parking senzori preporuka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
taureg71
#1 parking senzori preporuka
Imate li preporuke za servis za ugradnju parking senzora, moze Sarajevo, Mostar i okolina ?? HVALA
-
tempuser
#2 Re: parking senzori preporuka
To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: parking senzori preporuka
tempuser wrote:To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).
Kako su originalni prešpricani lakom?
-
saabsa
#4 Re: parking senzori preporuka
Imas senzore na piku da kupis a ugradnju ti moze svaki autoelektricar uraditi (ugradnja ti kosta cc 50km), a imas ih i u raznim bojama pa da ih ne moras farbati.
http://www.olx.ba/artikal/16060249/park ... vi-bijeli/
-
tempuser
#5 Re: parking senzori preporuka
Ovo sam napisao za aftermarket senzore mislim da cak i pise na njima da se ne smiju prelaziti bezbojnim, a za originalne ne znam. Mozda ni oni nisu ali se na maloj povrsini ne vidi razlika u teksturi? Kod mene na jednom autu je aftermarket obojen bez bezbojnog i ne vidi se razlika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:tempuser wrote:To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).
Kako su originalni prešpricani lakom?
-
tempuser
#6 Re: parking senzori preporuka
To je ista roba kao na ebay-u i to su neke osnovne nijanse, tako da ako hoces da se razlika ne vidi sa kilometar treba farbati. 50 KM mi djeluje malo puno, ali mozda je to fakat cijena ugradnje?saabsa wrote:Imas senzore na piku da kupis a ugradnju ti moze svaki autoelektricar uraditi (ugradnja ti kosta cc 50km), a imas ih i u raznim bojama pa da ih ne moras farbati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7 Re: parking senzori preporuka
tempuser wrote:To je ista roba kao na ebay-u i to su neke osnovne nijanse, tako da ako hoces da se razlika ne vidi sa kilometar treba farbati. 50 KM mi djeluje malo puno, ali mozda je to fakat cijena ugradnje?saabsa wrote:Imas senzore na piku da kupis a ugradnju ti moze svaki autoelektricar uraditi (ugradnja ti kosta cc 50km), a imas ih i u raznim bojama pa da ih ne moras farbati.
Kakvi su konkrento ovi, jesu li precizni, nema odstupanja pa kada lupiš skontaš da si bio preblizu?
-
tempuser
#8 Re: parking senzori preporuka
Da budem iskren nisam bas metrom mjerio preciznost!Drvosjeca iz Dejcica wrote:tempuser wrote:To je ista roba kao na ebay-u i to su neke osnovne nijanse, tako da ako hoces da se razlika ne vidi sa kilometar treba farbati. 50 KM mi djeluje malo puno, ali mozda je to fakat cijena ugradnje?saabsa wrote:Imas senzore na piku da kupis a ugradnju ti moze svaki autoelektricar uraditi (ugradnja ti kosta cc 50km), a imas ih i u raznim bojama pa da ih ne moras farbati.
Kakvi su konkrento ovi, jesu li precizni, nema odstupanja pa kada lupiš skontaš da si bio preblizu?
-
saabsa
#9 Re: parking senzori preporuka
Imas u pitanjima, ljudi su objasnili sve .Drvosjeca iz Dejcica wrote:tempuser wrote:To je ista roba kao na ebay-u i to su neke osnovne nijanse, tako da ako hoces da se razlika ne vidi sa kilometar treba farbati. 50 KM mi djeluje malo puno, ali mozda je to fakat cijena ugradnje?saabsa wrote:Imas senzore na piku da kupis a ugradnju ti moze svaki autoelektricar uraditi (ugradnja ti kosta cc 50km), a imas ih i u raznim bojama pa da ih ne moras farbati.
- johntra
#10 Re: parking senzori preporuka
imao sam auto sa ovim senzorima i meni su se pokazali jako dobrim...kupio auto takvo, nije bilo potrebe za farbanjem, jer ima crna lajsna na stražnjem braniku....pokazali su se dobrim, čak i ovaj ekran, koji je prijašnji vlasnik smjestio iznad retrovizora, pa je to izgledalo koliko-toliko ok...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jedina mana je da su kod mene crkli ovi dijelovi brojeva, ali su boje i dalje fercerale...
-
taureg71
#11 Re: parking senzori preporuka
hvala vam na odgovorima, bas vam hvala
-
taureg71
#12 Re: parking senzori preporuka
tempuser wrote:To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).
imas li njihov link ??? HVALA
-
tempuser
#13 Re: parking senzori preporuka
Ja sam na jednom autu ugradio za cca sat vremena jer nisam mora skidati branik, ali su kablovi, zvucnik i centrala provuceni i montirani da se nista ne vidi cak i ako dignes tapecirunge, tako da mi tih 50 KM djeluje puno. U princupu to je jednostavan posao, izbusi 4 rupe (alat dobijes sa senzorima) na braniku, nadji "+" i "-" sa rikverc svjetla i ostalo je sve bukvalno nacrtano kako se spaja. Najkonplikovanije je provuci zice sa branika na centralu i zvucnik, a da to bude kao treba, da ne ingdje nista visi i da ne vidi. Zvucnik i centrala se samo zalijepe na npr. zadnji stok ili iza tapecirunga u gepeku. Mora se viditi racuna o poziciji zvucnika da ne bude preglasan, a opet da ne bude pretih.
-
tempuser
#14 Re: parking senzori preporuka
Vec ti je neko dao link sa olixa, a imas i ove ostale.taureg71 wrote:tempuser wrote:To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).
-
taureg71
#15 Re: parking senzori preporuka
Puno hvalatempuser wrote:Vec ti je neko dao link sa olixa, a imas i ove ostale.taureg71 wrote:tempuser wrote:To je radio Komel, Struja u Velesicima, znam da su to i limari ugradjivali. Ako su after marfket senzori nema nista komplikovano to moze ugraditi svaki majstor/mehanicar/elektricar pa cak i sam ako imas gdje, jedino ako hoces u boji auta onda prije ugradnje odes negdje da ti zamute sprej u nijansi da ih ofarbas (senzori se mogu farbati bazom ali ne smiju spricati bezbojnim lakom).