Nova Senzacija - podvala

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Thorgerson

#1 Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

Maloprije uzmem Senzaciju, ovo novo pakovanje, ni ne gledam ko je pravi - pretpostavljama Sarajevski kiseljak. I sjedim u parku i gledam one naljepnice, kad imam sta vidjeti - na vrhu gore umjesto Sarajevski Kiseljak pise Jamnica.

Okrenem, proizvedeno u Jamnici u HRVATSKOJ.

I kazu promjenili smo, novo pakovanje sad smo samo Sensation. Pa jest, promjenili su da mogu podvaljivati sad senzaciju, ali Jamnicinu.

Dakle potpuno isto pakovanje, apsolutno identicno. Samo ovdje gdje je Kiseljak, pise Jamnica. Naravno, malim slovima. I nije proizvedena u BiH, nego u Hrvatskoj.

A vidim raja masovno uzima, niko ne gleda sta pise. Gledas samo da pise Sensation.

Senzacija Kiseljak
Image

Senzacija Jamnica
Image
insomnia78

#2 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by insomnia78 »

Svakako isti vlasnik
Thorgerson

#3 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:Svakako isti vlasnik
Ja, i?

Il je punio nas covjek u Kiseljaku, il neko u Zagrebu. Tebi je isto, jel? Mozda jeste tebi, ali tom covjeku sto puni sigurno nije. I on bi vise volio kad bi kupio njegov Sensation, jer od tog zivi.

Ovo je podvala.

Jer Sensation je bio domaci proizvod, proizveden u BiH. Vidjeli su da ide dobro prodaja ovdje i onda su dio proizvodnje prebacili u Hrvatsku. Zasto nisu izvozili nas Sensation iz Kiseljaka u Hrvatsku? Nego uvoze taj iz Hrvatske nama? Zasto, ako mi imamo nas Kiseljak.

Naravno da nije isto.
rumenige_brajtner

#4 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by rumenige_brajtner »

nije podvala, nego si; A) neinformisan, B) ne čitaš i C) sklon teorijama zavjere

neko ti reče gore, jamnica i kiseljak imaju iste vlasnike, a u ovom slučaju i iste proizvode.

Kislejak sensation
Image

Jamnica sensation
Image
Vidal89

#5 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Vidal89 »

Sto je najgore gdje god samo sluze Asia hahahaha
Thorgerson

#6 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

rumenige_brajtner wrote:nije podvala, nego si; A) neinformisan, B) ne čitaš i C) sklon teorijama zavjere

neko ti reče gore, jamnica i kiseljak imaju iste vlasnike, a u ovom slučaju i iste proizvode.

Kislejak sensation
Image

Jamnica sensation
Image
A ti ocito imas dioptriju.

Jeste podvala. Zasto su ranije imali drugaciji dizajn ambalaze, a sada imaju isti?

Jel mislis da je neko prije uzimao Jamnicu Sensation? Jesi je ti ikada uzeo? Jesi znao da postoji uopste?
Ne. Skontali su, posto nase niko ne uzima, fino cemo napravit isto pakovanje i tusit glupim bosnjama.

A procitao sam ja, eto nisam odmah, ali jesam poslije i znas kad cu im opet kupit - nikad.

I da? Jesu li police u Hrvatskoj pune Sensation iz Kiseljaka kao sto su kod nas pune Jamnicinog? Bas me zivo zanima.

:run:

Kakve jebene ima veze sto je isti vlasnik? Platu ovaj u Kiseljaku dobija od Kiseljaka. Ako im opadne prodaja, jel mislis da ce onaj iz Jamnice poslat svoj dio i rec evo pasa podijelit cemo. Pa naravno da nece. Nas ce dobit otkaz.
Last edited by Thorgerson on 15/05/2015 14:28, edited 1 time in total.
Naslovnica

#7 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Naslovnica »

A India je najbolja, ubjedljivo!
insomnia78

#8 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by insomnia78 »

Pa isti gazda im daje platu tako da je za onog iz Kiseljaka svejedno koja se vise prodaje, opet mu plata iz Zagreba stize
rumenige_brajtner

#9 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by rumenige_brajtner »

sjo bijesnog frajera. popij pivu, jebo te senzacija, smiri živce
friskyoreo

#10 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by friskyoreo »

Ne razumijem zasto uopste neko daje pare za to umjetno smece.... :-) :-) :-)
insomnia78

#11 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by insomnia78 »

rumenige_brajtner wrote:sjo bijesnog frajera. popij pivu, jebo te senzacija, smiri živce
Fakat ionako je bara
promjenjivoblacno

#12 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by promjenjivoblacno »

A zasto na slici Sensation Sarajevskog Kiseljaka, na flasama Indonesia i Africa ne pise nista tamo gdje treba pisati Sarajevski Kiseljak!? Ja samo vidjam onaj Asia, a juce prvi put vidjela i Indonesiu, ali nisam obracala paznju sta pise.
razonoda

#13 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by razonoda »

Naslovnica wrote:A India je najbolja, ubjedljivo!
I bas -narandja i grejp iz Indije :roll:
DaffyDuck

#14 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by DaffyDuck »

friskyoreo wrote:Ne razumijem zasto uopste neko daje pare za to umjetno smece.... :-) :-) :-)
+1
Thorgerson

#15 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:Pa isti gazda im daje platu tako da je za onog iz Kiseljaka svejedno koja se vise prodaje, opet mu plata iz Zagreba stize
Ako je svejedno, zasto je onda napravio posebno proizvodjaca za dva brenda?
Zasto se ne proizvodi eto sve u Kiseljaku?

Zasto je meni iz Zagreba dovuknjo flasu, udaljenog hiljade km, a mogao je iz Kiseljaka udaljenog 30km? Koliko naseg Kiseljaka Sensationa ima po marketima u Zagrebu?

Pa tako umjesto da u Kiseljaku zaposli jos jednog covjeka, taj jedan je zaposljen u Zagrebu i mi ga finansiramo.

Ma ok, nemam sta da vise objasnjavam. Meni je sasvim jasno, kome nije, sta cu mu ja.
Thorgerson

#16 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

DaffyDuck wrote:
friskyoreo wrote:Ne razumijem zasto uopste neko daje pare za to umjetno smece.... :-) :-) :-)
+1
Ma ne pijem ga ni ja, ne pamtim kad sam popio. Pijem ili obicnu kiselu. Nego eto reko da vidim sta je rec. Nije mi se pila kola, ni kisela nego eto nesto izmedju.

Ma generalno ovi napici dok su hladni dobri su, cim dodju na normalnu sobnu temperaturu bljutavo i neukusno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Truba »

razumijem "frustraciju" ali globalno selo je dovelo do toga da je nekad isplatnije dovući metle iz kine i prodavati ih nego ovdje proizvodit
ako je isti vlasnik vjerovatno ima neku korist od svega :?
zateznistub

#18 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by zateznistub »

Serenzaciju sam jednom probao!
ApexTwiner

#19 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by ApexTwiner »

Thorgerson wrote:
insomnia78 wrote:Pa isti gazda im daje platu tako da je za onog iz Kiseljaka svejedno koja se vise prodaje, opet mu plata iz Zagreba stize

Zasto je meni iz Zagreba dovuknjo flasu, udaljenog hiljade km, a mogao je iz Kiseljaka udaljenog 30km? Koliko naseg Kiseljaka Sensationa ima po marketima u Zagrebu?

Pa tako umjesto da u Kiseljaku zaposli jos jednog covjeka, taj jedan je zaposljen u Zagrebu i mi ga finansiramo.

Ma ok, nemam sta da vise objasnjavam. Meni je sasvim jasno, kome nije, sta cu mu ja.
Nema jarane NAŠEG Kiseljaka, to je Todorićev Kiseljak. A on sa svojim vlasništvom može šta hoće. Krši li kakav zakon?

Dovlaći flaše odakle hoće, zapošljava koga hoće. Proizvodi gdje hoće, kad hoće, kako hoće. Ima pravo na to.

Ako hoćeš pij, ako nećeš... jebi ga.
babaroga1x

#20 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by babaroga1x »

Mogu ja odgovoriti iz Zagreba?

A zašto je agrokor kupio brend Sky cole, odnio proizvodnju u Bosnu (kiseljak) i sad kamionima vozi tu sky colu po čitavoj Hrvatskoj, stavlja hladnjake pred svaki kiosk tiska i puni ih s sky colom? Zašto to ne prizvodi u Zagrebu?

Zašto agrokor ulaže u tvornicu u bosni, zapošljava ljude tamo, neki tamo ludi certifikati kvlaitete itd itd?
Možda zato što su odlučili da će svaka tvornica imati svoj brend, a neće u svakoj tvornici proizvoditi 300 stvari.. ovako mu jeftinije prevoziti proizvode, nego svakih sat vremena gasiti proizvodnu linju, prati strojeve, ponovo pokretati liniju...

Ako se već hoćeš buniti, buni se što se Milka čokolada ne proizvodi u Bosni, a ima tvrnica slatkiša po Bosni (Mira iz prijedora, čini mi se u vasništvu Kraša)...

Baba
kox

#21 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by kox »

Kakve veze ima što je isti vlasnik ? Ako Sarajevskom Kiseljaku opadne prodaja a samim tim i proizvodnja otpuštat će se ljudi u fabrici u Kiseljaku, smanjivati se plate itd. Ja sma čak iznenadjen da su nakon rebrandinga uopšte ostavili natpis Jamnica ili Kiseljak, očekivao sam da će samo pisati proizvedeno u BiH ili Hrvatskoj. Uopšte me ne bi iznenadilo ni da je ovo prvi korak prema prodaji Sensationa kao branda, kao što je Agorkor već prodao Juicy. Fali para poslije kupovine Mercatora.
Last edited by kox on 15/05/2015 14:56, edited 1 time in total.
insomnia78

#22 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by insomnia78 »

Thorgerson wrote:

Ne finansiras ti nikog, odnosno finansiras kupovinom
Nije kiseljak nas niti njihov, to je privatna firma ciji je vlasnik takodje i vlasnik jamnice i co'ek radi sa svojom firmom sta hoce
Sta ja znam mozda jedan brend proizvodi u Kiseljaku a drugi u Zagrebu
Na kraju krajeva sasvim je svejedno i onaj u Zg k'o i ovaj u Kis platu dobijaju od Todorica
insomnia78

#23 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by insomnia78 »

kox wrote:
Kakve veze ima što je isti vlasnik ? Ako Sarajevskom Kiseljaku opadne prodaja a samim tim i proizvodnja otpuštat će se ljudi u fabrici u Kiseljaku, smanjivati se plate itd.
Ne pricamo o kiseljaku nego o sanzaciji
Vjerovatno se neki "okusi" prave u Zg drugi u Kiseljaku
Osim toga lik je kupio firmu i njegova volja sta ce raditi sa njom
Ako hoce moze je i ugasiti
kox

#24 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by kox »

insomnia78 wrote:
kox wrote:
Kakve veze ima što je isti vlasnik ? Ako Sarajevskom Kiseljaku opadne prodaja a samim tim i proizvodnja otpuštat će se ljudi u fabrici u Kiseljaku, smanjivati se plate itd.
Ne pricamo o kiseljaku nego o sanzaciji
Vjerovatno se neki "okusi" prave u Zg drugi u Kiseljaku
Osim toga lik je kupio firmu i njegova volja sta ce raditi sa njom
Ako hoce moze je i ugasiti
Pogledaj sliku gore, iste okuse koji se prave u Kiseljaku pravi i Jamnica. Niko i ne kaže da Todorić ne može ugasiti Kiseljak, nego se ljudi vjerovatno i boje upravo toga - smanjenja proizvodnje u Kiseljaku i svega što to nosi nauštrb Jamnice.
Thorgerson

#25 Re: Nova Senzacija - podvala

Post by Thorgerson »

babaroga1x wrote:Mogu ja odgovoriti iz Zagreba?

A zašto je agrokor kupio brend Sky cole, odnio proizvodnju u Bosnu (kiseljak) i sad kamionima vozi tu sky colu po čitavoj Hrvatskoj, stavlja hladnjake pred svaki kiosk tiska i puni ih s sky colom? Zašto to ne prizvodi u Zagrebu?

Zašto agrokor ulaže u tvornicu u bosni, zapošljava ljude tamo, neki tamo ludi certifikati kvlaitete itd itd?
Možda zato što su odlučili da će svaka tvornica imati svoj brend, a neće u svakoj tvornici proizvoditi 300 stvari.. ovako mu jeftinije prevoziti proizvode, nego svakih sat vremena gasiti proizvodnu linju, prati strojeve, ponovo pokretati liniju...

Ako se već hoćeš buniti, buni se što se Milka čokolada ne proizvodi u Bosni, a ima tvrnica slatkiša po Bosni (Mira iz prijedora, čini mi se u vasništvu Kraša)...

Baba
Ako se ne varam Sky Cola je BH brend. Dakle, nije Todoric nikakvu proizvodnju 'odnio' u BiH? Ne kontam, gdje se to prije proizvodila Sky Cola?

Nemam ja problem s tim da neko dovlaci proizvode od bilo gdje.

Ali zasto se potura ista ambalaza - iduci logikom nek se misli da je domace - a ti kupis to i ispadne da je proizvedeno negdje drugo.

Sto cu se buniti za Milku. Milka se proizvodi gdje se proizvodi i ko god da je pravi opet ostaje isti brend, ime se ne mijenja. Nigdje na Milka cokoladama ne pise iznad bubam Austria Milka, Poljska Milka itd. Pise Milka i kraj price. Ovdje to nije slucaj. Imas Kiseljak Sensation i Jamnica Sensation.
Post Reply