Iskaljivanje nervoze na drugima
-
sedma_7
#1 Iskaljivanje nervoze na drugima
Koliko puta vam se desilo da povrijedite drugu osobu samo zato sto ste i sami povrijedjeni?
Danas mi se desila takva situacija, naljutila me je bliska osoba, ja to nisam znala iskomunicirat pa sam potisnula (znala sam da ta osoba nema kapacitet to za shvatiti, a ako i ima, znala sam unaprijed da ce se naljutiti - jer se hiljadu puta naljutila do sada kada bih joj bilo sto prigovorila - osoba je bas osjetljiva, i ja se trudim da ne diram mnogo u njen ionako krhki ego).
Medjutim, nakon toga, cijeli dan sam bila ljuta, i nazalost iskaljivala sam se na osobama koje to nisu zasluzile, nicim, znaci to je bio moj problem i moja nervoza, a ja sam ga prebacila na druge...neopravdano...i nepravedno.
Kako se vi nosite sa takvim stvarima? Koliko cesto vam se desi da vlastitu nervozu iskaljujete na drugima? Sto mislite o takvim osobama?
Koliko ste uopce sposobni prepoznati uzrok vlastite nervoze i isfrustriranosti?
Da li razmisljate o tome, ili vam je onako - njak, svejedno vam je, ne zamarate se mnogo.
Hvala svima koji se ukljuce u temu.
Ne znam gdje bih stavila ovu temu, trazila sam odjeljak Psihologije, medjutim, izgleda da ga nema, pa bih apelirala na moderatore da otvore i taj dio, jer sramota je da najpolularniji forum u BiH nema odjeljak Psihologije.
Danas mi se desila takva situacija, naljutila me je bliska osoba, ja to nisam znala iskomunicirat pa sam potisnula (znala sam da ta osoba nema kapacitet to za shvatiti, a ako i ima, znala sam unaprijed da ce se naljutiti - jer se hiljadu puta naljutila do sada kada bih joj bilo sto prigovorila - osoba je bas osjetljiva, i ja se trudim da ne diram mnogo u njen ionako krhki ego).
Medjutim, nakon toga, cijeli dan sam bila ljuta, i nazalost iskaljivala sam se na osobama koje to nisu zasluzile, nicim, znaci to je bio moj problem i moja nervoza, a ja sam ga prebacila na druge...neopravdano...i nepravedno.
Kako se vi nosite sa takvim stvarima? Koliko cesto vam se desi da vlastitu nervozu iskaljujete na drugima? Sto mislite o takvim osobama?
Koliko ste uopce sposobni prepoznati uzrok vlastite nervoze i isfrustriranosti?
Da li razmisljate o tome, ili vam je onako - njak, svejedno vam je, ne zamarate se mnogo.
Hvala svima koji se ukljuce u temu.
Ne znam gdje bih stavila ovu temu, trazila sam odjeljak Psihologije, medjutim, izgleda da ga nema, pa bih apelirala na moderatore da otvore i taj dio, jer sramota je da najpolularniji forum u BiH nema odjeljak Psihologije.
- Russki
#2 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Uzmam motorku, otidjem na cestu, ako je drvo kakvo u blizini, srušim ga i dobar vazdan.
- JThomas
#3 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
hoće ljudi to. samo je zanimljivo kako nikad neće ovu vrstu nervoze iskaliti na drugima koji hoće udariti štosem, koji vedre i oblače u lokalnoj zajednici, ili koji im mogu napakovati otkaz u firmi, itd. tu nekako ipak obzir prevlada 
elem, poenta je, ako možeš potisnuti nervozu iz straha guzici, možeš i iz ljudskosti
elem, poenta je, ako možeš potisnuti nervozu iz straha guzici, možeš i iz ljudskosti
- SaraFina
#4 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Imam visok prag tolerancije prema voljenim i dragim ljudima. Tako da me rijetko izbacuju iz takta prepirke s njima.
Izbjegavam ih, okrenem na šalu i sl. Jednostavno neke svadje nisu vrijedne mog i njihovog vremena.
Plus u zaru prepirke mogu se izgovoriti i svakakve ruzne riječi..
Ostatku svijeta obično kazem izravno što mislim.
Nemam straha od nezgodnih i konfliktnih situacija, tako da rijetko ko trpi zbog mojih frustracija osim ako nije izravni uzročnik ..
Izbjegavam ih, okrenem na šalu i sl. Jednostavno neke svadje nisu vrijedne mog i njihovog vremena.
Nemam straha od nezgodnih i konfliktnih situacija, tako da rijetko ko trpi zbog mojih frustracija osim ako nije izravni uzročnik ..
- al_akhisari
#5 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
JThomas wrote:hoće ljudi to. samo je zanimljivo kako nikad neće ovu vrstu nervoze iskaliti na drugima koji hoće udariti štosem, koji vedre i oblače u lokalnoj zajednici, ili koji im mogu napakovati otkaz u firmi, itd. tu nekako ipak obzir prevlada
- muha_sa
#6 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
SaraFina wrote:Imam visok prag tolerancije prema voljenim i dragim ljudima. Tako da me rijetko izbacuju iz takta prepirke s njima.
- SaraFina
#7 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
al_akhisari wrote:JThomas wrote:hoće ljudi to. samo je zanimljivo kako nikad neće ovu vrstu nervoze iskaliti na drugima koji hoće udariti štosem, koji vedre i oblače u lokalnoj zajednici, ili koji im mogu napakovati otkaz u firmi, itd. tu nekako ipak obzir prevlada
elem, poenta je, ako možeš potisnuti nervozu iz straha guzici, možeš i iz ljudskostipročitah prvi post i htjedoh napisati nešto slično; zanimljivo, jednako kao i činjenica da najgore stvari i postupke činimo onima do kojih nam je najviše stalo; znate ono, "ne mogu njemu reći, nismo baš tako dobri, a ti se nećeš naljutiti"...kao mi smoi dobro i mogu tebi sve nabacati
Ja sam obrnut slučaj onda. Drage ljude ne volim povrijediti.
- sema911s
#8 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Al kako god uvjek se svi iskale Na dragim ljudima, Na one krive nema. Se damuu
- insomnia78
#9 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Sjedem u auto i odem "krug"
- madner
#10 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Neki dan sam prebio nekog klosara koji se tako ponasao.
Kreten me gledo dok hoda ulicom.
Fino ga pito sta ba gledas a on nista.
Kreten me gledo dok hoda ulicom.
Fino ga pito sta ba gledas a on nista.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Xanax i 3 hajnekena
- vivak
#12 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Treba imat daMu i iskalit se na nekom jacem od sebe.
Ja biciklo i na Trebevic
Ja biciklo i na Trebevic
-
pedeset
#13 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
"Udari mene a ne žene", Dževad Poturak.
Ma danas se generalno ljudi nerviraju skoro na sve. Ljudi moji to nije ama baš nizašta. Opustite se sve će biti OK. Bavite se sportom, streljanom, šetajte nađite nešto što vas opušta i smiruje.
Ma danas se generalno ljudi nerviraju skoro na sve. Ljudi moji to nije ama baš nizašta. Opustite se sve će biti OK. Bavite se sportom, streljanom, šetajte nađite nešto što vas opušta i smiruje.
- Ridjobrki
#14 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Ja iziđem na zrak i šutnem kojeg kera.
- insomnia78
#15 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Mrzim rjec "iskomunicirati"
De jos napisite "hendlati"
Jebo vas 'rvatski
De jos napisite "hendlati"
Jebo vas 'rvatski
- Ljakan
#16 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
iskaljivanje nervoze je svakodnevnica.ako nista vidi se ovde kolko ima onih sto ne doruckuju ili nisu guzili godinama pa jedva cekaju da sta napises nebi li iskalili svoje nezadovoljstvo,neurozu i sl.
al neka ih i oni su samo ljudi
al neka ih i oni su samo ljudi
- Red Wolf
#17 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Izivljavanje na neduznim-nemocnim je po meni nisko i kukavicki,nadji sebi ravnog pa se qrci a ne na djeci,zeni ili ko ovaj gore iznad sto izIdje, na psu,al lakse je tako kad znas da ti nece biti uzvraceno,pickice
- dobar osjecaj
#18 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Ja sam beskrajno strpljiva i tolerantna i vecinu svojih zivotnih problema i frustracija izbacujem svakodnevnim intenzivnim sportom, ali ako ne jedem na vrijeme pretvaram se u zivotinju koja bi zgazila sve pred sobom i kazu da znam biti jako gruba i nemilosrdna. Ne bih da se izvlacim na secer ali to su prilicno jedina stanja i situacije kad ne mogu da mislim na druge ljude i pazim kako se ponasam - kao da je neka druga osoba u mom tijelu.
- O'zone
- Globalni moderator
#19 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Ili šutim ili psujem neodređeno.
Trudim se zaobilaziti ljude posebno meni drage kad sam nervozan
Trudim se zaobilaziti ljude posebno meni drage kad sam nervozan
- O'zone
- Globalni moderator
-
broj dva
#21 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Niko od nas nije svetac i svi smo nesto tako u zivotu uradili.
Bitno je biti svjestan da si govo pojeo/pojela i pokusati biti bolja osoba sledeci put kad ti se nakupi.
Bitno je biti svjestan da si govo pojeo/pojela i pokusati biti bolja osoba sledeci put kad ti se nakupi.
- JThomas
#22 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
ali nikad na nekome ko nam može upropastiti život. tu se ipak nekako nađe samokontrola i obzir 
lijepi strah duhovno pročišćava i moralno uzdiže
lijepi strah duhovno pročišćava i moralno uzdiže
- ćiribiribela
#23 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Stavim slusalice i pojacam muziku do kraja.
Nervoza prodje, a niko od ukucana nije stradao. 
- klixoris
#24 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
I sta onda ? Ti ga udaris a on te zagrli i tako ceka kraj rundepedeset wrote:"Udari mene a ne žene", Dževad Poturak.
- jasko_ba
#25 Re: Iskaljivanje nervoze na drugima
Ublehase, idiote, attention whore likove stavim na ignore level 999 i kasnije im se jos smijem. Nemas ti od nervoze nista. Previse je danas negativnih ljudi oko nas i zaista nema potrebe da ti oni budu vrijedni paznje.
Pozz
Pozz