Skoro u svakom dijelu svijeta postojali su ljudi od znanja,gnostici..Mahom ubijani po evropi ,druge verzije gnostika na drugim krajevima planete od istih ljudi smaknuti vecinom. Kada su se pojavile organizovane religije to je znacilo kraj gnoze,jer gnoza ima isti izvor kao i ta masovna religija samo sto je upraznjavana na istinski(esenski nacin) a to se kosi s njihovom pricom i nulifikuje je i izvodi na vidjelo.Pa koja je to slast uzet mnoge price i dodat svoju agendu u vec gotovo,u ono jedino sto ce uvjek drzat vecinu ljudi na uskom lancu (okupu) Eseni su krili svog ucitelja,davali su mu atribute od entnogena sve od rodjenja pa do umiranja i vaskrsnuca.A nisu jedini,dali su ih i u mitru i u krishnu koji je unisex i plave boje i koji pokazuje vidljivu energiju kroz prostor u mahanju rukama

I ako su vezali crnog i bijelog boga za dan i noc mislim da su ih takodjer vezali za dvije sile ,zemaljske i vanzemaljske....jedna ti govori da ce te ubit ako ne uradis to,da moras da se poklanjas vladavini i svima na vlasti(rimljanima) jer su ti ljudi od "boga dati na te pozicije.Govori ti da ubijes svog sina,da pobijes citavo selo,sve muske il sve zenske..(Enki i Enlil??) a druga ti kaze da pogledas u sebe i da ces vidit dio cijeline u sebi,pogledaj ispod kamena i tu ces vidjeti(dmt) svaka biljka koristi dmt pa i ljudski mozak ,takozvana spirit molekula.Najjaca substanca na zemlji,ulijeva se u pineal oblozena skoljkom u obliku oka(egipatsko oko) u kratko jastvo
sto vise jastva to vise svjetlosti(il obrnuto) neki jos nisu naucili da jastvo nije samo indivudalna stvar nego i kolektivna i ne mogu da se izbiju iz tog quagmajera...Mozda bi citanje nekih od John Marco Allegrovih knjiga pomoglo.Postoje price za malu djecu i postoje one za odrasle.A zecija rupa ide mnogo duboko
Npr za tog laznog boga (howaha) koji samo razara uz pomoc svojih miniona na zemlji (howah je nezgoda na starohebrejskom) imamo i jah
vu(java) sad! ne prije ne poslije i ne tamo negdje nego sad i ovdje.Zato se kod nas negdje kaze Jah kad govoris u nevjerici,od tud i rijeci ja za mene i ja za jeste itd(prvo bila rijec jel)
nas jezik je jedan od bliskih izvornim korjenskim jezicima,eno ga ima drugu formu u engleskoj i irskoj,Walesu da i ne govorim
I za ovo znanje je dznotra platio milione,i kruz i ostali....to ti je mirikl