USB ne radi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
armminn

#1 USB ne radi

Post by armminn »

Haj sto sam se iznervirao sto su momci u rukometu izgubili strasno!
A sada USB gurnem u port ne radi ne moze da ga prepozna ..Molim vas pomoc ?
Hitno mi je da prebacim neke stvariiii ..
Benq

#2 Re: USB ne radi

Post by Benq »

Kad ukljucis stick u racunar , koju poruku dobijes ? S obzirom da ti ne radi , pretpostavljam da ti iskoci poruka "This device can not be recognized" ili slicno...

U svakom slucaju , idi desni klik na My Computer -- Properties --- Device Manager i tamo ti je usb oznacen zutim uzvicnikom , klikni desnim klikom na njeg i klikni na uninstall , nakon toga izvadi stick i stavi ga ponovo u usb port. Takodje probaj i sa drugim usb portom.
armminn

#3 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Benq wrote:Kad ukljucis stick u racunar , koju poruku dobijes ? S obzirom da ti ne radi , pretpostavljam da ti iskoci poruka "This device can not be recognized" ili slicno...

U svakom slucaju , idi desni klik na My Computer -- Properties --- Device Manager i tamo ti je usb oznacen zutim uzvicnikom , klikni desnim klikom na njeg i klikni na uninstall , nakon toga izvadi stick i stavi ga ponovo u usb port. Takodje probaj i sa drugim usb portom.
Dobijem tu poruku koju si rekao.Evo probao sam to sto si rekao i nista ne moze istooo :((
Benq

#4 Re: USB ne radi

Post by Benq »

Koji ti je windows ? Ako je XP , u zadnje vrijeme ih sve vise ima probleme sa stikovima , kod kolege su prije par dana na 4 racunara sa XP-om stikovi jednostavno prestali radit dok na Win 7 uredno prepozna i radi kako treba. Rjesenje je bilo uraditi backup na racunaru koji ima Win 7 , formatirati stick i onda je opet radio na XP. Naravno ovo ne mora biti i kod tebe slucaj ali vrijedi probat.
armminn

#5 Re: USB ne radi

Post by armminn »

:-)
Last edited by armminn on 21/01/2015 20:00, edited 1 time in total.
armminn

#6 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Benq wrote:Koji ti je windows ? Ako je XP , u zadnje vrijeme ih sve vise ima probleme sa stikovima , kod kolege su prije par dana na 4 racunara sa XP-om stikovi jednostavno prestali radit dok na Win 7 uredno prepozna i radi kako treba. Rjesenje je bilo uraditi backup na racunaru koji ima Win 7 , formatirati stick i onda je opet radio na XP. Naravno ovo ne mora biti i kod tebe slucaj ali vrijedi probat.
XP mi je SP 3 ..Evo pise tako.Ma ne znam ti uraditi ja taj backup tanak sam tu skroz..A ako formatiram sve mi se sa stika brise.
__Phoenix__

#7 Re: USB ne radi

Post by __Phoenix__ »

Probaj ovaj program. http://usb-show.en.softonic.com
Benq

#8 Re: USB ne radi

Post by Benq »

armminn wrote:
Benq wrote:Koji ti je windows ? Ako je XP , u zadnje vrijeme ih sve vise ima probleme sa stikovima , kod kolege su prije par dana na 4 racunara sa XP-om stikovi jednostavno prestali radit dok na Win 7 uredno prepozna i radi kako treba. Rjesenje je bilo uraditi backup na racunaru koji ima Win 7 , formatirati stick i onda je opet radio na XP. Naravno ovo ne mora biti i kod tebe slucaj ali vrijedi probat.
XP mi je SP 3 ..Evo pise tako.Ma ne znam ti uraditi ja taj backup tanak sam tu skroz..A ako formatiram sve mi se sa stika brise.
Odnesi taj stik kod nekog ko ima Win 7 , ustekaj u usb , sve podatke s njega kopiraj negdje na racunar , nakon toga formatiraj usb i vrati podatke na njega i trebalo bi onda proradit i kod tebe.

Jos bi dobro bilo da skeniras taj usb sa nekim anti-virusom (na racunaru koji prepozna taj stick) , i preporucio bih ti prelazak na Win7 jer za XP vise nikakve podrske nema.

Koja ti je konfiguracija uopste (ram , procesor , graficka) ?
armminn

#9 Re: USB ne radi

Post by armminn »

__Phoenix__ wrote:Probaj ovaj program. http://usb-show.en.softonic.com
Skinuo i ne moze jarane ili ja ne znam.
armminn

#10 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Benq wrote:
armminn wrote:
Odnesi taj stik kod nekog ko ima Win 7 , ustekaj u usb , sve podatke s njega kopiraj negdje na racunar , nakon toga formatiraj usb i vrati podatke na njega i trebalo bi onda proradit i kod tebe.

Jos bi dobro bilo da skeniras taj usb sa nekim anti-virusom (na racunaru koji prepozna taj stick) , i preporucio bih ti prelazak na Win7 jer za XP vise nikakve podrske nema.

Koja ti je konfiguracija uopste (ram , procesor , graficka) ?
Prva opcija je moguca.Druga ne moguca.Da ti ne navodim los komjuter za win7 itd...
armminn

#11 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Takodjer mi izbacuje stalno found new hardware idem ono instal ..ali nista :( :( koji sam ja peh
Benq

#12 Re: USB ne radi

Post by Benq »

armminn wrote: Prva opcija je moguca.Druga ne moguca.Da ti ne navodim los komjuter za win7 itd...
Ajde ti samo napisi konfiguraciju , mozes mi i na PP poslati pa da vidimo. Nije Win7 zahtjevan.

WinXP nije bas tako bogat sa driverima , nemoj puno cackat da nesto ne zeznes i formatiras stick... moze se sve vratiti i poslije formata ali tek onda ti je to peglanje.
FuzzyLojak

#13 Re: USB ne radi

Post by FuzzyLojak »

Skini slim drivers, dzabe je. Stavi USB i pokreni program nek ti skenira. Javi sta je nasao

http://www.driverupdate.net/downloads/S ... -setup.exe
armminn

#14 Re: USB ne radi

Post by armminn »

FuzzyLojak wrote:Skini slim drivers, dzabe je. Stavi USB i pokreni program nek ti skenira. Javi sta je nasao

http://www.driverupdate.net/downloads/S ... -setup.exe
Evo nasao mi je nekih 10 stvari ..Ima i usb nestap pise 2 stavke hocu li ici update za sve ???
armminn

#15 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Benq wrote:
armminn wrote: Prva opcija je moguca.Druga ne moguca.Da ti ne navodim los komjuter za win7 itd...
Ajde ti samo napisi konfiguraciju , mozes mi i na PP poslati pa da vidimo. Nije Win7 zahtjevan.

WinXP nije bas tako bogat sa driverima , nemoj puno cackat da nesto ne zeznes i formatiras stick... moze se sve vratiti i poslije formata ali tek onda ti je to peglanje.
Ma slab je a i necu da mi stopa i onako mi je dosta muka..Intel Celeron 2.50Ghz i 1.68 gb rama
Benq

#16 Re: USB ne radi

Post by Benq »

armminn wrote:
Benq wrote:

Ma slab je a i necu da mi stopa i onako mi je dosta muka..Intel Celeron 2.50Ghz i 1.68 gb rama
Ustvari 2GB rama ali ti ide sharing memorije za graficku. Na taj racunar moze Win7 bez problema.
armminn

#17 Re: USB ne radi

Post by armminn »

OK mogu vidjeti dam i to neko uradi.Ali sada mi je prioritet ovaj Usb napraviti.NE znam sta da radim sa ovim programom sto mi je dao ovaj momak.Moram to vidjeit sta smijem sta ne
Benq

#18 Re: USB ne radi

Post by Benq »

Ne znam , nisam sa tim programom nikad radio. Vjerovatno ti je skenirao racunar i nasao neke komponente out-of-date pa ti sada nudi update tj da pokupi zadnju verziju drivera .
shandrprcSA

#19 Re: USB ne radi

Post by shandrprcSA »

upravo, sve instaliraj pa javi...
armminn

#20 Re: USB ne radi

Post by armminn »

shandrprcSA wrote:upravo, sve instaliraj pa javi...
Sve odradio i nista isto...
armminn

#21 Re: USB ne radi

Post by armminn »

Ako jos bude imao kakve prijedloga da se spasim nek predloziii ...
LARVA

#22 Re: USB ne radi

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 03:48, edited 1 time in total.
FuzzyLojak

#23 Re: USB ne radi

Post by FuzzyLojak »

Kada si instalirao ovaj program, da li je USB bio stavljen u komjuter?

Druga opcija je da se to odradi preko Device Manager, da se skine(deinstalira) driver za USB i uradi Scan for Hardware Changes da vidis hoce li ga pokupiti opet.
FuzzyLojak

#24 Re: USB ne radi

Post by FuzzyLojak »

Isto tako, mozda je USB los, pokvaren, da li si ga probao ubaciti na neki drugi kompjuter da vidis da li radi uopste?
Post Reply