FRANZ FERDINAND SVIRAJU U SARAJEVU !!!?
Moderator: _BataZiv_0809
-
Hart
#1 FRANZ FERDINAND SVIRAJU U SARAJEVU !!!?
Koliko ljudi uopste u Sarajevu slusa i zna za ovaj band? Meni su super, al me nekako strah da ce nas biti 20tak na koncertu i ako dodju. razuvjerite me.

-
7th_Heaven
ja sam cula za njih...samo ne mogu da se sjetim u kojem kontextu..cini mi se neki punk, ska..jesam li u pravu?
kako god ne bih ih bilo lose poslusat..

-
dinash
7th_Heaven wrote:ja sam cula za njih...samo ne mogu da se sjetim u kojem kontextu..cini mi se neki punk, ska..jesam li u pravu?
mozda je neposteno bilo koji bend oznacavati sa "retro" ali recimo da su jedni od glavnih (boljih) predstavnika novog britanskog gitarskog zvuka koji se u zadnje vrijeme cesto oznacava nazivima poput "new new wave", "neo new wave", nu-wave, post wave ... itd.
inace jako fin bend. nisu plitki (pekmezavi) kao vecina ostalih gitarskih bendova na top listama. inace, meni je u tom fazonu bloc party bolji bend ... ali to je vec druga prica ...
- Saian
Franz Ferdinand u Sarajevu
kad sam ovo procitao trebalo mi podosta da se ponovo dobijem , eh jel zna neko kad ce to biti, pa da se ako bude prije sredine jula ujedem za guzicu
, meni su ok , jako dobri, trebali bi u svakom slucaju proci bolje nego imenjak s pocetka proslog vijeka (onaj tip se zvao isto zar ne) 
- irfan2
evo pa vidi
http://sarajevo-x.com/clanak/040429005
http://sarajevo-x.com/clanak/040429005
-
7th_Heaven
trebam se sjetiti gdje sam cula za njih. trebam.
svojem uhu najvise vjerujem.

svojem uhu najvise vjerujem.
-
Hart
tu sam, tu sam, guzva na poslu, ostaje deal da ti snimim glazbu, no worries, javicu se mailom kad me malo popuste...hart gdje si zaglavio
sto se ne javi se na mejl:(
(nevezano za ovu temu )
[/quote]juce citam u NME da se u Glasgowu vec pojavio Franz Ferdinand tribute band imenom (pogodite!) Gavrilo Princip.
evo upravo citam NME ...
-
zach
ovaj debi album im je stvarno dobar, jedan od boljih koje sam ove godine preslusao...
na sajtu im pise
na sajtu im pise
to be confirmed? valjda nece neki debilni lokalni organizator to zajebat i otjerat ih.. ali opet, pravo sam skeptican oko posjete, ovdje 90% raje nije ni culo za njih.. nisu bas toliko mainstream..28 BOS SARAJEVO TBC
- Ergot
To sto kod nas ljudi nisu culi za FF vise govori o nasoj raji nego o tom bendu. Itekako je to jedan ljigav, banalan i priglup bend, ali su nasi ljudi isuvise debilni cak i da bi bili u toku sa desavanjima u jebenom mainstreamu.zach wrote: ovdje 90% raje nije ni culo za njih.. nisu bas toliko mainstream..
-
sofija
nesto mi je sumnjiva ta informacija o koncertu FF u sarajevu. najprije, niko u sarajevu nista ne zna konkretno o tome, a svaki ozbiljan organizator bi vec sada pustio pricu o tome ili bi barem zavrtio koji FF spot na hayatu ili kantonalnoj tv 
helem, sve mi se (nazalost) cini kao neki marketinski trik... no to ne znaci da FF ne treba kontaktirati i pokazati interes za njihov koncert u sarajevu pod specijalnim uvjetima (bez skupih ulaznica, suludih zahtjeva, i sl.).
helem, sve mi se (nazalost) cini kao neki marketinski trik... no to ne znaci da FF ne treba kontaktirati i pokazati interes za njihov koncert u sarajevu pod specijalnim uvjetima (bez skupih ulaznica, suludih zahtjeva, i sl.).
- Altsa
pametnjakovicu, prije svega trebao bi znati da Franz Ferdinad ni u kojem slucaju nisu mainstream
. najbolji album objavljen ove godine je njihov. ukoliko dodju u sta cisto sumnjam jer se uvijek nadje neko ko ce da pokvari vec dogovoreno, to ce biti najbolji koncert u sarajevu poslije Jesus Lizard-a (U2 ne racunam).a ti pametnjakovicu pod imenom ergot kupi na buvljaku cd pa malo slusaj "mainstream"..
- Saian
Altsa wrote:pametnjakovicu, prije svega trebao bi znati da Franz Ferdinad ni u kojem slucaju nisu mainstream. najbolji album objavljen ove godine je njihov. ukoliko dodju u sta cisto sumnjam jer se uvijek nadje neko ko ce da pokvari vec dogovoreno, to ce biti najbolji koncert u sarajevu poslije Jesus Lizard-a (U2 ne racunam).a ti pametnjakovicu pod imenom ergot kupi na buvljaku cd pa malo slusaj "mainstream"..
opa voli li ko chicks on speed?
-
Hart
Ma i meni je sve ovo cudno oko koncerta. jasno je da su Franz Ferdinand zele svirati ovdje, to bi za njih bio cool potez, ali vjerojatno ovisi o tome da li ce naci nekoga u Sarajevu s kim se moze razgovarati o organizaciji i detaljima. Nekako mi se cini da bi se vec sada moralo znati da li dolaze ili ne. 
-
Hart
Dinash, gdje naci album Bloc Party (ako su ga objavili)?? Vidio sam ih na MTV2 i uspio sam skinuti samo 2 stvari. Zvuce odlicno, ali ih nema na WinMXu.... inace, meni je u tom fazonu bloc party bolji bend ... ali to je vec druga prica ...
-
dinash
uh ... vrlo je tesko doci do njihovih stvari. koliko znam oni jos nemaju sluzbeni album ... tek jedan EP ...
na MTV 2 se vrtila stvarka Banquet (briljantna baj d vej!) ... nego, imas na temi "MP3 Djerdan" link na pjesmu "she's hearing voices" koja je objavljena na NMEovom sajtu.
na njihovom sajtu (nadjes preko gugla) je mensecini jos jedna "marshals are dead" ...
Ostalo sam skinuo sa soulseeka ... dosta pjesama su snimci iz radijskih emisija (znaci LIVE) ...
elem. http://www.slsknet.org i bujrum
na MTV 2 se vrtila stvarka Banquet (briljantna baj d vej!) ... nego, imas na temi "MP3 Djerdan" link na pjesmu "she's hearing voices" koja je objavljena na NMEovom sajtu.
na njihovom sajtu (nadjes preko gugla) je mensecini jos jedna "marshals are dead" ...
Ostalo sam skinuo sa soulseeka ... dosta pjesama su snimci iz radijskih emisija (znaci LIVE) ...
-
Hart
uh ... vrlo je tesko doci do njihovih stvari. koliko znam oni jos nemaju sluzbeni album ... tek jedan EP ...
Thanx mate. Da je tesko znam. Na MTV2 cesto vrte Banquet, na NMEju se ne sjecam da je bio neki download - doduse odavno nisam bio na njihovoj stranici. Imam Banquet i Marshalls are Dead. Sta je Djerdan MP3????
Jesi li slusao Pretty klix Make Graves? Toplo preporucam !!!