"Miris" paljevine u Sarajevu
- _Alcatraz_
#1 "Miris" paljevine u Sarajevu
Pozdrav,
Zadnje dvije noci u "gradu" Sarajevu se u nocnim satima osjeti "miris" paljevine. Prvu noc sam mislio da je neko zapalio kontejner ili neki otpad u dvoristu, ali ocito da nije jer dosta raje je osjetilo miris Buca potoka.
Da li neko ima info odakle dolazi očaravajuci smrad paljevine odnosno je li sa deponije jer ovi novinari veze sa zivotom nemaju osim da objavljuju i prepisuju vijesti zute stampe?
Zadnje dvije noci u "gradu" Sarajevu se u nocnim satima osjeti "miris" paljevine. Prvu noc sam mislio da je neko zapalio kontejner ili neki otpad u dvoristu, ali ocito da nije jer dosta raje je osjetilo miris Buca potoka.
Da li neko ima info odakle dolazi očaravajuci smrad paljevine odnosno je li sa deponije jer ovi novinari veze sa zivotom nemaju osim da objavljuju i prepisuju vijesti zute stampe?
- SmokingMan
#2 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Koja opština je u pitanju?
-
bull21
#3 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Novo Sarajevo, bar kod mene. Poprilično se osjeća.
- _Alcatraz_
#4 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Vrace, Bistrik, Ilidza (nije grad SArajevo, ali dismr
) itd.
-
winkiewinkie
#5 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Poprilično se osjeti i na Dobrinji , između 2 i 3 sata.
- _Alcatraz_
#6 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Zanimljivo je da niko od medija to nije upratio, a u toku je ljetna sezona navale turista i još se približava SFF.
Ipak bi se u "metropoli" trebalo za ovo znati. Tako je mogao biti i neki otrov, ali gradske vlasti, novinari i sl. ni mukajet o tome.
Ipak bi se u "metropoli" trebalo za ovo znati. Tako je mogao biti i neki otrov, ali gradske vlasti, novinari i sl. ni mukajet o tome.
-
mp3problem
#7 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Ista stvar (Novo Sarajevo) - sinoć se trznuh iz sna, kontam nešto se u stanu zapalilo - provjeravala da se nisu utičnice zapalile, baš sam se nešto bila prepala
Onda izađem na balkon i vidim smrdi sa vana.
Last edited by mp3problem on 27/07/2015 17:53, edited 1 time in total.
- Praetorious
#8 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
To je prisutno već godinama u Novom Gradu, u ljetnim mjesecima. Nikada nisam upratio odakle dolazi, ali smrad paljevine je užasan! Iz godine u godinu, dolazi period te paljevine. Obzirom da se problem ponavlja godinama, ovo nije nešto što je počelo prije par dana, uzroke treba tražiti dublje.
I ja sam začuđen da se nikada o tome nije govorilo u javnosti, u medijima. Da li su ljudi toliko indiferentni ili "uzrok" ima jake "veze" - to nije na meni da istražujem. Ali evo, ne mogu prozračiti stan kako treba, uvečer fino prehladi, ali smrad je takav da moram sve pozatvarati!
Ne razumijem kako se u glavnom gradu tako što može kontinuirano dešavati, a da nadležni nikada ne ispitaju i trajno otklone uzrok paljevine i smrada. Nadam se da će neko reagirati makar sada, kada je tema pokrenuta.
I ja sam začuđen da se nikada o tome nije govorilo u javnosti, u medijima. Da li su ljudi toliko indiferentni ili "uzrok" ima jake "veze" - to nije na meni da istražujem. Ali evo, ne mogu prozračiti stan kako treba, uvečer fino prehladi, ali smrad je takav da moram sve pozatvarati!
Ne razumijem kako se u glavnom gradu tako što može kontinuirano dešavati, a da nadležni nikada ne ispitaju i trajno otklone uzrok paljevine i smrada. Nadam se da će neko reagirati makar sada, kada je tema pokrenuta.
- trambusek88
#9 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Jutros se isto na Dobrinji osjetilo i kao da je naselje bilo prekriveno dimom, nije se vidio igman nikako.winkiewinkie wrote:Poprilično se osjeti i na Dobrinji , između 2 i 3 sata.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#10 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Mozda dolazi sa Jarana. Kao i prasina (pijesak) iz Afrike.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/na-pe ... /150727106
-
__Phoenix__
#11 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Ne može izvor dima biti u Sarajevu, vidjelo bi se...
- _Alcatraz_
#12 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Na Ilidži se nisu vidjeli avioni koji su uzletili. Ti gusti oblaci dima su bili na 30ak metara od tla.trambusek88 wrote:
Jutros se isto na Dobrinji osjetilo i kao da je naselje bilo prekriveno dimom, nije se vidio igman nikako.
- _Alcatraz_
#13 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Meni je prvo na pamet pala deponija, ali nemoguće da je ona jer se dim osjeti u svim dijelovima grada.Praetorious wrote:To je prisutno već godinama u Novom Gradu, u ljetnim mjesecima...
.
.
.
I ja sam začuđen da se nikada o tome nije govorilo u javnosti, u medijima. Da li su ljudi toliko indiferentni ili
.
.
.
.
.
.
Možda svi imaju klime pa ne otvaraju prozore.
.
.
.
Sramota je da se to desava u Teocaku a ne u Sarajevu i to u ljetnom periodu i jos kada se očekuje navala turista iz cijelog svijeta zbog SFF. Umjesto da svi budu u punoj "borbenoj" gotovosti zbog dočeka turista ovdje se to zanemaruje, a znamo kritikovati Hrvate i ostale...
-
Android Knego
#14 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
poznato je da se reaguje odmah cim se na klixu pokrene tema...Praetorious wrote: Ne razumijem kako se u glavnom gradu tako što može kontinuirano dešavati, a da nadležni nikada ne ispitaju i trajno otklone uzrok paljevine i smrada. Nadam se da će neko reagirati makar sada, kada je tema pokrenuta.
-
gold'n'brown
#15 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
I ove godine ponovo smrdi. Uzas, pored zimskog smoga ni ljeti zrak nije bolji. Ne znam odakle dolazi ali je katastrofa. Ja se nalazim u starom gradu.
-
Forsaken
#16 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
smrdi i u Hrasnom ...
-
splinter
#17 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Drago mi je da je neko otvorio ovu temu. Evo upravo dok tipkam a prozor samo malo otvoren ulazi popriličak šmek paljevine.lokacija old town.
U početku sam mislio da je to sve od pekara jer lože sve i svašta al eto, napredujemo, pored povečanog kriminala, pasa lutalica, redukcija vode u metropolu nam se doselio i smog u sred ljeta. Predivno
U početku sam mislio da je to sve od pekara jer lože sve i svašta al eto, napredujemo, pored povečanog kriminala, pasa lutalica, redukcija vode u metropolu nam se doselio i smog u sred ljeta. Predivno
-
Nepass
#18 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
I ja sam u sg ali nista ne osjetim, nit ves smrdi. Spavam otvorenog prozora. Ili sam navikao ili je nikotin ucinio svoje
- SmokingMan
#19 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
topcam wrote:Mozda dolazi sa Jarana. Kao i prasina (pijesak) iz Afrike.
Detaljnije o ovome na...
http://www.nesdis.noaa.gov/news_archive ... _dust.html
Preporučujem vam da pratite ovu stranicu!
-
KIseljak12
#20 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Tako mirise kad izgara nada i vjera u bolju buducnost.
Sad za ozbiljno, i ja osjetim taj miris, kao smece koje gori, Novo Sarajevo.
Sad za ozbiljno, i ja osjetim taj miris, kao smece koje gori, Novo Sarajevo.
- supercali
#21 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Smrdi nargila jebla im nargila mater ko god je pusi
- O'zone
- Globalni moderator
#22 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Jutros me dočekao miris paljevine kad sam krenuo na posao...Jbga za ovako intezivan miris moralo bi gorjeti nešto velikih razmjera a nigdje ništa nema.
- dječak sa šibicama
#23 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Ja sam vec mislio da sam pobudalio, smrdi mi nesto na paljevinu, a ne znam sta...
- ExNihilo
#24 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
Šta god se spaljuje, sad je očito da se dešava svake godine u isto vrijeme. Sezonska stvar. 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#25 Re: "Miris" paljevine u Sarajevu
sezona kiselih krastavaca