Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
- XXS
#1 Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
“Poručujemo Dnevnom Avazu da će uskoro imati mnogo toga da objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i na Balkanu šire. Niste ni svjesni onoga što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, in šaa Allah. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, glasi poruka koju su “Vijesti Ummeta” uputili preko svog novog sajta “Sabljaistine.wordpress.com”.
Sta rade sigurnosne sluzbe, zasto ne hapse bandu nakon otvorene prijetnje koju treba najozbiljnije shvatit?
Zasto ovo nije udarna vijest na svim medijima?
Sta rade sigurnosne sluzbe, zasto ne hapse bandu nakon otvorene prijetnje koju treba najozbiljnije shvatit?
-
emmir1
#2 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Vijesti umeta nisu bosanski portal i ne djeluju iz BiH.
No moglo bi se recimo pratit ko ih lajkuje, sheruje i slično pa ih držati pod prismotrom
Trebalo bi ih blokirati, sada djeluju pod nazivom sablja istine.
Ovo nisu ni malo naivne prijetnje, trebamo li očekivati bombu u Sarajevu?
Sigurnost je ozbiljno narušena i sve policijske strukture trebaju da se dignu na noge
No moglo bi se recimo pratit ko ih lajkuje, sheruje i slično pa ih držati pod prismotrom
Sigurnost je ozbiljno narušena i sve policijske strukture trebaju da se dignu na noge
-
stari grad Visegrad
#3 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Ovu vijest objavila --- NO LINKS ---. hercegbosno prestanite sa sirenjem mrznje, bla, bla, bla... nista to nije pouzadano, samo sirite laze. svako moze na Internetu i objavljivati gluposti na stranicama. Cim je to objavila hercegbosna jasno mi je ko je tu stranicu i napravio. Organizaciju Hercegbosnu treba ukinuti jer siri dezinformacije i lazi.XXS wrote:“Poručujemo Dnevnom Avazu da će uskoro imati mnogo toga da objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i na Balkanu šire. Niste ni svjesni onoga što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, in šaa Allah. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, glasi poruka koju su “Vijesti Ummeta” uputili preko svog novog sajta “Sabljaistine.wordpress.com”.
Last edited by stari grad Visegrad on 15/08/2015 20:00, edited 1 time in total.
-
emmir1
#4 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
stari grad Visegrad wrote:Ovu vijest objavila --- NO LINKS ---. hercegbosno prestanite sa sirenjem mrznje, bla, bla, bla... nista to nije pouzadano, samo sirite laze. svako moze napraviti svoju straicu / site na Internetu i pisati gluposti. Cim je to objavila hercegbosna jasno mi je ko je tu stranicu i napravio. Organizaciju Hercegbosnu treba ukinuti jer siri dezinformacije i lazi.XXS wrote:“Poručujemo Dnevnom Avazu da će uskoro imati mnogo toga da objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i na Balkanu šire. Niste ni svjesni onoga što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, in šaa Allah. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, glasi poruka koju su “Vijesti Ummeta” uputili preko svog novog sajta “Sabljaistine.wordpress.com”.
Samo trebamo glavu u pijesak zabijat, sve dok nas ne opali po ušima.
Drukčije mi ne naučimo
- XXS
#5 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Vijest je objavio SAFF, a oni su daleko od HB.stari grad Visegrad wrote: Ovu vijest objavila --- NO LINKS ---. hercegbosno prestanite sa sirenjem mrznje, bla, bla, bla... nista to nije pouzadano, samo sirite laze. svako moze napraviti svoju straicu / site na Internetu i pisati gluposti. Cim je to objavila hercegbosna jasno mi je ko je tu stranicu i napravio. Organizaciju Hercegbosnu treba ukinuti jer siri dezinformacije i lazi.
Sa druge strane, izgleda da neko ipak nesto radi jer su im poukidali sva online izdanja (stari i novi portal, facebook....).
-
stari grad Visegrad
#6 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Ta stranica ne postoji na internetu.
sabljaistine.wordpress.com is no longer available.
The authors have deleted this site.
-
emmir1
#7 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
stari grad Visegrad wrote:Ta stranica ne postoji na internetu.
Stranica je danas srušena.
Kada se pojavi nova, samo prijavite na ovom mjestu
http://www.ghostsec.org/
- maraccana
#8 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Ostalo je ovdje nešto - http://klix.com/p9h4nob
- piupiu
#9 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
E, jesu našli otvoriti sajt na Wordpressu,stari grad Visegrad wrote:Ta stranica ne postoji na internetu.
- asurbanipal
#10 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
stari grad Visegrad wrote:Ta stranica ne postoji na internetu.
Bila je jutros u životu. U toku dana su ih oborili...
- insomnia78
#11 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Dobro je, ne prijete nama na klixu 
- deer_hunter
#12 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
nema sumnje da ce Put vjernika biti dostojan nasljednik Vijesti Ummeta 
- Kombat
#13 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
ja sam siguran da citaju klix...i cekaju da neko napise da ih treba poinsomnia78 wrote:Dobro je, ne prijete nama na klixu
A nasa tzv drzava nikada nije djelovala preventivno - za slucaj kada su sprijeceni bugojanski teroristi da dignu u zrak manastir u Fojnici i pokojeg stranog vojnika se moze zahvaliti samo obavjestajnim sluzbama Austrije i jos jedne susjedne zemlje
cirkus Kolorado je stigao u nas grad daaaavnoooo....ocekuje se pocetak predstave.
-
Cybernetic
#14 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Ne samo da citaju klix nego su i aktivni ovdje, samo sa oprezom. A nije ni da im fali simpatizera.
Last edited by Cybernetic on 15/08/2015 20:41, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#15 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Davno sam predlagao da se otvori katalog ekstremista iz BiH koji se odaju na drustvenim mrezama. Ime, prezime, slika i mjesto boravka. I ISISovce i cetnike i ustase i sve ostale.emmir1 wrote:Vijesti umeta nisu bosanski portal i ne djeluju iz BiH.
Samo citam o prijetnjama Bosnjacima od ovih, pa ucestaliji napadi na Bosnjake u RS,.. ko zanemari tu kolicinu mrznje u ne treba kukati poslije kada ga dignu iz kreveta.
Dakle tema ili poseban sajt. Ima li web programera koji mogu napraviti stranicu ili volje da se ovdje konacno napravi katalog svih koji podrzavaju ekstremizam. Jer nerjetko upravo taj sto lajkuje i na drugi nacin podrzava - je aktivni clan toga.
-
Fudo387
#16 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Oho, znaci ocekuje si njihov ponovni upad u prostorije klixa!

-
Cybernetic
#17 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Jos uvijek su na Twitteru
, a izgleda su se vratili i na Wordpress: https://vijestiummeta.wordpress.com/
Imal' ih na Instagramu?
Imal' ih na Instagramu?
Last edited by Cybernetic on 15/08/2015 20:44, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
kako je saff daleko od HB 
-
Ci-Nick
#19 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Prije par godina u Zenici bio neki koncert ilahija i kasida pod nazivom " Moj ummete " i pitam ja oca koji je hadžija, vjernik ( ali onaj normalni), da li će ići, kaže moj stari,.. nek umeće ko hoće, on ne ide.

- XXS
#20 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Cuo sam da Bozo Vreco sprema novu sevdalinku:Ci-Nick wrote:Prije par godina u Zenici bio neki koncert ilahija i kasida pod nazivom " Moj ummete " i pitam ja oca koji je hadžija, vjernik ( ali onaj normalni), da li će ići, kaže moj stari,.. nek umeće ko hoće, on ne ide.![]()
Moj uttebe.
-
junior3
#21 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Đe si bradonjoKvaziExpert wrote:Moj ummete
-
Ci-Nick
#22 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
nisam ni peder ni koza da prostišXXS wrote:Cuo sam da Bozo Vreco sprema novu sevdalinku:Ci-Nick wrote:Prije par godina u Zenici bio neki koncert ilahija i kasida pod nazivom " Moj ummete " i pitam ja oca koji je hadžija, vjernik ( ali onaj normalni), da li će ići, kaže moj stari,.. nek umeće ko hoće, on ne ide.![]()
Moj uttebe.
- XXS
#23 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
Nije se odnosilo na tebe.Ci-Nick wrote: nisam ni peder ni koza da prostiš
Generalna sala, vic.
- insomnia78
#25 Re: Vijesti Ummeta - Teroristicka banda
"Braća" takodjer ne praktikuju ilahije, ni kasideCi-Nick wrote:Prije par godina u Zenici bio neki koncert ilahija i kasida pod nazivom " Moj ummete " i pitam ja oca koji je hadžija, vjernik ( ali onaj normalni), da li će ići, kaže moj stari,.. nek umeće ko hoće, on ne ide.![]()
Mislim, primjer ti dokazuje sta?
Ummet znači to što znači i nema nikakve veze sa terorizmom ni slicnim glupostima