Vec 20 godina ovi helikopteri propadaju u nekome hangaru u Ankari, radi se o pet helikopterima Mi-24 sovjetske proizvodnje kupljenih tokom rata od Ukraine za potrebe Armije, ali oni nikada nisu vidjeli bosansko nebo, zašto? Trenutna vrijednost tih nasih pet Mi-24ki je nekih 2,5 miliona dolara a njihova popravka zajedno sa modernizacijom kosta nekih 1,5 miliona dolara...
Mi-24

Zar niko nije sposoban na drzavnome i vojnome vrhu da zatrazi te helikoptere kako bi mogli da odu na popravku ili da ih cak i prodamo ili izvrsimo neku zamjenu, meni bi bilo draze da i cuce u nekom hangaru u Sarajevu, nebitno, i da trunu na nasoj zemlji nego sto su u Turskoj, stanje u OSBiH je takvo da su oni izjavili da nemaju skolovan kadar za te helikoptere niti novac da ih modernizuju i poprave...
"Mi smo u OSBiH utvrdili da nam oni uopše ne trebaju jer se radi o borbenim letilicama koje su nepoznanica za sadašnju strukturu i opredeljenje Oružanih snaga BiH. Ti helikopteri su nabavljeni za potrebe nekadašnje Armije RBiH" - kaže Jeleč
Za nasih 5 Mi-24ki mozemo da uzmemo maksimalno dva Ka-32 helikoptera koji su napravljeni za gasenje pozara i za pomoc civilima, naravno kada bi bio neko voljan da izvrsi tu zamjenu... Jedan Ka-32 moze da zamjeni sve one nase spore Mi-8ce koje gase pozar po Hercegovini... Inace Ka-32 ima sposobnost da ponese 4 tone vode u jednoj onoj svojoj naprtnjači
Ka-32

Mislim da Ukraina posjeduje par ovakvih letjelica u svojoj mornarici pa ne bi bilo tesko sa njima zamjenuti onaj naš škart sa Ka-32 helikopterima naravno uz brze narudjbe kalibra 7.62 iz Igmana