Zanimaju me iskustva o internet paketima u Sarajevu-Novi Grad. Treba mi jeftin internet paket min 10/1 sa sto stabilnijim i nizim pingom neki kazu telemach neki kazu bhtelecom neki logosoft. I da, dokumentacija oko prikljucka s kojim od ovih provajdera je najmanje peglanje i to mi igra veliku ulogu
telemach, logosoft ili nešto treće?
Moderator: Benq
-
SajberKurajber
#1 telemach, logosoft ili nešto treće?
Poz
Zanimaju me iskustva o internet paketima u Sarajevu-Novi Grad. Treba mi jeftin internet paket min 10/1 sa sto stabilnijim i nizim pingom neki kazu telemach neki kazu bhtelecom neki logosoft. I da, dokumentacija oko prikljucka s kojim od ovih provajdera je najmanje peglanje i to mi igra veliku ulogu
-
AmirBaa
#2 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Samo se nemoj zajebati pa telecom uzeti 
- avaks
#3 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Otvoriš stranice i vidiš šta ti odgovara...
Telemach ti nema samo internet tako da ćeš morati uzeti i kablovsku (dodatnih 15KM za analognu i održavanje sistema). Brzi su što se priključka tiče, tvoje je samo da potpišeš ugovor kada dođu priključiti (ako si u svom stanu).
Što se pinga tiče, svi navedeni su u pet deka...
Telemach ti nema samo internet tako da ćeš morati uzeti i kablovsku (dodatnih 15KM za analognu i održavanje sistema). Brzi su što se priključka tiče, tvoje je samo da potpišeš ugovor kada dođu priključiti (ako si u svom stanu).
Što se pinga tiče, svi navedeni su u pet deka...
-
SajberKurajber
#4 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najbolji
nisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
-
AnonymousBIH
#5 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Ako ti treba samo internet Telecom ti je najjeftini, 10/1 će te doći 20 i kusur KM uz ugovor na 24 mjeseca. Međutim tu dobijaš i njihovu (ne)podršku i ako budeš imao problema sa netom čekaćeš i par dana da riješe. Generalno je internet dobar i stabilan. Koliko vidim u Logosofta paket od 12/1 mbps košta 12 KM, samo što ne znam je li se to može samo uzeti. Kod Telemacha moraš uzeti dodatno i kablovsku i najjeftinija opcija bi bila Duo Net paket od 20/2 mbps i digitalnom kablovskom.
- avaks
#6 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Još uvijek se mora, dok god je analogije i tog frekventnog raspona, moraće i to da ide uz uslugu.SajberKurajber wrote:Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najboljinisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
Možda i može bez toga ali 100% u Telemachu ne možeš. znači internet + održavanje kablovskog sistema (odnosno analogna kablovska 15KM) a što kolega veli onda bolje uzeti duo paket, duplo brži net za par maraka više ali uz akcije koje stalno imaju i jeftinije izađe kada se potpiše ugovor na godinu/dvije.
Na ADSL imaš opciju samo internet pa ako ti samo to treba a brzine i cijena zadovoljavajuća imaš te opcije...
p.s.
Što se Logosofta tiče, na cijenu paketa dodaješ i ovo:
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM
- Maharadza
#7 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Što se tiče stabilnosti tu su i ADSL i TM kablovski net armirani beton, barem kada je Alipašino u pitanju! Lično sam imao ADSL 5 god., poslije toga ELOB na kratko i sada Telemach, i nisam imao ozbiljnijih prekida ni kod jednog od navedenih (osim kada su rijetki masovni problemi i prekidi)! Država AlipašinoSajberKurajber wrote:Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najboljinisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
- semirsar
#8 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
+PDV, da ne bidne da navlacis rajuavaks wrote:Još uvijek se mora, dok god je analogije i tog frekventnog raspona, moraće i to da ide uz uslugu.SajberKurajber wrote:Ma gledao sam po stranicama njihovim ali opet mi je sigurnije kad cujem iskustva nego one napuhane reklame , svi lafo najboljinisam znao to da moram i kablovsku u paketu.. -.-
Možda i može bez toga ali 100% u Telemachu ne možeš. znači internet + održavanje kablovskog sistema (odnosno analogna kablovska 15KM) a što kolega veli onda bolje uzeti duo paket, duplo brži net za par maraka više ali uz akcije koje stalno imaju i jeftinije izađe kada se potpiše ugovor na godinu/dvije.
Na ADSL imaš opciju samo internet pa ako ti samo to treba a brzine i cijena zadovoljavajuća imaš te opcije...
p.s.
Što se Logosofta tiče, na cijenu paketa dodaješ i ovo:
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM
-
SajberKurajber
#9 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
E raja hvala vam pravo ste me pogurali s ovim, mislim da cu uzeti duo net, telemachov paket logosoft mi sve nekako traljavo izgleda i ova zavrzlama oko cijene, nisu to cista posla
salim se naravno. Telekom bi izbjegao imao sam poprilicno losa iskustva i sa bhtelecom i mtel internetom upravo oko ove tehnicke podrske mislio sam da je u Sarajevu drugacija situacija. hvala jos jednom 
-
artime
#10 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Drago mi je sto dolaze nove generacije koje shvataju koliko je telecom loš. Ono ne mogu te izlevatiti kako nisi strucan ili pismen dovoljno.
-
Eborg
#11 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Ja sam na HS-u i zadovoljan sam. Telemach me smori da pređem kod njih ali ne vidim svrhu. Internet je stabilan a i HD kanali su besplatni.
- Benq
#12 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
U kojem dijelu grada zivis ? I ja sam na HS-u ali nemam mogucnost prelaska na Telemach , pa me zanima o cemu se tu radi ?Eborg wrote:Ja sam na HS-u i zadovoljan sam. Telemach me smori da pređem kod njih ali ne vidim svrhu. Internet je stabilan a i HD kanali su besplatni.
-
Eborg
#13 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Ja sam na Malti. Ne znam u čemu je fazon samo stalno zovu iako govorim da nisam zainteresovan. Pretpostavljam da hoće da poklope što više korisnika pa zovu redom korisnike konkurencije.
- Benq
#14 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
A reci mi drug ima li kod tebe i Telemach kablovska u naselju ili je samo HS ? Znam da ih je Telemach kupio , ali nigdje nisu izdali nikakvo zvanicno saopstenje u vezi toga, cak sam nekoliko puta pitao na njihovoj temi u vezi koristenja njihovih usluga kao korisnik HS kablovske , i sve sto sam dobio kao odgovor je "bit cete obavjesteni"....
-
Eborg
#15 Re: telemach, logosoft ili nešto treće?
Imaju oba. U zgradi neko ima jedno, a neko drugo.