Centralni zatvor FTV: Adi Sarajlić provocirao folk pjevačicu
-
ventil
#1 Centralni zatvor FTV: Adi Sarajlić provocirao folk pjevačicu
Evo gledam ovaj Centralni zatvor na FTV-u i stvarno moram pohvaliti voditelja i način vođenja diskusije sa "poznatom" turbo-folk pjevačicom Sanjom iz Modriče.
Najlegendarnije pitanje je:
Adi: Bi li ti snimila duet sa Bob Marlyjem
Sanja: Pa ne znam, bih... Ali bih ja radije s nekim domaćim pjevačem.
Adi: A bi li ti ako te on sad zovne?
Sanja: Naravno da bih.
Bilo je tu dosta bisera, ako se neko sjeti neka napise...
Adi je odlicno pokazao kakvi ljudi slusaju turbo-folk muziku, a tek kakvi je pjevaju! Svaka cast.
Najlegendarnije pitanje je:
Adi: Bi li ti snimila duet sa Bob Marlyjem
Sanja: Pa ne znam, bih... Ali bih ja radije s nekim domaćim pjevačem.
Adi: A bi li ti ako te on sad zovne?
Sanja: Naravno da bih.
Bilo je tu dosta bisera, ako se neko sjeti neka napise...
Adi je odlicno pokazao kakvi ljudi slusaju turbo-folk muziku, a tek kakvi je pjevaju! Svaka cast.
-
mačak u čizmama
zbilja jeftin gaf da je pita za marlija
jer on zna da ona ne zna...
i on je kao frajer ispo...
jer on zna da ona ne zna...
- CiCiban
..djelovalo je vulgarno..sama poruka tih intervjua je valjda--> vidi ovakvi su dno dna..i ne treba da postoje.. a onda zavrne rukave i pocne s ponizavanjem zrtve.
kada nauci da neke stvari nisu dostojne kritike..imace( my
)postovanje.. do tada je samo.. sitna dusa
p.s. intervju sa sejlom kameric je bio osvjezenje ..
kada nauci da neke stvari nisu dostojne kritike..imace( my
p.s. intervju sa sejlom kameric je bio osvjezenje ..
-
gene
adi je ispao klasicni levat veceras pokusavao je djevojku da isprovocira na razne nacine pitanja tipa
koliko puta peres zube dnevno, kako se snalazis u velikim gradovima kada ne znas strane jezike ...
klasicni levat koji je poceo ujedati sam sebe za guzicu nakon blamaze koju mu je priredila karlesusa ispred aqve
koliko puta peres zube dnevno, kako se snalazis u velikim gradovima kada ne znas strane jezike ...
klasicni levat koji je poceo ujedati sam sebe za guzicu nakon blamaze koju mu je priredila karlesusa ispred aqve
-
Toozla
...emisiju nisam gledao, tako da ne mogu suditi o kvalitetu....mačak u čizmama wrote:zbilja jeftin gaf da je pita za marlija![]()
jer on zna da ona ne zna...![]()
...Marley je dio poznavanja opste kulture i elementarne informisanosti i ako se guras u javne licnosti(kao doticna pjevaljka) onda je realno da ce te neko, prije ili kasnije, potkaciti sa ovakvim ili slicnim pitanjem...
...nemam nista protiv silikonskih mema
...hrkljus...
PS- kamo srece da je vise Adija
Last edited by Toozla on 21/04/2005 00:53, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Žao mi je što nisam gledao. Znam da su Adiju specijalnost turbo-folk pjevaljke (sjećate li se one guzlate što ga je tužila za prezentaciju u "Vatrenim ulicama"?)...
Mislim da uvijek iznova javnosti treba pokazivati kakav je taj turbo-folk svijet, pa kome i dalje ne smeta, bujrum... nek' lijepi njihove postere na zidove...
Ne pričati o njima je isto kao i ne pričati o tome da kod nas puno toga ne valja...
Mislim da uvijek iznova javnosti treba pokazivati kakav je taj turbo-folk svijet, pa kome i dalje ne smeta, bujrum... nek' lijepi njihove postere na zidove...
Ne pričati o njima je isto kao i ne pričati o tome da kod nas puno toga ne valja...
- Kareem Abdul-Jabbar
mačak u čizmama wrote:zbilja jeftin gaf da je pita za marlija![]()
jer on zna da ona ne zna...![]()
a niti je originalna ideja
http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory?id=632636Apr 1, 2005 — LONDON (Reuters) - The British Broadcasting Corporation sent an e-mail requesting an interview with reggae star Bob Marley, 24 years after his death.
The publicly funded broadcaster confessed on Friday it was "very embarrassed" by the mix-up which appeared in an e-mail to the Bob Marley Foundation.
"We are obviously very embarrassed that we didn't realize that the letter to the Marley Foundation did not acknowledge that Mr. Marley is no longer with us," said a BBC statement.
The Bob Marley Foundation was not immediately available for comment, but the BBC said it had laughed off the mistake.
"The Marley Foundation have been extremely good humored about this and we have apologized for the error."
It said the mistake occurred in a standard letter the BBC sent out to hundreds of "icons and musicians" it wanted to take part in a series on digital channel BBC-3.
The approach followed the success of BBC-3 documentary "The Story of Bohemian Rhapsody" about the classic track by rock group Queen.
A BBC spokeswoman said the statement was not an April Fool hoax.
"It's a genuine mistake … today of all days," she said.
-
DeanGospo
Ma... Adi nikako da prestane s pokusajima kopiranja Ali G-a. Hem nije originalan, hem to radi lose
.
Rezultat je da ljudi osjete sazaljenje prema tim pjevacima (sjetimo se Serifa Konjevica I Bakira H.), jer se neki levati prave prepametni.
Ali...sva sreca pa ima Karleusa, koju kao licnost malkice cijenim. Samo zbog intervjua Sarajlicu.
Ono sto Adi ne konta nikako to je da njena publika takodjer ne zna ko je taj Marli. I ne vide da se ona "provalila".
A oni koji kontaju fol su podijeljeni...a prema uspjehu turbofolka...bice da ih nema puno.
A...trebalo bi nekako Adiju objasniti da nije lijepo ljude praviti budalama tako sto ces iznositi na povrsinu njihovo neznanje. Na kraju krajeva ... nek mi neko dadne 15 minuta i ja (genralno glup) cu budalom napraviti bilo kojeg akademika. Jer niko ne zna sve.
Ali to odraditi genijalno kao AliG...malo je ljudi sposobno. Nazalost Adi nije taj.
Rezultat je da ljudi osjete sazaljenje prema tim pjevacima (sjetimo se Serifa Konjevica I Bakira H.), jer se neki levati prave prepametni.
Ali...sva sreca pa ima Karleusa, koju kao licnost malkice cijenim. Samo zbog intervjua Sarajlicu.
Ono sto Adi ne konta nikako to je da njena publika takodjer ne zna ko je taj Marli. I ne vide da se ona "provalila".
A oni koji kontaju fol su podijeljeni...a prema uspjehu turbofolka...bice da ih nema puno.
A...trebalo bi nekako Adiju objasniti da nije lijepo ljude praviti budalama tako sto ces iznositi na povrsinu njihovo neznanje. Na kraju krajeva ... nek mi neko dadne 15 minuta i ja (genralno glup) cu budalom napraviti bilo kojeg akademika. Jer niko ne zna sve.
Ali to odraditi genijalno kao AliG...malo je ljudi sposobno. Nazalost Adi nije taj.
-
SD-6
...adi sarajlic...
jel to onaj sto ne skida čuval s glave(ali bas nikad
), bar da ga promjene nekad...ubudjat ce mu se glava...
... fakat je intelektualna gromada...ako je dominiranje ned nekakvom muzarom koja nema dva osnovne njegov najveci domet i njegov nivo
...onda svaka cast cool-eru
...jednom sam ja bezze isto tako u seljackom drustvu(dva cobana se zatekla)uz pricu reko da je za mene Boris Novkovic najbolji skijaski skakac svih vremena...a oni jadni samo izbečiše oci i slozise se
...svi upucenije se pocese smijat :razz
: ...a meni ih bi nesto zao
...pokajo sam se 
... fakat je intelektualna gromada...ako je dominiranje ned nekakvom muzarom koja nema dva osnovne njegov najveci domet i njegov nivo
...jednom sam ja bezze isto tako u seljackom drustvu(dva cobana se zatekla)uz pricu reko da je za mene Boris Novkovic najbolji skijaski skakac svih vremena...a oni jadni samo izbečiše oci i slozise se
-
Toozla
...kao sto rekoh, nikad nisam pogledao niti jednu Adijevu emisiju...
...coban je casno zanimanje i nivo njegovog opsteg (ne)obrazovanja ce uticati na desetine ili stotine ovaca i par komsija i prijatelja sa kojima isti djeli svakodnevnicu...slazem sa da je jako ne kulturno graditi karijeru ismijavajuci nivo opsteg obrazovanja jednog cobana...
...problem je kad se coban/ica odluci za prekvalifikaciju i bez ikakvog dodatnog obrazovanja starta karijeru kao javna licnost(mediji, politika, zabava....itd...)....drustvo koje tolerise prekvalifikacije ovakvog tipa treba da se zapita jel' sve u redu sa opstim normama koje propisuje i kakav ce uticaj na to isto drustvo, kroz deset, dvadeset godina imati cobani koji danas bez ikakvih problema postaju "javne licnosti"...
...jel' Adi Sarajlic orginalan ili nije je puno manji problem u odnosu na bataljone cobana koje danas defiluju nasim medijima i postavljaju "nivo" i zivotni stil na koji mlade generacije treba da se ugledaju, a starije da prihvate...
...otidjite u bilo koju SA srednju skolu i pitajte ucenike sta bi htjeli biti kad odrastu....doktori, privrednici, inzenjeri, profesori ili pjevaljke, kriminalci, fudbaleri, vlasnici granapa....
...jedan od rijetkih konsenzusa ovoga foruma(Srbi, Muslimani, Hrvati i svi ostali) ogleda se u cinjenici koju svi priznaju...zajednicki sadrzilac svih BIH entiteta, kantona, opstina, MZ je KRKANLUK....zalosno...sad ce neko startat' temu kako nam treba viza za stotine zemalja i pitati ce zasto...
...nije problem ni u cobanici koja pojma nema ko je Bob Marley(prosjecan muzicar i narkoman), problem je u drustvu koje od nje pravi i prihvata je kao zvijezdu...
...problem je u drustvu koje nas djeli na Muslimane, Hrvate i Srbe...
...kad se ponovo pocnemo dijeliti na urbane i ruralne(ova podjela veze nema sa cinjenicom jel' neko zivi u gradu ili na selu) mozda i upisemo poneki plus u nase zivotne djacke knjizice....do tada broj ispisnica iz BIH drzavljanstva ce se povecavati....
...postoji velika razlika izmedju cobana i osoba koje profesija cini "javnim licnostima"...SD-6 wrote: ...jednom sam ja bezze isto tako u seljackom drustvu(dva cobana se zatekla)uz pricu reko da je za mene Boris Novkovic najbolji skijaski skakac svih vremena...a oni jadni samo izbečiše oci i slozise se...svi upucenije se pocese smijat :razz
: ...a meni ih bi nesto zao
...pokajo sam se
...coban je casno zanimanje i nivo njegovog opsteg (ne)obrazovanja ce uticati na desetine ili stotine ovaca i par komsija i prijatelja sa kojima isti djeli svakodnevnicu...slazem sa da je jako ne kulturno graditi karijeru ismijavajuci nivo opsteg obrazovanja jednog cobana...
...problem je kad se coban/ica odluci za prekvalifikaciju i bez ikakvog dodatnog obrazovanja starta karijeru kao javna licnost(mediji, politika, zabava....itd...)....drustvo koje tolerise prekvalifikacije ovakvog tipa treba da se zapita jel' sve u redu sa opstim normama koje propisuje i kakav ce uticaj na to isto drustvo, kroz deset, dvadeset godina imati cobani koji danas bez ikakvih problema postaju "javne licnosti"...
...jel' Adi Sarajlic orginalan ili nije je puno manji problem u odnosu na bataljone cobana koje danas defiluju nasim medijima i postavljaju "nivo" i zivotni stil na koji mlade generacije treba da se ugledaju, a starije da prihvate...
...otidjite u bilo koju SA srednju skolu i pitajte ucenike sta bi htjeli biti kad odrastu....doktori, privrednici, inzenjeri, profesori ili pjevaljke, kriminalci, fudbaleri, vlasnici granapa....
...jedan od rijetkih konsenzusa ovoga foruma(Srbi, Muslimani, Hrvati i svi ostali) ogleda se u cinjenici koju svi priznaju...zajednicki sadrzilac svih BIH entiteta, kantona, opstina, MZ je KRKANLUK....zalosno...sad ce neko startat' temu kako nam treba viza za stotine zemalja i pitati ce zasto...
...nije problem ni u cobanici koja pojma nema ko je Bob Marley(prosjecan muzicar i narkoman), problem je u drustvu koje od nje pravi i prihvata je kao zvijezdu...
...problem je u drustvu koje nas djeli na Muslimane, Hrvate i Srbe...
...kad se ponovo pocnemo dijeliti na urbane i ruralne(ova podjela veze nema sa cinjenicom jel' neko zivi u gradu ili na selu) mozda i upisemo poneki plus u nase zivotne djacke knjizice....do tada broj ispisnica iz BIH drzavljanstva ce se povecavati....
-
Duh sa sjekirom
Ne bih sad o estradnoj umjetnici koja je bila gost u toj emisiji jer je cura tako hladno i razumno odgovarala na sva maximalna dintelektualna dostignuca kvazivoditelja tj njegove primitivne provokacije.
Ja bih sada rekao samo da su svi voditelji centralnog zatvora mediokriteti koji apsolutno ne zasluzuju mjesto koje imaju na TV-u, vecina zive u proslosti i bahato se ponasaju prema gostima prema kojima oni misle da mogu sto se sinoc fino pokazalo pogresnim, kada je ovoga gusara spustila ta ista folk pjevacica.
Narocito me nervira kad Sanela pocne o "moralnim vrijednostima" u sustini , krhko im je znanje.
Ja bih sada rekao samo da su svi voditelji centralnog zatvora mediokriteti koji apsolutno ne zasluzuju mjesto koje imaju na TV-u, vecina zive u proslosti i bahato se ponasaju prema gostima prema kojima oni misle da mogu sto se sinoc fino pokazalo pogresnim, kada je ovoga gusara spustila ta ista folk pjevacica.
Narocito me nervira kad Sanela pocne o "moralnim vrijednostima" u sustini , krhko im je znanje.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Mnogo su bolji bili na radiju.....
sanelu ne mogu organski jer shushka i pametuje....a "pupa-hava" je...
nemam ja nista protiv ljudi koji imaju odredjene fizicke mane (kao da ih ja nemam
) ali zasto oni sa govornim manama zele biti spikeri na TV ili radiju?
zasto neke celulitave ispijene azbahe zele biti manekenke?
zasto u skolama i dalje predaju ljudi koji su "upali s drveta na dupence" ili "sta ti ja ne znam br0te"....
1000 Zashto, 1000 ZaOto
sanelu ne mogu organski jer shushka i pametuje....a "pupa-hava" je...
nemam ja nista protiv ljudi koji imaju odredjene fizicke mane (kao da ih ja nemam
zasto neke celulitave ispijene azbahe zele biti manekenke?
zasto u skolama i dalje predaju ljudi koji su "upali s drveta na dupence" ili "sta ti ja ne znam br0te"....
1000 Zashto, 1000 ZaOto
-
zensko
Mravojed,
pred koncert u Aqua, Adi Sarajlic i Amel Baftic su odlucili da naprave intervju sa spomenutom pjevacicom.
Gledala sam taj intervju ali se ne mogu tacno sjetiti kakva su pitanja bila ali znam da ih je Karleusa ispreskakala. Na njihove provokacije odgovarala je jos provokativnije tako da su se njih dvojica vidno iznenadila i mogu reci, zbunila.
Daleko od toga da ja imam neke simpatije prema karleusi ali bez obzira na moje vidjenje nje, kao pjevacice, taj intervju je bio zanimljiv zbog njenih odgovora. Ocekivala sam, kao i njih dvojica, da ce se cura isprovaljivati jer je to i bio smisao tog intervjua.
eto,
ako se ko sjeca sta su je pitali, nek' napise..
pred koncert u Aqua, Adi Sarajlic i Amel Baftic su odlucili da naprave intervju sa spomenutom pjevacicom.
Gledala sam taj intervju ali se ne mogu tacno sjetiti kakva su pitanja bila ali znam da ih je Karleusa ispreskakala. Na njihove provokacije odgovarala je jos provokativnije tako da su se njih dvojica vidno iznenadila i mogu reci, zbunila.
Daleko od toga da ja imam neke simpatije prema karleusi ali bez obzira na moje vidjenje nje, kao pjevacice, taj intervju je bio zanimljiv zbog njenih odgovora. Ocekivala sam, kao i njih dvojica, da ce se cura isprovaljivati jer je to i bio smisao tog intervjua.
eto,
ako se ko sjeca sta su je pitali, nek' napise..
Last edited by zensko on 21/04/2005 11:01, edited 1 time in total.
-
Duh sa sjekirom
Nisu oni bili bolji na omladinskom radiju nego smo mi bili mladji pa nam je to nekad i moglo biti interesantno al cinjenica je da oni jos uvijek rade na tom nivou
nazalost i ovo sa manama koje mircerka pomenu (opet treba reci koje svi imamo) APSOLUTNO STOJI
nazalost i ovo sa manama koje mircerka pomenu (opet treba reci koje svi imamo) APSOLUTNO STOJI
- Saian
To s Karleushom nisam gledao al sam chuo, pa ako su meni slagali i ja vama lazhem. Valjda su bili adi i josh neki "voditelj" pri intervjuu s njom prisutni i pitali je sta je to arhimedov zakon, a ona rekla (a ja parafraziram):
"Evo na primjer da ja uzmem vas dvojicu i uronim vas u ovu chasu vode razina vode se ne bi ni za milimetar digla."
nice shuk, nema sta
ja da sam na njegovom mjestu poslije ovog bih otis'o negdje u neku pripizdinu gdje Bog rek'o laku noc i uzgaj'o paprike al eto 
"Evo na primjer da ja uzmem vas dvojicu i uronim vas u ovu chasu vode razina vode se ne bi ni za milimetar digla."
nice shuk, nema sta