Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

O'zone
Globalni moderator

#1 Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Elem ponovio se sa starim produktom :mrgreen:

Citroen Xsara Picasso 1.8 16v 115bhp 2001 GP. LPG. SX paket opreme (ima svega) prešla 200 000 km.

Danas je preuzeo prešao nekih 50-ak km čisto gradske vožnje jbg-a u odnosu na Škodu Feliciu auto je lađa mada je i škoda 2000 godište :mrgreen:

Koliko sam izGooglao motor je pouzdan vozilo takođe mada standardno Francuski ima gremline u elektro instalacijama i osjetljiv ovjes.

Međutim primjetio sam da je kvačilo veoma tvrdo mada hvata dosta nisko nadam se da je do sajle i da je hajmo reći malo zapekla jer Felicia ima dosta mekše kvačilo.

Nisam uspio izvući šipku od ulja :mrgreen: :lol: jbga mora da ima neka caka koju nisam skontao il je i to zapeklo.

Elem eto pohvalio sam se ako imate iskustava sa ovim automobilima i motorizacijom rado bih ih saslušao ;-)
Optimist

#2 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Optimist »

Danas sam sreo jednog u Xsari LPG kako kulira na potezu Ilidza-Otoka, oko 17:30, cini mi se siva boja. Da nisi bio ti? :D
semirsar

#3 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by semirsar »

dobro si, ako isto naletim na tog sto kuljira... imam nove fanfare, valja to probat' :lol:
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Optimist wrote:Danas sam sreo jednog u Xsari LPG kako kulira na potezu Ilidza-Otoka, oko 17:30, cini mi se siva boja. Da nisi bio ti? :D
Na žalost nisam jer sam na poslu od 15:00 ali rado bih :mrgreen: A je i kod mene je siva :-D
sunceKOtepsija

#5 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by sunceKOtepsija »

O'zone wrote:
Optimist wrote:Danas sam sreo jednog u Xsari LPG kako kulira na potezu Ilidza-Otoka, oko 17:30, cini mi se siva boja. Da nisi bio ti? :D
Na žalost nisam jer sam na poslu od 15:00 ali rado bih :mrgreen: A je i kod mene je siva :-D
:?
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

sunceKOtepsija wrote:
O'zone wrote:
:?
Šta čudno ima nas koji radimo od 15:30 pa nadalje :mrgreen:

Nego nije valjda da na forumu nema raje sa Picass-ima jer vidim ih dosta u gradu :?
sunceKOtepsija

#7 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by sunceKOtepsija »

O'zone wrote:[
O'zone wrote:

Šta čudno ima nas koji radimo od 15:30 pa nadalje :mrgreen:

Nego nije valjda da na forumu nema raje sa Picass-ima jer vidim ih dosta u gradu :?
:lol: procitah "do" :-) :lol:
citroen xm

#8 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by citroen xm »

To što si kupio ti je veoma zahvalno auto, ali polako, uvjerićeš se i sam. Još ako je kozola smeđa, ma milina. :D
Koji je LPG, ako je onaj "fabrički" Holandski možeš imati problema sa servisiranjem u BiH.
O'zone
Globalni moderator

#9 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

citroen xm wrote:To što si kupio ti je veoma zahvalno auto, ali polako, uvjerićeš se i sam. Još ako je kozola smeđa, ma milina. :D
Koji je LPG, ako je onaj "fabrički" Holandski možeš imati problema sa servisiranjem u BiH.
Konzola je siva sa crnim insertima (nema anti glare protection) mada danas nije bio neki problem sa odsjajom na vjetrobranskom staklu.

Plin je STAG ugrađen u Darkomu tako da sa tim ne bi trebalo biti problema. Prebacuje tako da se ne osjeti pa sam bio iskreno zbunjen da li vozim na plin ili benzin.

Problem mi ostaje tvrdoča kvačila. Našao sam na par foruma da im je inače kvačilo nako ne neka pretjerana sreća ali ova je baš tvrda tako da sam imao osjećaj kad sam kasnije ušao u Feliciju da ima hidraulično kvačilo :mrgreen:

Pratio sam board computer sa trenutnom potrošnjom :lol: :lol: :lol: :lol: al loče par puta uspio skinut cifru ispod 10 litara a na startovima ide na 29 L :lol: :lol: :lol: Prosječna zadnja zabilježena je 12 L

Sreća pa je plin.

I znaš li kakav je fazon sa šipkom ulja koja se ne da izvaditi :? Okreće se u krug ali ne ide gore a bilo me strah da jako trznem da ne bih nešto polomio.
citroen xm

#10 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by citroen xm »

E ako je plin ovde ugrađen onda :thumbup:

Što se potrošnje tiče, ne treba da brineš. Ipak je to veliko i visoko auto.

A što se šipke tiče, nemam pojma. Ja bih je povukao jače samo bih pripazio da baš pravo vučem. Ako se samo okreće znači da nema nekog navoja.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#11 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Romeo 80 »

Na Citroenima (ne znam da li je na svim modelima) je šipka od ulja uvrnuta u spiralu. Trebaš malo jače povući šipku, a ona se kako da kažem odmotava na neki način oko svoje ose dok je izvlačiš. :)
O'zone
Globalni moderator

#12 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

A nisam znao to za spiralnu šipku :-)

Nema veze i onako će kod @bitange (neofirno mu se najavljujem) pa nek on čupa :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by bitanga_sa_otesa »

pa ja ...kad ja razvalim moracu i popravit :P
O'zone
Globalni moderator

#14 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa wrote:pa ja ...kad ja razvalim moracu i popravit :P
hahahahhahahah Pa valjda imaš iskusniju ruku :mrgreen: Skontao sam danas i da se negdje ispod haube otkačilo crijevo za prskalice za pranje šoferšajbe pa voda šišti kraj lijevog prednjeg točka-Proširujemo lagano spisak :mrgreen:
madner

#15 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by madner »

Sretno, samo bolje vozao.

:D
Lolobrigida

#16 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Lolobrigida »

Što mi je nešto poznata ta Xsara. Da to slučajno nije "rajlovačka" Xsara Picasso? :D
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

madner wrote:Sretno, samo bolje vozao.

:D
Hvala. Teško. Osim ako se kakvog Jackpot-a ne pokupi :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Lolobrigida wrote:Što mi je nešto poznata ta Xsara. Da to slučajno nije "rajlovačka" Xsara Picasso? :D
A jašta je :mrgreen:
Lolobrigida

#19 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Lolobrigida »

O'zone wrote:
Lolobrigida wrote:Što mi je nešto poznata ta Xsara. Da to slučajno nije "rajlovačka" Xsara Picasso? :D
Znao sam :D Znam dobro tu Xsaru, uključujući i njenog bivšeg vlasnika. Bez brige, uzeo si super primjerak, tu i tamo možda neka sitnica da se sredi. Samo ja bi joj skinuo onaj kurton sa haube :D U zdravlju vozio :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Lolobrigida wrote:
O'zone wrote:
Znao sam :D Znam dobro tu Xsaru, uključujući i njenog bivšeg vlasnika. Bez brige, uzeo si super primjerak, tu i tamo možda neka sitnica da se sredi. Samo ja bi joj skinuo onaj kurton sa haube :D U zdravlju vozio :thumbup:
A kurton je fakat kurton :-) Nervira me od kako sam je vidio kontao sam da je udarena hauba pa poljepljeno da se ne vidi ali na kraju je ispalo da je samo malo kucnuta :mrgreen: mada opet dobar znak raspoznavanja nema dvije onakve ja bih ipak prije stavio bijeli carbon :lol:
Lolobrigida

#21 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Lolobrigida »

O'zone wrote:
A kurton je fakat kurton :-) Nervira me od kako sam je vidio kontao sam da je udarena hauba pa poljepljeno da se ne vidi ali na kraju je ispalo da je samo malo kucnuta :mrgreen: mada opet dobar znak raspoznavanja nema dvije onakve ja bih ipak prije stavio bijeli carbon :lol:
:D Da, malo je kucnuta naprijed, trebalo bi joj i prednji branik lijepo uštimati. Ne znam koliko su ti rekli o njenoj historiji održavanja, pa ako hoćeš, poslat ću ti ja u ponedjeljak u pp tačan spisak radova na njoj u protekle 2-3 godine.
O'zone
Globalni moderator

#22 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Lolobrigida wrote:
O'zone wrote:
:D Da, malo je kucnuta naprijed, trebalo bi joj i prednji branik lijepo uštimati. Ne znam koliko su ti rekli o njenoj historiji održavanja, pa ako hoćeš, poslat ću ti ja u ponedjeljak u pp tačan spisak radova na njoj u protekle 2-3 godine.
Haj još reci da je bila tvoja :mrgreen:

Taj spisak bi dobro došao :thumbup: Imaju računi za veliki servis iz 2012 i još nekih računa al ostadoše u pretincu gdje su i papiri od plina ja ovdje imam ugovore, saobraćajnu, vlasničku i te ostale karafeke...
Lolobrigida

#23 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by Lolobrigida »

Jok, nije moja bila :D Važi, poslat ću ti ja naredne sedmice malo detaljniji spisak :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by O'zone »

Lolobrigida wrote:Jok, nije moja bila :D Važi, poslat ću ti ja naredne sedmice malo detaljniji spisak :thumbup:
Zahvaljujem
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25 Re: Xsara Picasso - Nova i lijepa tema

Post by konektovan »

Znam tu xsaru picasso dobro i bivseg vlasnika. Prije tri godine bila na krovu, na izlazu iz tunela u celjigovicima malo brze se vozilo. Uglavnom, auto je poslije toga super sredjeno. Ne brini zbog toga, dobro je ispeglano. Prednji dio nije puno stradao, malo udubljenje na haubi bilo i par ogrebotina. Kilometraza mu je originalna, samo je glava mjenjana i bregasta. Torzija mu je zamjenjena kod mafka, mislim da je prosle godine to radjeno i sve je sad ok pretpostavljam, jer auto poslije toga nije nesto puno vozeno.To za kvacilo, mislim da su mu stavili od citroena jumpera kvacilo, pa je iz tog razloga potvrdo, al je stavljeno 100% novo. Bilo je jos nekih sitnica, tipa servo pumpe, ali je ona napravljena kod jakare u brezi i zamjenjen kompletan sistem ABS-a. On ima sve papire i racune od svakog dijela koji je ugradjen i majstora koji su to uradili i to je drzao u servisnoj knjizi, i uredno pokazivao potencijalnim musterijama. Nisi se zahebao sekunde, taj auto je mazga i nikad nije stao, a znali smo po sedmorica sjesti u nju i na more ici preko svitave. Nek bude sa srecom O' zone !!! :thumbup:

Zahebajem se, nije nista istina od napisanog. :D
Post Reply