Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
xenforo

#1 Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by xenforo »

Image

Rijaset Islamske zajednice u BiH uručio je otkaz imamu iz Velike Kladuše Selvedinu Beganoviću, koji je nekoliko puta napadnut jer je kritizirao vrbovanje i slanje omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište, objavio je Dnevni avaz.

Otkaz je uslijedio nakon Beganovićeve suspenzije koju mu je izrekao Izvršni odbor velikokladuškog Medžlisa "zbog težih povreda radnih dužnosti".

Kako tvrde sarajevske novine, otkaz nije uslijedio zbog učestalih napada na Beganovića koji ni do danas nisu riješeni, nego zbog "nadriliječništva i držanja pasa u krugu imovine Rijaseta".

Imam u Trnovi, u opštini Velika Kladuša, Selvedin Beganović posljednji put napadnut je krajem svibnja kada ga je nepoznati napadač u džamiji izbo hladnim oružjem.

Napadnut je bio i u siječnju kada je kod imamske kuće ozlijeđen prvo tupim predmetom, a onda mu je napadač nanio ozljede nožem.

Napadi su uslijedili nakon što je Beganović uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selafijskog pokreta u BiH, u kojem je kritizirao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili Islamskoj državi.
Drinski

#2 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by Drinski »

Ma ako se dobro sjecam, ispalo je da je on sam sebe ranjavao i prijavljivao napade. Znam da je sin to priznao a da su kod njega nadjeni predmeti kojima su nanesene povrede.
ExNihilo

#3 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by ExNihilo »

Ko fol zbog nadriljekarstva....Svaki drugi seoski imam se bavi nečim sličnim.
Drinski

#4 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by Drinski »

meni ovo sad nista nije jasno.

lik tvrdi da ga napadaju. niko ne nađe napadača.
sin isti izjavi a onda se utvrdi da je lazna prijava.
potom on opet prijavi napad bez svjedoka i tad nađu kod njega u dzamiji taj skalpel.
e sad, prije par dana skine kosulju u dzamiji, izjavi da je on to sam uradio i opali samar covjeku.
sad opet tvrdi da ga je nekoa napao uz upit "ko to moze sam sebi uraditi?"

:run:
JThomas

#5 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by JThomas »

pa npr. neko ko nije baš dobar...
insomnia78

#6 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by insomnia78 »

Ma lik je slucaj za psihijatrije
hAZNADAR

#7 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by hAZNADAR »

IZ je korumpirana,... Saudija je grdne pare dala IZ ispod ruke - da niko ne dira vehabije.
Beganovicev sin jeste jednom prijavio lazno napad, ali sam imam je dokazano vise puta napadnut.

Sistem mafije,.. svi znaju ko je napadac, svi sute o tome i odobravaju napad,.. i niko ne smije pisnuti o tome inace dobija i batine a protiv sebe ima i IZ koja je placena da zagorca zivot. U samoj IZ ne smije niko pisnuti protiv vehabija,... nemoguce je da pored toliko imama, hodza nema niti jedan sada koji osudjuje vehabijsko djelovanje.

Nadriljekarsvo? Hodzin zapis ili sta? Jesu li mogli smisliti nesto bolje?

Beganovic nije mogao biti otpusten dok je sve bilo aktuelno i dok je javnost brijala o tome. Sad je dosao na red jer je pao u medijski zaborav a IZ se pobrinula da tako i bude.
Drinski

#8 Re: Imam Beganović dobio otkaz zbog nadriliječništva i pasa

Post by Drinski »

Kako je dokazano ako se kod njega nadje oruzje? A cak i da je u redu, nakon ovoga je zasluzio otkaz.
Post Reply