Stampanje na soljama? Sta i kako?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
denkan

#1 Stampanje na soljama? Sta i kako?

Post by denkan »

Pozdrav svima na forumu.

Interesuje me, molio bi one koji se razumiju da mi objasne malo poblize i upute me i upoznaju sa sledecim. Naime interesuje me stampanje sublimacijom na soljama (za caj,kafu), posto sam malo bolje upucen u dizajn slika i fotografiju, volio bi i planiram da pocnem malo necim da se bavim u ovoj nasoj lijepoj BiH, vec to sam vidio kod jednog i narucio sam takvu solju po narudzbi odradio nesto sto sam zelio i njemu poslao sliku koju je on oslikao na solji i rezultat je bio fantastican. Dosta ljudi me pitalo gdje sam to odradio i kako sam osmislio i lijepu sliku odradio, da su se puno zainteresovali pa mislim da bi to islo dobro da ja to sve u svojoj reziji odradjujem. Vec sam se informisao da je za to potrebna termo presa, a prije toga potrebno je odstampati sa stampacem na sublimacijski papir neku sliku (stampac da ima sublimacijski toner) zatim zalijepiti termo traku na sublimacijsku solju, te onda u toj termo presi sve zagrijati da se ta slika oslika na solju, ovo sto sam naveo neznam dal sam 100 % upravu..
Mene interesuje koliko sva ta oprema kosta, koliko se treba uloziti za pocetak i koliko traje taj potrosni materijal toneri, papiri, i gdje se mogu nabaviti te sublimacijske solje, odnosno sva ta oprema.. I kolika je isplativost bubam naprimjer na jednoj solji, ako je ja planiram prodati za 10 KM
koliko cu potrositi na stampanje, ja bi bio zadovoljan kad bi na solji imao 2,3 marke zarade..

Hvala svima na odgovorima.
Post Reply