"IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

bh.tornjak

#1 "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by bh.tornjak »

Delegati SNSD-a u Domu naroda BiH odlučili su da ubuduće neće prisustvovati sjednicama ovog doma. Ukoliko SNSD i njihov koalicioni partner ne budu prisustvovali sjednicama to bi značilo da ne postoji kvorum, i da sjednice državnog Doma naroda ne mogu biti održavane.

Nakon sastanka sa Miloradom Dodikom odlučeno je da delegati SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH neće učestvovati u radu zakazane sjednice dok se ne ispoštuju principi koji su do sada važili u formiranju zajedničkih komisija parlamenta BiH.

Iz SNSD-a je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je u procesu izbora organa parlamenta BiH, posebno zajedničkih komisija oba doma, nedopustivo umanjivanje značaja predstavnika SNSD-a na nivou BiH, jer su postojeći poslovnici jasno definisali zastupljenost predstavnika opozicije u tim komisijama.

- Smatramo nedopustivim i neodgovornim od SDS-a da se u ime Republike Srpske u zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjedonosne agancije BiH predloži i izabere poslanik SDA Sadik Ahmetović, a eliminiše poslanik SNSD-a, dodaje se u saopštenju.

Kao sto se vidi iz gornjeg teksta Dodik i SNSD su odlucili da blokiraju sve sto se blokirati moze.
Ako ovo sto se najavljuje bude sprovedeno u djelo ( u sto ne sumljam) drzavne institucije ce biti na koljenima...sto moze biti kobno po BiH.
Mislim da je vise nego jasno da Dodik trazi neku vrstu "konflikta" kako unutar drzave tako i sa zapadom....
Ima li izlaza iz ove situacije.....ili ce BiH nastaviti da nazaduje...???
Koliko je stetna ova odluka i koje posljedice vuce za sobom...?
Postoje li mehanizmi da bi se to "zaobislo"...???
kamen spoticanja

#2 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by kamen spoticanja »

Odlicno...ovako ce se prije rijesiti problem zvani snsd
cyprus

#3 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by cyprus »

Ma kurac je odlično...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by _BataZiv_0809 »

Mnogi politicki strucnjaci sa ovog foruma tvrde da SNSD ne smije blokirati u Domu Naroda, jer ce Evropa vidjeti ko je kocnicar :lol:

Ej ima jos ljudi koji vjeruju Evropi (i Americi) :izet:

Evropa jedino moze "izraziti duboku zabrinutost" i "zauzeti ozbiljan stav" :-)
nosara

#5 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by nosara »

Najeb'o je dodo sad kad se oglase nasi zapadni prijatelji... :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by _BataZiv_0809 »

nosara wrote:Najeb'o je dodo sad kad se oglase nasi zapadni prijatelji... :-)
:lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#7 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by VjecitiStudent »

Zar da se mijenja dobitna formula?
Bodkin

#8 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by Bodkin »

Taj mi se indijanac davno popeo na cunu ali to sto ce ga bosnjacke stranke napadati donijece suprotan efekat totalno
kamen spoticanja

#9 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

nosara wrote:Najeb'o je dodo sad kad se oglase nasi zapadni prijatelji... :-)
Vako bi ja
Sipa klepi par likova bliskih dodiku zbog privrednog kriminala...stvori se atmosfera padanja i rasula u stranci, padne mu vlada u entitetu
Radmanovic dodje tobe i bude treći "za"
U konacnici imali smo ovo zadnje 4 godine pa smo predeverali
kamen spoticanja

#10 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Bodkin wrote:Taj mi se indijanac davno popeo na cunu ali to sto ce ga bosnjacke stranke napadati donijece suprotan efekat totalno
Jok
Plan je da ga napada gospodja pandurevic
Bodkin

#11 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
Bodkin wrote:Taj mi se indijanac davno popeo na cunu ali to sto ce ga bosnjacke stranke napadati donijece suprotan efekat totalno
Jok
Znam ja da je plan da ga napada sda. Ona jedni mogu reci mi smo patriote za nedjeljivu nezavisnu bla bla. Drugi da su oni jedini ostali da brane srpstvo i da ce proglasiti referendum bla bla
It_is_a_Leclerc

#12 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovo je dobro iz prostog razloga što će Dragan Čović biti izrazito protiv ovog, jer mu se ovim opstruira uspostava Vijeća ministara. Da ima muda, Izetbegović bi rekao da on INZISTIRA NA PARALELENOM FORMIRANJU, pa eto mu Dragana, nek' se bori s njim :)

Ili kad se bude usvajao budžet, pa nek' blokiraj od jutra do sutra, a RS nek' živi od siće ;)
nosara

#13 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by nosara »

Bodkin wrote:
kamen spoticanja wrote:
Jok
Znam ja da je plan da ga napada sda. Ona jedni mogu reci mi smo patriote za nedjeljivu nezavisnu bla bla. Drugi da su oni jedini ostali da brane srpstvo i da ce proglasiti referendum bla bla
Docim je amerika duboko zabrinuta... :zzzz:
Država

#14 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by Država »

Jedini način da Dodik i dalje vlada jeste da ga Bošnjaci što više medijski napadaju. To stvara homogenizaciju kod srpskog glasačkog tijela. On je toga naravno svjestan i zbog toga stalno provocira...

:sax:
hAZNADAR

#15 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by hAZNADAR »

Nista novo. Ako nema jasnog napada neprijatelja - traba ga ismisliti ili isprovocirati,.. i fotelja neupitna. Kao i podrska stada koje vjecito kupuje iste fore.
nosara

#16 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by nosara »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je dobro iz prostog razloga što će Dragan Čović biti izrazito protiv ovog, jer mu se ovim opstruira uspostava Vijeća ministara. Da ima muda, Izetbegović bi rekao da on INZISTIRA NA PARALELENOM FORMIRANJU, pa eto mu Dragana, nek' se bori s njim :)

Ili kad se bude usvajao budžet, pa nek' blokiraj od jutra do sutra, a RS nek' živi od siće ;)
Ovakvo percipiranje realnosti nas je zakovalo za dno... Fale ti jos samo bonske ovlasti... :roll:
It_is_a_Leclerc

#17 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by It_is_a_Leclerc »

nosara wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je dobro iz prostog razloga što će Dragan Čović biti izrazito protiv ovog, jer mu se ovim opstruira uspostava Vijeća ministara. Da ima muda, Izetbegović bi rekao da on INZISTIRA NA PARALELENOM FORMIRANJU, pa eto mu Dragana, nek' se bori s njim :)

Ovakvo percipiranje realnosti nas je zakovalo za dno... Fale ti jos samo bonske ovlasti... :roll:
Budžet BiH se mora usvojiti, ako Dodik želi da u RS dođe i marka. I to je sve mudrost. Ako hoće blokirati, bujrum. FBiH je u minimalno, ali ipak boljem položaju.
daddy-kool

#18 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by daddy-kool »

Neka blokira, treba zaoštriti i povećati uloge.
Ovo je klasična "game of chicken" i samo je bitno gurati stvar do kraja.
nosara

#19 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by nosara »

It_is_a_Leclerc wrote:
nosara wrote:

Budžet BiH se mora usvojiti, ako Dodik želi da u RS dođe i marka. I to je sve mudrost. Ako hoće blokirati, bujrum. FBiH je u minimalno, ali ipak boljem položaju.
Nema logike, mi trosimo vise i vise nam treba... Zaduzeniji smo... Argumentiraj po cemu nama vise odgovara da se zaustavi sve... Jel' on dobio pare iz Rusije ili su mu obecane...? Koji su nasi aduti... Nisam u toku...
megaman4

#20 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by megaman4 »

Neka blokira, ipak su ovo zadnji trzaji Mileta od Ronhila. Samo jako Mile, i ode RS u stečaj. :izet: :thumbup:
VjecitiStudent

#21 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by VjecitiStudent »

Sve je riješeno, Inzko je poslao apel poslanicima.
Država

#22 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by Država »

megaman4 wrote:Neka blokira, ipak su ovo zadnji trzaji Mileta od Ronhila. Samo jako Mile, i ode RS u stečaj. :izet: :thumbup:
RS je 'per capita' duplo više zadužena od FBiH. Dohaka im Dodo...

:sax:
nosara

#23 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:Sve je riješeno, Inzko je poslao apel poslanicima.
Zar je on ziv...?

Daj ti odgovori sta mu mozemo, ako ista...!? :roll:
Danguba

#24 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by Danguba »

Ja ovo nista ne bi dirao. :meza1:
VjecitiStudent

#25 Re: "IMPERIJA" UZVRACA UDARAC

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:Sve je riješeno, Inzko je poslao apel poslanicima.
Zar je on ziv...?

Daj ti odgovori sta mu mozemo, ako ista...!? :roll:
Možemo npr. okupirati austrijske banke, Inzko će onda odmah poslati vojsku u BiH.
Post Reply