nikako ne mogu da nadjem tacne informacije o ovome...
Zanima me u vezi vw passata b5.5 ili ti ga 5+ i golf IV..
Nikako ne mogu da skontam kod ovih modela sta znaci TDI i TDI .. Jedni kazu jedno, drugi drugo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Znas sta ti je tacno?dci 1.9 wrote:Lijep pozdrav svima,
nikako ne mogu da nadjem tacne informacije o ovome...
Zanima me u vezi vw passata b5.5 ili ti ga 5+ i golf IV..
Nikako ne mogu da skontam kod ovih modela sta znaci TDI i TDI .. Jedni kazu jedno, drugi drugo![]()
![]()
molim vas ako neko sigurno zna tacan odgovor neka pojasni, neki kazu TDI ima sa 100ks neki kazu sa 110 pa sta je tacno ovdje
Ako ima hiljadu kubika i 50 konja, da. I onda je normalno da je prahistorijski golf td sa 75ks extra, a auta srednje klase od 100 konja lete.NediM17 wrote:Benzinac ako hoces da ide, trazi puno rada sa mjenjacem, dere se, srce, *ebo to.
To je to, o tome govorim. Benzinac moze pratiti dizela iste snage, mozda cak biti i brzi, ali vozac se mora slomiti saltajuci, slusajuci buku motora, i na kraju ce imati ogromnu potrosnju.vettel wrote:Pa zato i kazem auto koje je skoro duplo slabije izvlaci cetvrtom uz komar bez problema, za to je zasluzan obrtni moment a on je majka u svakodnevnoj upotrebi vozila... benzinac jedino kida kad bi ga do crvenog razvlacili i kad bi se na stazi poravnaliNediM17 wrote:Jest druze, ali trebas uzeti u obzir koliko je benzinjara jaca, i iz tih niskih obrtaja slicno vuku. Vidio bi sta bi se desilo kada bi probao sa recimo 1.6 dci-jem sa 130ks iz iste brzine, ukratko, dci bi ga raznio.
Ne znam, ali u mom svijetu benzinci imaju uglavnom duze brzine i uglavom uvijek "kasne" 1 brzinu minimalno naspram dizela, a neki benzinci skoro i 2.NediM17 wrote: To je to, o tome govorim. Benzinac moze pratiti dizela iste snage, mozda cak biti i brzi, ali vozac se mora slomiti saltajuci, slusajuci buku motora, i na kraju ce imati ogromnu potrosnju.