Kako znate da ste preboljeli? (ljigavo)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Nadin

#1 Kako znate da ste preboljeli? (ljigavo)

Post by Nadin »

Kako znate da ste preboljeli voljenog?
Draga Tina..
Desi se da dodjete u situaciju da vas voljeni uvrijedi, povrijedi, iznevjeri, pukne tikva, gotovo... I vi oprostite, i pomirite se s tim... i naravno ne pada vam na pamet da ikada budete ponovo s njim... Ali dane i dalje provodite razmisljajuci o njemu, o onome sta je bilo, pa kako bi bilo da je bilo, da sam ovo, da sam ono... Ne mozete ni izaci a da ne zvjerlate okolo gdje je on, da kao neofirno idete na mjesta gdje je on, pa furate to neko kao prijateljstvo...zar to ne znaci da ipak niste preboljeli? Iako, kao sto rekoh, ne zelite biti ponovo s njim, i jos uvijek mislite da ne mozete preci preko tog njegovog cina i pokusavate zivjeti taj neki novi zivot..

Da li sam u procesu? Ili mi nema nade.. ili zavaram samu sebe, tj. zelim biti ponovo s njim..
Kako vi znate da ste preboljeli? Da li ovaj zivot u kontradikciji sa samim sobom vodi u taj svecani momenat kad se desi klik u glavi i kazete "ma zaboli me..."
gizmox

#2 Re: Kako znate da ste preboljeli? (ljigavo)

Post by gizmox »

Nadin wrote:Kako znate da ste preboljeli voljenog?
Draga Tina..
Desi se da dodjete u situaciju da vas voljeni uvrijedi, povrijedi, iznevjeri, pukne tikva, gotovo... I vi oprostite, i pomirite se s tim... i naravno ne pada vam na pamet da ikada budete ponovo s njim... Ali dane i dalje provodite razmisljajuci o njemu, o onome sta je bilo, pa kako bi bilo da je bilo, da sam ovo, da sam ono... Ne mozete ni izaci a da ne zvjerlate okolo gdje je on, da kao neofirno idete na mjesta gdje je on, pa furate to neko kao prijateljstvo...zar to ne znaci da ipak niste preboljeli? Iako, kao sto rekoh, ne zelite biti ponovo s njim, i jos uvijek mislite da ne mozete preci preko tog njegovog cina i pokusavate zivjeti taj neki novi zivot..

Da li sam u procesu? Ili mi nema nade.. ili zavaram samu sebe, tj. zelim biti ponovo s njim..
Kako vi znate da ste preboljeli? Da li ovaj zivot u kontradikciji sa samim sobom vodi u taj svecani momenat kad se desi klik u glavi i kazete "ma zaboli me..."
\

koja patetika. nikada se ne bih zabaljao sa curom koja je u sutini toliko pateticna jer to je totalno antiseksi. moras vjerovati u sebe da bi bila privlacna.
teman_f

#3 Re: Kako znate da ste preboljeli? (ljigavo)

Post by teman_f »

gizmox wrote:
Nadin wrote:Kako znate da ste preboljeli voljenog?
Draga Tina..

\

koja patetika. nikada se ne bih zabaljao sa curom koja je u sutini toliko pateticna jer to je totalno antiseksi. moras vjerovati u sebe da bi bila privlacna.
Vecina djevojaka je, na zalost, poslije raskida pateticna - prate bivse u stopu, "kopaju" po njegovom novom zivotu i novim likovima....i dugo...dugo pate, dok s druge strane glume ponosne ledene kraljice ako je osoba u blizini. Igra naivna i jeftina!
S`muskarcima je, ipak, mnogo jednostavnije: vecina (ponavljam VECINA -znaci ne svi) zaboravljaju puno brze i efikasnije i to jako :) jednostavnom metodom - zamjenom za drugu!
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Nadin

Da se razumijemo nećeš ti njega nikad zaboraviti, vremenom će ružne stvari ispariti i samo ćeš se sjećati onih finih...To obično tako ide.

Ali to fino nije razlog da se ignorira onaj dio zbog kojega vas dvoje niste više skupa...Skoncentriši se na taj dio i ostaće ti fine uspomene, bez imalo želje da nastaviš gubiti vrijeme na nekoga ko to nije vrijedan.... :)
Nadin

Post by Nadin »

Ok, tnx. Milsim da mi je najvise otvorio oci gizmox..iako nije bas shvatio problematiku.. aj sad dosta patetike
Glumica

Post by Glumica »

ne osvrci se, nije pateticno...tj. ljudima je danas OSJECANJE BILO CEGA pateticno... nije valjda dovoljno cool... pateticno je kad je o nekom drugom rijec, a nasa sopstvena muka je naravno uvijek najveca...

vezano za temu, mislite stvarno da muskarci to toliko brze prebole? sta kazu muskarci?
La_Forge

Post by La_Forge »

... :-)
jako sam slične simptome osjetio i sam prošle godine u ova doba...
ako ne i gore, intenzivnije i patetičnije...
ukratko, da mi je neko pričao ili pisao o tome kao ti sada ovdje možda nebih ni pročitao a kamoli odgovorio...

pojma nemam nestane li taj osjećaj vremenom... kod mene je bio sve intenzivnije tj. gori.... da bih se na kraju pomirio sa svojom bivšom sa kojom sam još uvijek zajedno... sve to se naravno nije desilo preko noći i spontano, sumnjam da bi se uopšte desilo da nisam detaljno analizirao razloge našeg raskida i većinu grešaka našao u svome ponašanju (objektivno koliko sam mogao..)

ukratko, taj period je bio jedan od najgorih u mome životu i koliko god su me savjetovali, tješili, kritikovali i opet savjetovali ništa nije pomagalo dok se sam sa sobom nisam dogovorio ... a za to treba prije svega vremena...

prije ove veze sam bio sa jednom djevojkom koju sam takodje volio i sa kojom sam poprilično naglo raskino... nakon tri dana sam bio totalno ok!

nezanm šta bih ti na kraju savjetovao... u svakom slučaju prolaziš kroz interesantan period u svome životu i pokušaj da naučiš nešto i iz ovog iskustva...
P.S.: pokušaj da se ne dovodiš u te situacije proganjanja po gradu i po kafanama, zivkanja na telefon i prijateljskih kafa..... tu sam ja najviše griješio kada (sad kad skontam)... bio sam toliko ofiran i providan da me je još uvijek stid :-?
stvarno su to bili ofirni potezi... mada se sada zbog toga i ne kajem ali... mogla je priča i drugačije završiti ....

---ti ćeš najbolje znati kako trebaš postupiti....
farky

Post by farky »

zaboravljeni nikada ne zaboravljaju one koji su ih zaboravili :roll:
kokili_g

Post by kokili_g »

slazem se sa oim ko je rekao da to nije pateticno. apsolutno nije pateticno, mnogi u sebi kriju osjecanja , i ako im neko nesto isprica onda ismijavaju. to sto osjecas je sasvim normalno. i ja sam se znala nekad tako osjecati, i ni posto se nisam htjela pomiriti snjim, iako sam ga voljela, al dobro kod nas su tu bile vise sile u pitanju, nije se moglo promijeniti ono sto me ubijalo, i ja sam se s tim pomirila i napustila vezu. kad sam prestala tako da se osjecam, iskreno govorim, pa neka misli ko sta hoce, jer vjerujem da i drugi isto to misle, ali nece priznati, dakle kada sam nasla drugog koji mi je zaokupio misli, kad sam prestala da se skroz cujem s njim, i sve sto je bilo vezano za njega prekinula. sada sa m se cak i zaljubila u ovog skim sam ga zaboravila i ne mogu da vjerujem koliko sam vremena potrosila s bivsim, a moglo mi je s drugim biti tako dobro kao sto je sada. kao sto je neko vec rekao da je analizirao sve i na kraju se pomirio s curom, i ja tebi savjetujem da analiziras sve, i pokusas naci objektivne razloge zasto ste raskinuli, i ko je ustvari doveo do toga najvise, i da li te on voli, tj. da li mu je stalo. ako ni iz cega ne vidis da je njemu stalo, nadji drugog, okani se svega sto ima veze snjim, ukljucujuci te kafe, prijateljstva, to je samo suplja prica, od toga nema nista.
pocni s novim zivotom, bar ces kolko toliko skrenuti misli. cesto kazu ne treba odmah naci drugog, donekle su i upravu, ali meni je pomoglo, i sad sam vrlo vrlo happy i zahvalna sam bogu na tome, jer sam bila duboko zaglavila. :D

pozdrav i sretno
xygirl

Post by xygirl »

Uh kad se sjetim sebe :D Ponekad sam i ja znala samu sebe poprilicno namuciti slicnim stvarima... Ali kad se jednom prodje kroz takvu ili sl situaciju onda nekako znas sta ti je ciniti drugi put... Ma sta da ti kazem... uglavnom su ti vec odgovorili, odvoji vremena za samu sebe, sjedi i rascisti sa sobom , prelozi kockice i dobro razmisli sta je najbolje za tebe...
Inace "klin se klinom izbija" i to je istina! :D ;)
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

xygirl wrote: Inace "klin se klinom izbija" i to je istina! :D ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:

:-) :-) :-) :-) :-)

:lol: :lol:
hadis

Post by hadis »

farky wrote:zaboravljeni nikada ne zaboravljaju one koji su ih zaboravili :roll:
Potpuno se slazem s ovom kontatacijom!!!
krava

Post by krava »

nakon nekog vremena.... pojavit ce se neko drugi...bolji... i ti ces zaboraviti sve prije njega.... :)
MayaSA

Post by MayaSA »

Je l' pitanje kako znati da ste ga/je preboljeli, il' kako preboliti nekoga?

Ako je ovo prvo, valjda kad sve manje i manje mislis na njega, i kad ga vidis, onda ti se stomak ne sveze u cvor, i ne padnes u depresiju.

Ako je ovo drugo - svi imamo svoje nacine....a cesto zavisi i od situacije do situacije.

Tako nekako... :)
pitt

Post by pitt »

MayaSA wrote:Je l' pitanje kako znati da ste ga/je preboljeli, il' kako preboliti nekoga?

Ako je ovo prvo, valjda kad sve manje i manje mislis na njega, i kad ga vidis, onda ti se stomak ne sveze u cvor, i ne padnes u depresiju.

Ako je ovo drugo - svi imamo svoje nacine....a cesto zavisi i od situacije do situacije.

Ccccccc nema je mjesec dana i odmah pocela filozofirat ko velika :D:D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

pitt wrote:
MayaSA wrote:Je l' pitanje kako znati da ste ga/je preboljeli, il' kako preboliti nekoga?

Ccccccc nema je mjesec dana i odmah pocela filozofirat ko velika :D:D
:D:D jah, jah, moj ti , dobro zboris :D:D

:lol:
pitt

Post by pitt »

Ofkors.....znas mene :D:D
arci

Post by arci »

pitt wrote:Ofkors.....znas mene :D:D

Ako ti ovdje ne pomognes,ne znam ko ce :D

Sve zavisi koliko je neko zasluzio da se pamti,
zaboravi ili ne.Neke osobe vrijede da se ne zaborave
za sav zivot,a neke vrijede taman toliko da ih treba
zaboraviti za pet min.Elem,zeznuta tema :sad:
pitt

Post by pitt »

arci wrote:
pitt wrote:Ofkors.....znas mene :D:D

Ako ti ovdje ne pomognes,ne znam ko ce :D

Sve zavisi koliko je neko zasluzio da se pamti,
zaboravi ili ne.Neke osobe vrijede da se ne zaborave
za sav zivot,a neke vrijede taman toliko da ih treba
zaboraviti za pet min.Elem,zeznuta tema :sad:
Hvala na ukazanom povjerenju al ja ako volem...onda ne zaboravljam pa ma kako da loshe to iskustvo bilo. Neka stoji, jer to je bio i ostat ce dio mene.
A sad EPP :D:D:D
Lisac

Post by Lisac »

arci wrote:Sve zavisi koliko je neko zasluzio da se pamti, zaboravi ili ne.Neke osobe vrijede da se ne zaborave
za sav zivot, ....
pitt wrote: ja ako volem, onda ne zaboravljam pa ma kako da loshe to iskustvo bilo. Neka stoji, jer to je bio i ostat ce dio mene.
supotpisujem
Saian

Post by Saian »

ja josh chekam, e Lija obavljeno ono :D :D i istu noc i preboljeno :D
MayaSA

Post by MayaSA »

pitt wrote: Ccccccc nema je mjesec dana i odmah pocela filozofirat ko velika :D:D
Vidim da sam ti nedostajala - cim si broj'o dane :D :D
alek

Post by alek »

pitt wrote:Neka stoji, jer to je bio i ostat ce dio mene.
(ljigavo) :D :D
pitt

Post by pitt »

MayaSA wrote:
pitt wrote: Ccccccc nema je mjesec dana i odmah pocela filozofirat ko velika :D:D
Vidim da sam ti nedostajala - cim si broj'o dane :D :D
Dane brojim al ne radi tebe :D:D:D
pitt

Post by pitt »

alek wrote:
pitt wrote:Neka stoji, jer to je bio i ostat ce dio mene.
(ljigavo) :D :D
Evo nam i esteticara :D:D:D De da cujemo i vase stovano misljenje :D:D:D
Post Reply