Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da li je neko od forumaša radio Port Forwarding sa routerom ZTE ZXHN H108L od BH Telecoma?
Je li ujedno i router i modem to, jer sam u konfiguracijama routera otvorio port u opciji NAT->Virtual Server ali kada provjeravam da li je port otvoren na sajtu canyouseeme.org kaže da je port zatvoren. Je li neko imao ovaj problem i kako riješiti to? Hvala vam
Moraš i na kompjuteru otvorit isti taj port na istu IP adresu na koju je port otvoren i u samom ruteru. Kod mene je port otvoren za utorrent pa samo kad je on pokrenut onda na tom linku pokazuje otvoren port.
Instalirao sam BitComet i Hercules za te stvari, tim softverima sam rekao koji port da slušaju kako bi taj port bio otvoren.
Imam osjećaj da je problem na sljedećem hop-u nakon routera, ali ja nemam nikakav modem spojen nakon njega i ovaj ZTE mi dođe kao router+modem valjda... Gledao sam da ljudi urade Port Forwarding na routeru i nakon toga izvrše pristup modemu pa i njega podese kako bi Forwarding bio kompletan... help help
Otvorio sam port 44000 i stavim program na Listen za taj port i dobijem Reason: Connection Timed Out.
Mogu li te zamoliti da isključiš tu aplikaciju i uradiš provjeru ponovo na canyouseeme.org, da vidim da li će biti Reason: Connection refused.
I šta si uradio u postavkama routera, mislim jesi li samo onaj dio u NAT-u podesio ili si još nešto mijenjao?
I hvala ti što odvajaš vrijeme za ovo
Del_Boy1 wrote:Isti ruter imam, otvorio port i evo rezultat.
Kad provjeravaš da li je port otvoren neka ti ta aplikacija za koju si port i otvorio radi u pozadini.
Ovo boldano je vrlo bitno jer ako si npr.otvorio port za neki snimač tj.video nadzor,onda snimač i moraš spojit na mrežu kad provjeravaš port.
Ako ga ne skopčaš,uvijek će ti javiti da je port zatvoren (iako si softwerski uradio sve kako treba).
Sve je tako, a firewall u Windowsu sam skroz isključio, a dodao sam u Inbound Rules i Outband Rules takođe taj port ali opet ništa. Raspametio sam se...