_ado_ wrote:Pa i te zvucnike koji te smatras "fabrickim ozvucenjem" su napravile neke firme koje se bave akustikom. Ne proizvodi Renauli ili VW zvucnike. Opet su to Blaupukt, Nokia, Sony.... samo sto cesto nema njihovog loga na tim zvucnicima.
Kvalitet sound sistema ne zavisi samo od zvucnika, vec i od HU, raznih filtera, konstrukcije vrata, izolacije...Tako da ne znaci da ako dobro zvuci u npr Golfu 5, da ce taj isti zvucnik dobro zvucati u tom meganu.
Fabricki zvucnici obicno dolaze na adapteru koji je prilagodjen obliku vrata konkretno tog auta, tako da nije jednostavno ugraditi taj zvucnik na drugo auto, bez prepravke.
Megan te generacije ima jako los sound sistem (po mom skromnom misljenju). U prednjim vratima su zvucnici velicine 13 cm, tako da ces tesko izvuci bas iz toga, narocito ne iz fabrickog zvucnika. Koliko sam uspio primjetiti, vecina novijih auta ima zvucnike velicine 16.9 cm, tako da ti nece jednostavno biti naci zvucnike velicine 13 cm na otpadu.
Moj ti je savjet da kupis neke aftermarket zvucnike. Ne ocekuj neki extra zvuk, al bar znas da im je membrana neostecena, i da neces imati problema ugraditi ih u vrata. Mjenjao sam zvucnike na tom meganu, nije neki problem, Skine se ona mrezica (poprilicno je savitljiva) odvrnu se 4 sarafa, i morat ces malo prilagoditi konektore.
Ja ne ocekujem neki extra dobar zvuk, ako si imao prilike da cujes zvuk u megana znas kakv je.
Razmisljao sam i o tome da kupim neka 2 sony, pioneer, i sl. pa da ubacim, al pade mi na pamet i to da vidim od nekog drugog auta jer kod druga e90 ima pravo dobar zvuk al jest da ima 2 subwoofera pod sjedistima sto znatno poboljsava stvar.
Imam kod sebe blizu par otbada, ima mercedesa e, c klase 2010-12 god, isto tako pasat 6, i tako tih auta pa sam mislio otic pogledat samo me malo birnulo to oko ugradnje kako ce bit.
Skidao sam ja svoje prednje je stvarno lahko skinut, konektore mi nije problem prepravit i sad samo ne znam fizicki da li ce moc stat, napravio bi ja kakve distancere ako magnet bude veci.
Ako imas kakak prijdlog i za neke aftermarket zvucnike predlozi ako ti nije problem.