Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
-
kvins3
#1 Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Pozzz
Molio bih za vaša iskustva što se tiče prodaje nekretnina (prije svega zemljišta) u okolini Sarajeva.
Naime,imam nešto zemlje u pordučiju Gornjeg Hahoreva (oko 17 duluma) i sada se pojavio jedan kupac (koji je zapravo preprodavac i koji kupuje za Arape) a njegova ponuđena cijena je 2000 km po dulumu.Zemljište nije građevinsko,dosta je zabačeno i zaraslo u brdima i iskreno nije nešta,no opet čini mi se da je to ipak premala cijena.Ja bih želio da se cjenkam 3000 do 3500 hiljade po dulumu.
Šta mislite da li je to realno?Ima li neko sličnih iskustava?
Pomoć bi mi dobro došla.
Molio bih za vaša iskustva što se tiče prodaje nekretnina (prije svega zemljišta) u okolini Sarajeva.
Naime,imam nešto zemlje u pordučiju Gornjeg Hahoreva (oko 17 duluma) i sada se pojavio jedan kupac (koji je zapravo preprodavac i koji kupuje za Arape) a njegova ponuđena cijena je 2000 km po dulumu.Zemljište nije građevinsko,dosta je zabačeno i zaraslo u brdima i iskreno nije nešta,no opet čini mi se da je to ipak premala cijena.Ja bih želio da se cjenkam 3000 do 3500 hiljade po dulumu.
Pomoć bi mi dobro došla.
- karanana
#2 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Ne brini bice ono gradjevinsko. Taj dio gore je ekstrapopularan sto kod novokomponovane bosnjacke kriminogene elite a i njihovih peraca para arapa koji ovde grade ta neka naselja. Mozes dobiti bolje pare ali ne znam sta bi bilo realno. Mozda da provjeris sa nekom od agencija koje su radile eventualno slicne transakcije.
- Jedinstvo_Manchester
#3 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Gdje god da ti je zemlja i koliko god da ti je zapuštena te pare koje ti nude i koje bi ti tražio su bescjenje, ako su ljudi za poljine hils prodavali Arapima po 25-30 hiljada za dulum mislim da bilo gdje u okolini sarajeva ne treba prodavati ispod 10000 za dulum. ako ti nije zapelo nemoj davati tako jeftino, pokajaćeš se kad tad. Doći će i tvoje na red pa ćeš dobiti 3-4x više.
- JThomas
#4 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
tako nekakokaranana wrote:Ne brini bice ono gradjevinsko.
-
old_spice
#5 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Ispod 5 milja ne bih nikad išao, pa da je zabačeni dio tarčina u pitanju. Ako ti nije frka sa parama (kome danas nije, al ako ti bas nije zapelo) ne bih ja to prodavao još. Ugl raspitaj se dobro i nadam se da če ti neko iz struke dati konkretan odgovor i da će ti omoći, pozz i sretno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
bolje ti je da čekaš jer gore od ovog ne može... mislim za cijene
nama koji imamo imovine kod srba za sve nude 15 000
ma šta god imao... kuću imanje, ranč plac, vilu šupu...
kao da su se dogovorili
najbolje je nekom osvjedočenom četalju pokloniti zemlju pa da je on prodaje onda bi bolja cijena bila
stoga čuvaj to u federaciji vrijedit će mnogo više
kao da su se dogovorili
najbolje je nekom osvjedočenom četalju pokloniti zemlju pa da je on prodaje onda bi bolja cijena bila
-
vjetropirka
#7 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Black swan wrote:bolje ti je da čekaš jer gore od ovog ne može... mislim za cijene
kao da su se dogovorili
-
dječak sa šibicama
#8 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Ako bas nije suma i zabaceni dio, parcelizuj i prodaji kao parcele, mislim da ces vise zaraditi.
Suma se prodaje tako, 2 do 3 milje.
Ja recimo imam dunum zemlje na Koranu, solidan pristup, vikend naselje ali mi nismo stigli nista izgraditi poceo rat i tako ostalo samo sa temeljima. Gradjevinska, voda, kanalizacija, struja, pa opet niko ne da koliko trazim. Ja bi i sa 10.000 bio zadovoljan, ali svi hoce dzaba. Dobro, to je RS, ali eto, priblizne su cijene ja mislim.
Ako su arapi zainteresovani, znaci imas kupca, znaci nedaj dzaba. Cjenkaj se, trazi vise.
Suma se prodaje tako, 2 do 3 milje.
Ja recimo imam dunum zemlje na Koranu, solidan pristup, vikend naselje ali mi nismo stigli nista izgraditi poceo rat i tako ostalo samo sa temeljima. Gradjevinska, voda, kanalizacija, struja, pa opet niko ne da koliko trazim. Ja bi i sa 10.000 bio zadovoljan, ali svi hoce dzaba. Dobro, to je RS, ali eto, priblizne su cijene ja mislim.
Ako su arapi zainteresovani, znaci imas kupca, znaci nedaj dzaba. Cjenkaj se, trazi vise.
- Truba
#9 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
pare su proklete ne treba zemlju prodavati... jedino za neku muku
ja više vjerujem u zamjenu kad je zemlja u pitanju ili odmah imati nešto za kupiti
npr za neku garažu u gradu
pa ubirati mjesečno 50 ili više
možda neki propali poslovni prostor pa nešto nek se obrće
i naravno za stan
čim prodaš odmah
mislim da je najgore prodati zemlju pa kupiti novo auto
ja više vjerujem u zamjenu kad je zemlja u pitanju ili odmah imati nešto za kupiti
npr za neku garažu u gradu
možda neki propali poslovni prostor pa nešto nek se obrće
i naravno za stan
čim prodaš odmah
mislim da je najgore prodati zemlju pa kupiti novo auto
-
dječak sa šibicama
#10 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Najbolje imati zemlju na trasi buduceg autoputa, sve sam rekao 
-
vjetropirka
#11 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
da, da , država je najbolji kupacdječak sa šibicama wrote:Najbolje imati zemlju na trasi buduceg autoputa, sve sam rekao
-
old_spice
#12 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
zemlja bez kuće i ne vrijedi toliko na trasi autoputa, još ako imaš voćnjak, garažu i ostale zajebancije, e to ti je jackpotdječak sa šibicama wrote:Najbolje imati zemlju na trasi buduceg autoputa, sve sam rekao
- HAVANA
#14 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Malo,bolje nek stoji.Nize ne moze nego sad,ako ce icemu skakati cijena,zemlji ce.Jebo arape,bolje meni prodaj. 
- O'zone
- Globalni moderator
#15 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Priličan broj ljudi hoda naokolo i kupuje zemlju "u ime arapa" za neku bezze cifru a onda arape drmaju za trostruku ako ne i više. Vjeruj da su u Ilijašu davali više love od te 2000 po dulumu. To su klasični šverceri ali ubijaju posao.kvins3 wrote:Pozzz
Pomoć bi mi dobro došla.
Reci svoju cijenu i drži se nje. Zemlja se traži a posebno u oklini Sarajeva na kraju se neće i gledati cifra koja se traži bitno će jedino da bude da je u blizini Sarajeva a Nahorevo je tu prepišljaj od centra grada.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#16 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Da li je kod nas dozvoljena kupovina zemlje i nekretnina strancima fizičkim licima ?
Konkretno , mi ne možemo kupovati zemlju i nekretnine u Hrvatskoj pa me zanima da li i mi imamo slično pravilo zaštite vlastite imovine ?
Hvala.
Konkretno , mi ne možemo kupovati zemlju i nekretnine u Hrvatskoj pa me zanima da li i mi imamo slično pravilo zaštite vlastite imovine ?
Hvala.
-
vjetropirka
#17 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Mogu pod uslovom reciprociteta..znaci ako nasi drzavljani mogu u hrvatskoj kupovati nekretnine, mogu i hrvati u bih.tvsabina wrote:Da li je kod nas dozvoljena kupovina zemlje i nekretnina strancima fizičkim licima ?
Hvala.
-
bumerangss
#18 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Ako ti nije zapelo nemoj mu prodavati koliko god da ti nudi jer vjeruj mi cijene zemlje u Sa ce se udvostrucavati ili makar za 30% ce biti vece za godinu dana a takvu dobit i to sigurnu dobit neces dobiti ni u jednoj banci, berzi, kladionici...kvins3 wrote:Pozzz
Pomoć bi mi dobro došla.
- drndalo
#19 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Za te pare jedino ako za lijek treba novac i to odmah...
Ja znam da je zemlja, doduse u ravnici, ali u Osjeku, doduse isparcelisana isla po 30 KM/m²... Da ne bude zabune, sve je uradjeno kao gradj.parcelizacija, ali za bespravnu gradnju... Dakle za 2000 KM mu ponudi nekih 70m²...
Ja znam da je zemlja, doduse u ravnici, ali u Osjeku, doduse isparcelisana isla po 30 KM/m²... Da ne bude zabune, sve je uradjeno kao gradj.parcelizacija, ali za bespravnu gradnju... Dakle za 2000 KM mu ponudi nekih 70m²...
-
kvins3
#20 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
Hvala na informacijama.
Može li u inbox neko napisati ime i broj neke agencije koja se bavi tim poslovima.
Može li u inbox neko napisati ime i broj neke agencije koja se bavi tim poslovima.
- Truba
#21 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
jedna agencija bukvalno do moje zemlje prodaje imanje neko kvadrat 3 marke nako nešto
doduše jes u brdu, ljeska, ukoso, nije došla voda ni struja ni telefon ima jedno 500 metara do toga imanja
ali pravo jeftino...
zemlja je zemlja
doduše jes u brdu, ljeska, ukoso, nije došla voda ni struja ni telefon ima jedno 500 metara do toga imanja
ali pravo jeftino...
zemlja je zemlja
-
r_faruk
#22 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
ja vec neko vrijeme prodajem ovaj komad zemlje:
http://www.olx.ba/artikal/17015195/zeml ... da-osenik/
nagledao sam se i arapa i nasih svercera. krenuo sam sa 15 KM/m2. sada sam se spustio na nekih 10-12 KM/m2.
nasi ljudi ili nemaju novca ili hoce dzaba. sve u svemu, tesko je prodati...
http://www.olx.ba/artikal/17015195/zeml ... da-osenik/
nagledao sam se i arapa i nasih svercera. krenuo sam sa 15 KM/m2. sada sam se spustio na nekih 10-12 KM/m2.
nasi ljudi ili nemaju novca ili hoce dzaba. sve u svemu, tesko je prodati...
- Truba
#23 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
nemoj spuštat više
što se kaže ne traži ti kruva
naši ljudi bi SVE DŽABA
naši ljudi ne uživaju trošeći pare na stvari koje vole nego uživaju ako ne troše da "kupuju"
nije ovo amerika
a oni koji imaju lovu kupuju stanove u turskoj austriji i tako dalje...
što se kaže ne traži ti kruva
naši ljudi bi SVE DŽABA
naši ljudi ne uživaju trošeći pare na stvari koje vole nego uživaju ako ne troše da "kupuju"
nije ovo amerika
a oni koji imaju lovu kupuju stanove u turskoj austriji i tako dalje...
- TMovac
#24 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
koliko sam upoznat stranci ne mogu direktno kupovati nekretnine u BiH. Ali mu mozes prodati indirektno na nacin da ga u ugovoru navedes kao dozivotnog uzivaoca nekretnine.tvsabina wrote:Da li je kod nas dozvoljena kupovina zemlje i nekretnina strancima fizičkim licima ?
Hvala.
PS. Ako je neko zainteresiran za zemljiste u Kiseljaku ( Sarajevski put, 200m od restorana MB, 6 duluma ) neka se javi u inbox
-
StupskaBitanga
#25 Re: Prodaja nekretnina u okolini Sarajeva
zar nije finta varijanta da stranac osnuje firmu pa ta firma kupi zemljšte