Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sfinks

#1 Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Sfinks »

Meni je prestao raditi Usb stick i na njemu su stvari koje su mi i dalje potrebne i na internetu piše da nije preporučeno spašavati podatke sam sa Usb sticka i našao sam na internetu ove dvije laboratorijske radnje http://www.datasector.hr/ i http://www.datasolutions.rs/ koje nude tu uslugu i pitam gdje je pametnije slati svoj Usb stick i ima li iko od vas iskustva sa jednom od ovih radnji i ako da kakve su? I koja cijena se naplati za spašavanje dokumenata sa Usb sticka sa 4GB veličine?
alibegoa

#2 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by alibegoa »

Datasolutions.rs sve preporuke. I sigurno su jeftiniji od HR, ne sjecam se tacno ali mislim da je bilo 300 km za spasavanje podataka sa dva diska dok su mi iz HR trazili 500 km po disku.
Walther

#3 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Walther »

Sfinks wrote:Meni je prestao raditi Usb stick i na njemu su stvari koje su mi i dalje potrebne i na internetu piše da nije preporučeno spašavati podatke sam sa Usb sticka i našao sam na internetu ove dvije laboratorijske radnje http://www.datasector.hr/ i http://www.datasolutions.rs/ koje nude tu uslugu i pitam gdje je pametnije slati svoj Usb stick i ima li iko od vas iskustva sa jednom od ovih radnji i ako da kakve su? I koja cijena se naplati za spašavanje dokumenata sa Usb sticka sa 4GB veličine?
skup sport... moze li slika usb sticka tj. macro slika onog dijela izmedju same ploce i konektora? :wink: u 90% slucajeva mozes stvar rijesiti za 10sekundi :D
BHCluster

#4 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by BHCluster »

Sta je sa stickom? Fizicki sje**n ili ovo meHkanije.
Sfinks

#5 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Sfinks »

BHCluster wrote:Sta je sa stickom? Fizicki sje**n ili ovo meHkanije.
Ja bih rekao da je moj komšija vario jakom strujom i ja sam u to vrijeme upotrebljavao moj stick i tad je dobio strujni udar i od jednog momenta na drugi prestao je raditi kako treba. Ja mislim da je to sa stickom.
Sfinks

#6 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Sfinks »

Walther wrote:
Sfinks wrote:Meni je prestao raditi Usb stick i na njemu su stvari koje su mi i dalje potrebne i na internetu piše da nije preporučeno spašavati podatke sam sa Usb sticka i našao sam na internetu ove dvije laboratorijske radnje http://www.datasector.hr/ i http://www.datasolutions.rs/ koje nude tu uslugu i pitam gdje je pametnije slati svoj Usb stick i ima li iko od vas iskustva sa jednom od ovih radnji i ako da kakve su? I koja cijena se naplati za spašavanje dokumenata sa Usb sticka sa 4GB veličine?
skup sport... moze li slika usb sticka tj. macro slika onog dijela izmedju same ploce i konektora? :wink: u 90% slucajeva mozes stvar rijesiti za 10sekundi :D
skup sport... moze li slika usb sticka tj. macro slika onog dijela izmedju same ploce i konektora? Mogu ga uslikati ali ne znam staviti slike na klix.ba i kako se to može riješiti za 10 sekundi?
BHCluster

#7 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by BHCluster »

Sfinks wrote: skup sport... moze li slika usb sticka tj. macro slika onog dijela izmedju same ploce i konektora? Mogu ga uslikati ali ne znam staviti slike na klix.ba i kako se to može riješiti za 10 sekundi?
Primjer: Kako postaviti sliku na forum
Walther

#8 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Walther »

Sfinks wrote:
Ja bih rekao da je moj komšija vario jakom strujom i ja sam u to vrijeme upotrebljavao moj stick i tad je dobio strujni udar i od jednog momenta na drugi prestao je raditi kako treba. Ja mislim da je to sa stickom.
To sa varanjem je samo slucajnost inace bi ti odletjelo jos sta osim USB. U 99% slucajeva dodje do loma izmedju modula i konektora. Dok je USB u slotu nagni duzi dio u pravu loma.... Ako se pojavi device imas srecu 8) Kontakt mozes napraviti sa tanjim predmetom, ja koristim obicnu olovku :wink:

Image

Image

Image
Walther

#9 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Walther »

...
Sfinks

#10 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Sfinks »

Walther wrote:
Sfinks wrote:
To sa varanjem je samo slucajnost inace bi ti odletjelo jos sta osim USB. U 99% slucajeva dodje do loma izmedju modula i konektora. Dok je USB u slotu nagni duzi dio u pravu loma.... Ako se pojavi device imas srecu 8) Kontakt mozes napraviti sa tanjim predmetom, ja koristim obicnu olovku :wink:

Image

Image

Image
To sa varanjem je samo slucajnost inace bi ti odletjelo jos sta osim USB. Odjetjela je i matična ploča jer kad sam slijedeći dan upalio računar pojavila se je samo crna slika na monitoru i kad sam otišao servisu oni su rekli spucao je matičnu ploču strujni udar.
U 99% slucajeva dodje do loma izmedju modula i konektora. Dok je USB u slotu nagni duzi dio u pravu loma.... Ako se pojavi device imas srecu 8) Kontakt mozes napraviti sa tanjim predmetom, ja koristim obicnu olovku :wink: Ne ja ne mislim ovo raditi jer nisam neki stručnjak za opravak Usb stickova jer bih ga mogao dodatno oštetiti kao i podatke na njemu.
Sfinks

#11 Re: Spašavanje podataka sa Usb sticka.

Post by Sfinks »

BHCluster wrote:
Sfinks wrote: skup sport... moze li slika usb sticka tj. macro slika onog dijela izmedju same ploce i konektora? Mogu ga uslikati ali ne znam staviti slike na klix.ba i kako se to može riješiti za 10 sekundi?
Primjer: Kako postaviti sliku na forum
Hvala. Ali nema više potrebe da slikam Usb stick i ja sam se odlučio da ga pošaljem na Datasolutions.rs pa da vidim šta oni mogu uraditi.
Post Reply