Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Moderator: Benq
-
SukiJr
#1 Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Eh ovako forumasi, kad stavim bilo koji dvdrw u przac on ga i sprzi i dvd radi na tv, ali kad ga ubacim u pc i odem u my comp na drajv g on nista ne pokazuje kao da je prazan cd a onda kad odem u program koji prži tamo sve prikaze sta je na dvd i prostor na njemu. Sto ga nema u d:g, u cemu je kvaka gdje grješim?
-
dragan.s
#2 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Započeo si snimanje diska sa više sesija, a nisi ga finalizirao.
-
SukiJr
#3 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Pa da li se ovo moze popraviti kako?
- Praetorious
#4 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Ako je zaista do multisession-a, onda kada slijedeći put budeš snimao uradi i finalizaciju diska.
Srećom pa ti TV podržava čitanje RW diskova, starija oprema je imala problema sa tim diskovima, tražili su isključivo DVD-R / DVD+R medije ...
Bez obzira koju vrstu diska da korisiš, prilikom slijedećeg snimanja uradi finaliziranje.
Srećom pa ti TV podržava čitanje RW diskova, starija oprema je imala problema sa tim diskovima, tražili su isključivo DVD-R / DVD+R medije ...
Bez obzira koju vrstu diska da korisiš, prilikom slijedećeg snimanja uradi finaliziranje.
-
SukiJr
#5 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Kad kazeš finalizacija diska da li to znaci da stavim kvaku na ono Verify written data il nesto drugo.
Nikad nisam tu kvaku koristio jer sam mislio da ce mi to zakljucati dvd-rw i onda necu moci presnimavati iznova i iznova, mada nisam siguran da je ta kvaka baš za tu namjenu.Mada vjerovatno griješim.
Nikad nisam tu kvaku koristio jer sam mislio da ce mi to zakljucati dvd-rw i onda necu moci presnimavati iznova i iznova, mada nisam siguran da je ta kvaka baš za tu namjenu.Mada vjerovatno griješim.
- Praetorious
#6 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Tu i griješiš. Ali, ne opcija Verify, iako je možeš uključiti, već idi na Finalize Disc (No further writing possible). Ta opcija finalizira snimanje i čini medij čitljiv na svim uređajima. Nakon toga, slijedeći put idi na "Erase Rewritable Disk" opciju da pobrišeš disk i opet možeš snimati na njega.
-
SukiJr
#7 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Kod mene te opcije nema, samo Verify i Test mode opcija i u koraku prije ovog opcija multisesion disc
-
SukiJr
#8 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Kod mene te opcije nema, samo Verify i Test mode opcija i u koraku prije ovog opcija multisesion disc
- Praetorious
#9 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Onda nemoj ići na Multisession, već na standardni DVD-ROM (UDF) ili (ISO). Multisession podrazumijeva da ćeš imati naknadnih dosnimavanja, iako i tu mora biti opcija za finaliziranje.
-
SukiJr
#10 Re: Malji probljem sa pržačem dvd-rw
Hvala forumaši na savjetima, eto uspjelo je nakon što sam oznacio UDF tako da je sad sve normala. Pozdrav