Vijeće ministara 2015-?
- LonelyWolf
#1 Vijeće ministara 2015-?
Hajde da se ne bi rasipala ova diskusija po temama o strankama, da malo ovdje prokomentarišemo novi saziv Vijeća ministara.
Po meni, ovo novo vijeće je zapravo rezultat ucjena, prije svega HDZ (Finansije, Odbrana, Pravda) pa u nekoj mjeri i koalicije oko SDS (Ekonomija, Vanjski poslovi, Sigurnost) iako oni nisu bili u poziciji da ucjenjuju uopšte. Ali HDZ je izdominirao, tri super jaka ministarstva. Ponovo se pokazalo koliko su probosanski političari zapravo beskičmenjaci, Bakir me nije iznenadio ali jeste Željko.
Ne bih znao čemu da čovjek više nada ovdje, ovo je postala prava banana država.
Po meni, ovo novo vijeće je zapravo rezultat ucjena, prije svega HDZ (Finansije, Odbrana, Pravda) pa u nekoj mjeri i koalicije oko SDS (Ekonomija, Vanjski poslovi, Sigurnost) iako oni nisu bili u poziciji da ucjenjuju uopšte. Ali HDZ je izdominirao, tri super jaka ministarstva. Ponovo se pokazalo koliko su probosanski političari zapravo beskičmenjaci, Bakir me nije iznenadio ali jeste Željko.
- JohnnyS
#2 Re: Vijeće ministara 2015-?
nisu se valjda to dogovorili?
- kamen spoticanja
#3 Re: Vijeće ministara 2015-?
Po cemu su ministarstvo odbrane i pravde bitni?
- sve na kvadrat
#4 Re: Vijeće ministara 2015-?
Bošnjaci očigledno ˝donji˝...
- cyprus
#5 Re: Vijeće ministara 2015-?
Pozdravljam 
-
afafaf
#6 Re: Vijeće ministara 2015-?
U neku ruku mi je drago sto je SDA popusio jer ja necu bolje zivjeti ako neki Baketov pulen drzi lupam finansije umjesto Covica.
- LonelyWolf
#7 Re: Vijeće ministara 2015-?
Gledajući po toj logici, niti jedno ministarstvo nije bitno. Ali kada uzmemo u obzir da nam slijede reforme pravosuđa, onda ministarstvo pravde kao neko ko će voditi taj proces postaje itekako bitno. Sa druge strane odbrana meni nekako ima psihološko značenje, nije mi baš drago vidjeti nekoga iz SDS na tom mjestu. Bosancima je trebalo dati odbranu, jer smo se mi morali braniti, a SDS je trebalo dati izbjeglice jer su oni i napravili taj problem pa neka rješavaju isti.kamen spoticanja wrote:Po cemu su ministarstvo odbrane i pravde bitni?
Po čemu je bitno Ministarstvo prometa?
- kamen spoticanja
#8 Re: Vijeće ministara 2015-?
Ministarstvo je bitno onoliko koliko moze novca da spusti na nize nivoe i koliko moze novca da kontrolise...i pravda i odbrana su fikus ministarstvaLonelyWolf wrote:Gledajući po toj logici, niti jedno ministarstvo nije bitno. Ali kada uzmemo u obzir da nam slijede reforme pravosuđa, onda ministarstvo pravde kao neko ko će voditi taj proces postaje itekako bitno. Sa druge strane odbrana meni nekako ima psihološko značenje, nije mi baš drago vidjeti nekoga iz SDS na tom mjestu. Bosancima je trebalo dati odbranu, jer smo se mi morali braniti, a SDS je trebalo dati izbjeglice jer su oni i napravili taj problem pa neka rješavaju isti.kamen spoticanja wrote:Po cemu su ministarstvo odbrane i pravde bitni?
Po čemu je bitno Ministarstvo prometa?
- GeeTnT
#9 Re: Vijeće ministara 2015-?
HDZ ministri Vjekoslav Bevanda, Marina Pendeš
SDA ministri Alma Čolo, Adil Osmanović
PDP minstar Igor Crnadak
SDS ministar Dragan Mektic i Mirko Šarović
DF ??
Zamjenici su takodje dogovoreni....ali osim uhljebljenja te pozicije nista ne znace, kao i uostalom i ove pozicije gore navedene...
PDP minstar Igor Crnadak
DF ??
Zamjenici su takodje dogovoreni....ali osim uhljebljenja te pozicije nista ne znace, kao i uostalom i ove pozicije gore navedene...
- Prpa.ba
#10 Re: Vijeće ministara 2015-?
Da su ispred mog naroda u vlasti sposobni i domoljubni ljudi, jos bih se i nasekirao sto manjine dominiraju u raspodjeli pozicija u tzv. zajednickim institucijama. No onda se sjetim da me predstavljaju Bakir Komsic i Zeljko Izetbegovic pa Covic, Dodik, Bosic i kompanija ne zvuce nista opasnije i losije po drzavu. 
- Better Man
#11 Re: Vijeće ministara 2015-?
Čović je ultimativno insistirao na ministarstvu prometa i komunikacija, pa je na kraju ga prepustio DF-u.LonelyWolf wrote:Hajde da se ne bi rasipala ova diskusija po temama o strankama, da malo ovdje prokomentarišemo novi saziv Vijeća ministara.
- vaučer
#12 Re: Vijeće ministara 2015-?
Koga uopće briga.
Provest će narednu godinu obećavajući gluposti, onu nakon tog igrajući ping pong s EU-om kako ne bi uradili nikakve reforme i dvije poslije tog u paralizi međusobnog optuživanja jer dvije godine prije počinje zagrijavanje za izbore. Ako se ne raspadnu prije a vjerojetno hoće. Nek se jebu svi i nek obole od nečeg trajnog.
Provest će narednu godinu obećavajući gluposti, onu nakon tog igrajući ping pong s EU-om kako ne bi uradili nikakve reforme i dvije poslije tog u paralizi međusobnog optuživanja jer dvije godine prije počinje zagrijavanje za izbore. Ako se ne raspadnu prije a vjerojetno hoće. Nek se jebu svi i nek obole od nečeg trajnog.
- Lekler
#13 Re: Vijeće ministara 2015-?
Bakir je pretpostavljam ovdje malo popustio kako bi na federalnom nivou pokupio kajmak.Vidjecemo dal' je vrijedilo...Inace kadrovski nista nece biti bolje rijeseno nego prije bitno je samo da ne bude kocenja u radu jer je EU ovaj put stvarno pruzila ruku nasima i ocekuju da potegnemo kvalitetno.Vecina reformi na kojima insistiraju su cista kozmetika i ne bi trebalo biti problema oko donosenja ali ce biti potrebno ponovo prebaciti dio entitetskih ovlasti na drzavu...
-
hajducka travica
#14 Re: Vijeće ministara 2015-?
Kad dodje vrijeme treceg entiteta.Da se lakse na parove razbrojs.kamen spoticanja wrote:Po cemu su ministarstvo odbrane i pravde bitni?
- bach
#15 Re: Vijeće ministara 2015-?
GeeTnT wrote:HDZ ministri Vjekoslav Bevanda, Marina Pendeš
PDP minstar Igor Crnadak
DF ??
Emir Suljagić?DF ??
-
dudlov
#16 Re: Vijeće ministara 2015-?
20 godina je tako, pa zašto mijenjati uigrane kombinacije. ko ih jebe, meni nit bolje, nit gorevaučer wrote:Koga uopće briga.
- cyprus
#17 Re: Vijeće ministara 2015-?
Šta sad?NjV Kralj, u svojstvu suverena s punim suverenitetom i u preuzetoj ulozi Vlade u egzilu, ustavnopravno ultra vires raspustio novi saziv Parlamentarne skupštine BiH (oba doma) odlukom (vidi link) koja stupa na snagu odmah (22/02/2015), preuzevši sve ovlasti oba doma | HM The #King as full sovereign & #government-in-exile, dissolved #Parliamentary Assembly of BiH effective immediately (TWITTER)
-
hajducka travica
#18 Re: Vijeće ministara 2015-?
Vazno je biti bosnjak i konstitutivan.sve na kvadrat wrote:Bošnjaci očigledno ˝donji˝...
-
colt
#19 Re: Vijeće ministara 2015-?
Zar nije Zvizdić glavni među tim ministarćićima.Ne može se ništa odlučiti bez glavnog baje među ministrima.
Last edited by colt on 22/02/2015 19:33, edited 1 time in total.
-
hajducka travica
#20 Re: Vijeće ministara 2015-?
Vazno je biti bosnjak i konstitutivan.sve na kvadrat wrote:Bošnjaci očigledno ˝donji˝...
- Prpa.ba
#21 Re: Vijeće ministara 2015-?
Nema dogovora o rapodjeli fotelja u Vladi FBiH, razgovori su prekinuti, a nastavak je najavljen za srijedu.
Dragan Čović, lider HDZ-a kazao je da ta stranka neće odustati od zahtjeva da dobije šest ministarskih pozicija u Vladi FBiH.
Također potvrdio je da ostaje pri ranijem stavu da Vijeće ministara i Vladu FBiH treba formirati paralelno.
-
VjecitiStudent
#22 Re: Vijeće ministara 2015-?
HDZ dobio ministarskih mjesta kao SDA i DF zajedno.
- Maharadza
#23 Re: Vijeće ministara 2015-?
Istina, sve su to ista vnago koja samo sebe i bližnje gledaju, za lijekova im trebalo!afafaf wrote:U neku ruku mi je drago sto je SDA popusio jer ja necu bolje zivjeti ako neki Baketov pulen drzi lupam finansije umjesto Covica.
Ja da se pitam dao bi švabi i japancu apsolutnu vlast, neka rade šta hoće ali garantujem da bi ljudi za GODINU dana napravili više nego što je ova bagra u protekle DVIJE DECENIJE!!
-
Juliuscezar
#24 Re: Vijeće ministara 2015-?
cyprus wrote:Šta sad?NjV Kralj, u svojstvu suverena s punim suverenitetom i u preuzetoj ulozi Vlade u egzilu, ustavnopravno ultra vires raspustio novi saziv Parlamentarne skupštine BiH (oba doma) odlukom (vidi link) koja stupa na snagu odmah (22/02/2015), preuzevši sve ovlasti oba doma | HM The #King as full sovereign & #government-in-exile, dissolved #Parliamentary Assembly of BiH effective immediately (TWITTER)
Ovaj frajer mi je fkt fascinantan. Postoji li uopce taj priznati strucnjak u fizici Mensur Omerbasic, je li se neko predstavlja da piše u njegove ime ili šta. Izgleda mi da se osoba fkt uzivila u ovu neku ulogu kralja, ocito se radi o nekom bolesniku.
-
rekla-kazala
#25 Re: Vijeće ministara 2015-?
Ministarstvo pravde je najbitnije,... tako može mirno spavati a vjerovatno je obećao i Baketu nedodirljivost i miran san.kamen spoticanja wrote:Po cemu su ministarstvo odbrane i pravde bitni?