Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko da neko haje za zahtjeve terorista, Turska ima snage da se obračuna sa PKK ako se ponovo late oružija. Da se tako olako dijele autonomije k'o kikibobmbone

Srbija bi davno relaksirala odnose unutar bivše države ili recimo Hrvatska naspram Srba u HR.

Turska kao suverena država nema razloga udovoljavati teroristima iz PKK.
Ovaj kineski sistem vjerujem da ima potencijala ali ja da sam na njihovom mjestu ja bih pregovarao i sa Rusima da vide šta oni imaju za ponuditi, a vjerujem da imaju što-šta, čisto da drže Zapad na uzici.
Moze se obracunati ali rasformirati ih ne moze. Toliko ratuju sa njima a PKK jos uvijek postoji. Ako si odgledao neki od dokumentaraca sa turskim oficirima i vojnicima kao ucesnicima, jasno ti je kakav su pakao prozivljavali. Mnogi turski vojnici koji su se borili protiv PKK boluju od PTSPa.
PKK je sada jos opasnija zato sto ima YPG u Siriji kao zaledje.... Brdo oruzja je doslo u ruke sirijskih Kurda i jos uvijek pristize.
Kurdi sami protiv Turske nemaju sta traziti, ali ako se umjesa Amerika, sve je moguce. Znas kako Ameri krenu sa propagandom o genocidu i onda odrade vojnu akciju za spas potlacenog naroda. Turska nema moc Rusije da zaustavi super mocnu americku vojsku. Zbog toga vjerovatno pokusavaju kupiti ove sisteme, da bi se koliko-toliko zastitili od Amerike. Nisu ni Turci budale....
Ponavljam, bio bih najsretniji da Turci ispostuju Kurde i da se narodi konacno izmire. Nadam se da ce Turska prepoznati opasnost i sjesti za stol sa Kurdima, bez prisustva zapadnih mesetara.