Zavrsio sam Masinsku tehnicku skolu, uspjeh tu i tamo, 1. razred dobar, 2. i 3. vrlodobar, 4. odlican.
Sto se tice tehnickih fakulteta, tu ne mogu jer mi je matematika losa, jedino vjezbat matematiku pa na godinu masinstvo upisat.Eh sada, ono sto ja volim je psihologija, komentari su negativni o tom fakuletu, kazu da ih je pun biro i da se tesko dolazi do posla.. Jedni kazu da je bitno upisati ono sto volis, i ako upises ono sto volis da ces se progurati pored nekih svojih kolega koji su to upisali samo da imaju faks.. drugi kazu nikako ne upisuj zanimanja gdje ih ima puno na bioru, koji stav uzeti, pojma nemam.
Biologija i medicina su mi takodjer zanimljivi fakulteti, mada se pitam mogu li upisati to s obzirom na zavrsenu skolu, kakvo je stanje sa biolozima na birou? Razmisljam cak i da ne upisujem faks ove godine, vec potrazim posao sa srednjom skolom, jer kazu da je ovaj masinski smijer koji sam zavrsio (masinski tehnicar za kompjutersko projektovanje) perspektivan i da se moze pronaci posao.Sta mislite, da l' bi bilo pametno studirati vani, jer kontam da ucim njemacki i vjezbam matematiku aktivno, pa da odem vani studirati neki fin fakultet, jer generalno o nasim fakultetima su komentari i vise nego negativni. Iznesite neka svoja misljenja i iskustva, koji bi fakuletet bilo pametno upisati, to bi mi stvarno pomoglo.