Ideja je da dijelimo neke zanimljivosti, cinjenice iz svakodnevnog zivota, prirode i slicno kako bi obogatili svoje znanje i kako bi olaksali sebi svakodnevnicu.
Evo od mene prva:
Zemlji je potrebno 23h 56m i 4s da se okrene oko svoje ose a ne 24h.
Da je tako ne bi imali 29. februar svake 4 godine..Vizionar 1985 wrote:Ja mislio da Dan traje 86.400,002 sekunde.
Sta ces ova naucna literatura se stalno mijenja.
To ti ima veze sa preciznoscu kalendara.neki wrote:Da je tako ne bi imali 29. februar svake 4 godine..Vizionar 1985 wrote:Ja mislio da Dan traje 86.400,002 sekunde.
Sta ces ova naucna literatura se stalno mijenja.
Zanimljivo stvarno, narocito za SerpicoTercius wrote:Hm ima dosta toga evo recimo...Film Serpico sa Al Pacinom, je kompletan scenu po scenu sniman unazad. 3 posto teritorije R Kipar, i dan danas je suvereno tlo Velike Brtanije.
_BataZiv_0809 wrote:Zanimljivo stvarno, narocito za SerpicoTercius wrote:Hm ima dosta toga evo recimo...Film Serpico sa Al Pacinom, je kompletan scenu po scenu sniman unazad. 3 posto teritorije R Kipar, i dan danas je suvereno tlo Velike Brtanije.![]()
Marlon Brando je zbog debljine trazio od rezisera da ga se ne snima od struka na nize. Kako bi bio siguran da ga nece zeznuti, nije nosio pantalone.
Tercius wrote:_BataZiv_0809 wrote:Zanimljivo stvarno, narocito za SerpicoTercius wrote:Hm ima dosta toga evo recimo...Film Serpico sa Al Pacinom, je kompletan scenu po scenu sniman unazad. 3 posto teritorije R Kipar, i dan danas je suvereno tlo Velike Brtanije.![]()
Marlon Brando je zbog debljine trazio od rezisera da ga se ne snima od struka na nize. Kako bi bio siguran da ga nece zeznuti, nije nosio pantalone.
Heh da, kazu Serpicu su kratili kosu i bradu od zadnje scene pa sve do samog pocetka kada je bio mlad, zelen i golobrad, mislim ono fckn umjetnost nesto tako izvesti i da sve bude u detalje.A kazu isto da su Djuri kopali rupu da stane u nju da ne bude visi od Brad Pita hehe.
Serpico je remek djelo. A Al Pacino je njime zacementirao svoj besmrtni statusTercius wrote:
Heh da, kazu Serpicu su kratili kosu i bradu od zadnje scene pa sve do samog pocetka kada je bio mlad, zelen i golobrad, mislim ono fckn umjetnost nesto tako izvesti i da sve bude u detalje.A kazu isto da su Djuri kopali rupu da stane u nju da ne bude visi od Brad Pita hehe.
A kad smo vec kod Njemaca, oni su ustvari prvi koji su lansirali ljudskom rukom napravljeni predmet u svemir. A to je bila granata koja je letjela oko 40tak km i tako presla granicu svemira._BataZiv_0809 wrote:Serpico je remek djelo. A Al Pacino je njime zacementirao svoj besmrtni statusTercius wrote:
Heh da, kazu Serpicu su kratili kosu i bradu od zadnje scene pa sve do samog pocetka kada je bio mlad, zelen i golobrad, mislim ono fckn umjetnost nesto tako izvesti i da sve bude u detalje.A kazu isto da su Djuri kopali rupu da stane u nju da ne bude visi od Brad Pita hehe.![]()
Inace znam ja dosta ovako neobicnih stvari, ali mi nadodju u razgovoru, ovako kad moram "na silu" pucat, ne mogu se sjetiti![]()
Eh evo sjetih se:
Na novcanicama bivse istocne Njemacke su dominirali, a ko bi drugi, do marksisticki mislioci i borci za prava radnika: Marks, Engels, Klara Cetkin, itd...
Medjutim na apoenu od 5 maraka nalazio se Tomas Muntzner, protestantski svecenik![]()
Bio je visoko cijenjen od DDR rezima jer je u svojim zapisima propagirao jedakost i pravednu raspodjelu bogatstva, a i digao je seljacku bunu
i taj jedan iz prosjeka po belaju rasporedjen da zivi u bih ostalih 199 negdje van bihavetinja wrote:Jeste li znali da je od svakih 200 ljudi u prosjeku jedan psihopat?!