije izađe kada se potpiše ugovor na godinu/dvije.
Na ADSL imaš opciju samo internet pa ako ti samo to treba a brzine i cijena zadovoljavajuća imaš te opcije...

p.s.
Što se Logosofta tiče, na cijenu paketa dodaješ i ovo:
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM
+PDV, da ne bidne da navlacis raju :mrgreen:
SajberKurajber

#9 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by SajberKurajber »

E raja hvala vam pravo ste me pogurali s ovim, mislim da cu uzeti duo net, telemachov paket logosoft mi sve nekako traljavo izgleda i ova zavrzlama oko cijene, nisu to cista posla :lol: salim se naravno. Telekom bi izbjegao imao sam poprilicno losa iskustva i sa bhtelecom i mtel internetom upravo oko ove tehnicke podrske mislio sam da je u Sarajevu drugacija situacija. hvala jos jednom :-D
artime

#10 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by artime »

Drago mi je sto dolaze nove generacije koje shvataju koliko je telecom loš. Ono ne mogu te izlevatiti kako nisi strucan ili pismen dovoljno.
Eborg

#11 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Eborg »

Ja sam na HS-u i zadovoljan sam. Telemach me smori da pređem kod njih ali ne vidim svrhu. Internet je stabilan a i HD kanali su besplatni.
Benq

#12 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Benq »

Eborg wrote:Ja sam na HS-u i zadovoljan sam. Telemach me smori da pređem kod njih ali ne vidim svrhu. Internet je stabilan a i HD kanali su besplatni.
U kojem dijelu grada zivis ? I ja sam na HS-u ali nemam mogucnost prelaska na Telemach , pa me zanima o cemu se tu radi ?
Eborg

#13 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Eborg »

Ja sam na Malti. Ne znam u čemu je fazon samo stalno zovu iako govorim da nisam zainteresovan. Pretpostavljam da hoće da poklope što više korisnika pa zovu redom korisnike konkurencije.
Benq

#14 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Benq »

A reci mi drug ima li kod tebe i Telemach kablovska u naselju ili je samo HS ? Znam da ih je Telemach kupio , ali nigdje nisu izdali nikakvo zvanicno saopstenje u vezi toga, cak sam nekoliko puta pitao na njihovoj temi u vezi koristenja njihovih usluga kao korisnik HS kablovske , i sve sto sam dobio kao odgovor je "bit cete obavjesteni"....
Eborg

#15 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?

Post by Eborg »

Imaju oba. U zgradi neko ima jedno, a neko drugo.
Post Reply