Laptop se ne upali kako treba. Kako popraviti?
Moderator: Benq
-
Gušter
#1 Laptop se ne upali kako treba. Kako popraviti?
Meni se svaki put kad upalim moj drugi laptop od nekog vremena desi da sistem odmah pada i da se opet sam upali i opet isti slučaj. Ja samo mogu ući na Windows 7 na safe mode. Zna li neko šta se treba uraditi da sistem opet normalno radi? I imam ovu ideju ako ne dobijem dobar savjet i to je zadnja opcija da instaliram sebi Windows 7 novo i pitam hoće li taj problem biti tako riješen?
- Praetorious
#2 Re: Laptop se ne upali kako treba. Kako popraviti?
Kod mene je sličan slučaj na desktopu, ako slučajno nestane struje ili napon previše oscilira pa se restartuje. Tada se prilikom paljenja mašina pali-gasi-pali... Jedino rješenje mi je da isključim iz zidnog napajanja na par sekundi i onda se upali normalno. Srećom, to se desi samo jednom-dvaput godišnje.
Probaj sličnu stvar: izvadi bateriju i CMOS baterijicu, pritisni paljenje i pusti mašinu par minuta. Onda sve vrati i probaj da li će se normalno startati.
Reinstalacija ti može ali ne mora pomoći, zavisi da li je do OS-a ili do same mašine. Ako ovo sa baterijama ne upali, prije nošenja mašine u servis možeš probati reinstalaciju.
Probaj sličnu stvar: izvadi bateriju i CMOS baterijicu, pritisni paljenje i pusti mašinu par minuta. Onda sve vrati i probaj da li će se normalno startati.
Reinstalacija ti može ali ne mora pomoći, zavisi da li je do OS-a ili do same mašine. Ako ovo sa baterijama ne upali, prije nošenja mašine u servis možeš probati reinstalaciju.
-
Gušter
#3 Re: Laptop se ne upali kako treba. Kako popraviti?
Pokušati ću.Praetorious wrote:Kod mene je sličan slučaj na desktopu, ako slučajno nestane struje ili napon previše oscilira pa se restartuje. Tada se prilikom paljenja mašina pali-gasi-pali... Jedino rješenje mi je da isključim iz zidnog napajanja na par sekundi i onda se upali normalno. Srećom, to se desi samo jednom-dvaput godišnje.
-
Gušter
#4 Re: Laptop se ne upali kako treba. Kako popraviti?
Pokušao sam sa ovim i kad sam htio izvaditi CMOS bateriju iz laptopa nisam znao da je bila zalijepljena i lemljena za jedan dio laptopa i ja mislim da sam sad laptopu još goru štetu napravio jer sad kad palim laptop ponaša se ko da sam ga stavio zauvijek na standy-by i ne da se više nikako upaliti. Zna li iko šta se sada treba uraditi da se narikta laptop ili je li bolje da odem serviseru?Gušter wrote:Pokušati ću.Praetorious wrote:Kod mene je sličan slučaj na desktopu, ako slučajno nestane struje ili napon previše oscilira pa se restartuje. Tada se prilikom paljenja mašina pali-gasi-pali... Jedino rješenje mi je da isključim iz zidnog napajanja na par sekundi i onda se upali normalno. Srećom, to se desi samo jednom-dvaput godišnje.