Hvala
Formatiranje kompjutera
Moderator: Benq
-
Alma_96
#1 Formatiranje kompjutera
Interesuje me da li se moze formatirati kompjuter (koji ima licenciran windows 7),ali da se ne mijenja OS?Ono samo da se izbrisu podaci i vrati na "tvornicke postavke",bez ponovnog instaliranje OS? Kao sto se moze na mobitelima (hard reset)
Hvala
Hvala
- Praetorious
#2 Re: Formatiranje kompjutera
Formatiranje sistemske particije briše <<sve>> podatke, uključujuići i OS. Dakle, formatirenje kao takvo ti neće potedjeti ništa, ostaje ti da probaš na neki drugi način, zavisi od postojećeg problema & stanja.
-
Walther
#3 Re: Formatiranje kompjutera
Ako je brand PC (Lenovo, HP, SONY etc...) vjerovatno moze jer ima recovery particiju. Obicno imas opciju za Full restore, Reset, itd...Alma_96 wrote:Interesuje me da li se moze formatirati kompjuter (koji ima licenciran windows 7),ali da se ne mijenja OS?Ono samo da se izbrisu podaci i vrati na "tvornicke postavke",bez ponovnog instaliranje OS? Kao sto se moze na mobitelima (hard reset)
Hvala
-
Alma_96
#4 Re: Formatiranje kompjutera
HP je markaWalther wrote:Ako je brand PC (Lenovo, HP, SONY etc...) vjerovatno moze jer ima recovery particiju. Obicno imas opciju za Full restore, Reset, itd...Alma_96 wrote:Interesuje me da li se moze formatirati kompjuter (koji ima licenciran windows 7),ali da se ne mijenja OS?Ono samo da se izbrisu podaci i vrati na "tvornicke postavke",bez ponovnog instaliranje OS? Kao sto se moze na mobitelima (hard reset)
Hvala
-
Walther
#5 Re: Formatiranje kompjutera
kad upalis kucni na F11 I onda udjes u HP Backup & Recovery modul.. onda picis dalje sa wizzardom....Alma_96 wrote:HP je markaWalther wrote:Ako je brand PC (Lenovo, HP, SONY etc...) vjerovatno moze jer ima recovery particiju. Obicno imas opciju za Full restore, Reset, itd...Alma_96 wrote:Interesuje me da li se moze formatirati kompjuter (koji ima licenciran windows 7),ali da se ne mijenja OS?Ono samo da se izbrisu podaci i vrati na "tvornicke postavke",bez ponovnog instaliranje OS? Kao sto se moze na mobitelima (hard reset)
Hvala